De ce este important sã te protejezi de soare şi ce este melanomul

Vã spuneam aici cã Centrul Medical Bioderm împreună cu Laboratoarele La Roche-Posay organizează între 21-25 mai 2012 Zilele protecţiei solare. În această perioadă, 17 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucureşti vor efectua gratuit examinări ale aluniţelor suspecte în vederea depistării de cancere cutanate. Totodată, pacienţii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare şi fotoprotecţie.

Consultaţiile se vor acorda pe bază de programare telefonică la numarul de telefon 031 9101 începând cu data de azi.

Campania Zilele protecţiei solare se află deja la a doua ediţie, în 2011 numărul persoanelor testate depăşind 300, cu 2 cazuri de melanom raportate şi 30 de aluniţe suspecte (nevi displazici).

Un studiu clinic important desfăşurat în Australia timp de 15 ani pe un eşantion de peste 1600 de adulţi a demonstrat pentru prima dată că folosirea cu regularitate a cremelor de protecţie solară reduce riscul apariţiei melanomului.

Studiul, realizat de Dr. Adele Green şi publicat în Journal of Oncology, demonstrează reducerea apariţiei melanomului, chiar şi a celor mai severe forme, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protecţie solară.

În 2011, La Roche-Posay România a iniţiat un studiu* privind comportamentul românilor la soare şi modul de utilizare a produselor de protecţie solară:

 • 30% dintre românii intervievaţi nu folosesc NICIODATĂ produse de protecţie solară;
 • 31% dintre românii intervievaţi folosesc produse cu factor de protecţie solară numai atunci când merg la plajă.

Studiul demonstrează că peste 50% din populaţie nu este conştientă de riscurile expunerii zilnice la razele soarelui.

Chiar daca gradul de protecţie solară este destul de scăzut în rândul adulţilor, părinţii sunt mult mai atenţi când este vorba despre proecţia copiilor. Studiul a demonstrat că:

 • 20% dintre copii sunt protejati  ÎNTOTDEAUNA de razele soarelui, iar
 • 45% dintre aceştia folosesc DESEORI produse de protecţie solară.

La Roche-Posay este de mulţi ani alături de medicii dermatologi în prevenirea cancerului de piele. Folosite cu regularitate, produsele de protecţie solară ANTHELIOS de la La Roche-Posay protejează eficient pielea în timpul expunerii la soare.

Centrul Medical Bioderm oferă servicii calitate în domeniul dermatologiei de 20 de ani. Bioderm a introdus în România dermatoscopia prin epiluminescenţă şi are, dintre toate clinicile, cea mai mare experienţă în acest domeniu.

sursa foto

DESPRE MELANOM

Melanomul este un tip de cancer de piele şi are legatură directă cu expunerea la soare; el este o tumoare care se dezvoltă din celulele care intervin în colorarea pielii, celulele pigmentare. Pentru că prezintă un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele.

Vârsta medie pentru apariţia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des întâlnit la femei decât la bărbaţi. Zonele în care melanomul se manifestă cel mai frecvent sunt gambele la femei şi toracele posterior la bărbaţi.

Oricine poate să dezvolte un melanom cutanat, dar riscul este mai mare dacă se îndeplineşte una dintre condiţiile:

 • tegument sensibil la soare: piele, ochi şi păr deschise la culoare;
 • factori genetici: prezenţa a numeroase aluniţe (peste 100); antecedente personale sau în familie de tumori cutanate;
 • arsuri solare grave şi repetate, în special înaintea vârstei de 15 ani;
 • obiceiul bronzării artificiale, la solar.
LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

2 Comments on De ce este important sã te protejezi de soare şi ce este melanomul

 1. Aghinitei Maria
  1 August, 2012 at 11:53 (8 years ago)

  In aceste zile cand radiatiile ultraviolete au atins valori peste limitele admisibile si cazurile de cancer de piele s-au inmultit, este bine sa ne protejam.

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on De ce este important sã te protejezi de soare şi ce este melanomul

 1. […] produselor cu factor de protecţie solarã atât în timpul anului, dar mai ales vara (vezi articolul despre importanţa protecţiei solare şi melanom), astãzi vreau sã vã prezint un astfel de produs, dar care este destinat persoanelor care se […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  http://ioanadumitrache.ro/2012/05/17/de-ce-este-important-sa-te-protejezi-de-soare-si-ce-este-melanomul">
 • Twitter20
 • YouTube0