Mi-am fãcut permanent de gene

La începutul acestei sãptãmâni am încercat o procedurã cosmeticã inovativã – curbarea genelor cu permanent de gene.

Deoarece am genele scurte şi drepte eu folosesc cleştişorul de gene de fiecare data când mã machiez, însã dupã ce aplic rimelul, gene se lasã într-un timp foarte scurt.

Procedura de curbare a genelor este una destul de complexã şi migãloasã, aşa cã nu se poate face acasã, ci numai într-un salon şi de cãtre o persoanã specializatã şi dureazã aproximativ o orã dacã vreţi sã le şi vopsiţi.

Eu am ales sã îmi fac acest serviciu în salonul Hair Wellness din str. Sibiu Nr. 17 deoarece este singurul salon din zona în care locuiesc (cartierul Dr. Taberei) cu o echipã formatã numai din specialişti cu experienţã şi în care sunt folosite produsele mele preferate.

Bigudiurile pentru gene sunt disponibile în trei mãrimi şi sunt confecţionate dintr-un fel de burete şi nu sunt refolosibile. Bineînţeles cã mie mi s-a potrivit cea mai micã mãrime.

Mai întâi am fost demachiatã şi apoi am fost rugatã sã închid ochii şi sã nu îi mai deschid pânã la sfârşitul procedurii pentru a evita contactul cu soluţiile. Apoi mi-a fost aplicat un adeziv pe pleoapã chiar deasupra genelor, dar evitându-se contactul cu ele. Adezivul este unul mult mai slab decât cel pentru aplicarea genelor false şi se poate îndepãrta doar cu apã. Peste adeziv a fost lipit micuţul bigudiu de pleoapã şi apoi a mai aplicat putin adeziv pe bigudiu. Genele au fost lipite de bigudiu printr-un procedeu destul de migãlos pentru cã ele trebuiau aşezate fiecare în parte în poziţie dreaptã, iar noi ştim cã genele cresc în toate direcţiile.

Dupã aranjarea genelor pe bigudiu a fost aplicatã soluţia de permanent. Produsul este unul foarte diferit de cel pentru pãr, deoarece este mult mai slab şi nu afecteaza rãdãcina genelor în niciun fel. Timpul de acţionare al permanentului de gene este de 15 minute iar ochii vor fi acoperiţi cu o folie osmoticã, dupã care soluţia este îndepãrtatã cu apã şi aplicat un neutralizant care are scopul de a opri soluţia de dinainte şi care trebuie lãsat sã acţioneze tot 15 minute. Dupã îndepãrtarea neutralizantului, genele sunt curãţate cu ajutorul unor dischete demachiante cu apã pânã se dezlipesc de pe bigudiu. Efectul se vede imediat chiar şi la persoanele cu genele deschise la culoare.

Dupã terminarea procedurii de curbare, a urmat procedura de vopsire a genelor. Mai întâi mi-a fost aplicatã o cremã protectoare pe pleoapã şi sub linia genelor de jos şi apoi un plature protector. Timpul de acţionare al vospselei este de 15 minute dupã care a fost îndepãrtatã cu apã. Efectul se observã cel mai bine dupã aplicarea primului strat de rimel deoarece am genele foarte subţiri şi scurte.

Eu sunt foarte mulţumitã de rezultat. Genele stau curbate tot timpul şi parcã îmi îndulcesc privirea. Este mai ciudat când ma demachiez şi uit cã le-am vopsit şi tot insist sã curãţ rimelul. Încã nu m-am obişnuit sã am genele atât de negre :))))

Efectul de curbare va dura 2 luni, iar procedura costa 70 lei farã vopsit şi 90 de lei cu vopsit. Îmi place foarte mult salonul Hair Wellness şi iubesc sã îmi fac pedichiura acolo. Sunt mega îndrãgostitã de scaunul de masaj (care chiar face masaj), iar Ioana, fata de la manichiurã are o mânã foarte uşoarã. De asemenea, la mani se lucreaza cu produse Opi, Zoya, Jessica şi Kiko.

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

16 Comments on Mi-am fãcut permanent de gene

 1. Oana
  15 November, 2012 at 14:15 (7 years ago)

  Nu stiam de salonul asta, desi stau tot in Dr. Taberei:)). Dar daca tu il recomanzi, inseamna ca e bun:D.

  Reply
  • Ioana
   16 November, 2012 at 07:51 (7 years ago)

   Este fain salonul! La inceput a fost cu circuit inchis. dar acum poate intra oricine.

   Reply
 2. Alina
  15 November, 2012 at 16:21 (7 years ago)

  Am si eu o intrebare,,,stii cumva daca imi pot face si eu permanent de gene avand in vedere ca port lentile de contact cu dioptrii?Mersi:*

  Reply
  • Ioana
   16 November, 2012 at 07:52 (7 years ago)

   Buna Alina,

   Desgur ca iti poti face. Recomandarea ar fi sa nu porti lentilele cand mergi sa iti faci procedura.

   Te pup!

   Reply
 3. Zamfir
  15 November, 2012 at 17:32 (7 years ago)

  Toate cele bune în casă nouă! Poate, ar trebui să mai lucrezi pe partea de sus a paginii: târziu ajungi la postarea efectivă.

  Reply
  • Ioana
   16 November, 2012 at 07:52 (7 years ago)

   Multumesc Zamfir! Te rog da-mi mai multe detalii: te referi la home page?

   Reply
 4. Cosmina
  15 November, 2012 at 17:53 (7 years ago)

  foarte interesanta ideea acestui ti pde permanent 🙂
  am mai citit pe unva despre rocedura asta, dar nu as fi avut curajul sa incerc. ma bucur sa citesc ca esti multumita, poate o sa imi fac curaj vreodata s aincerc si eu 😀 mai aels ca trec des prin fata salonului 😀

  Reply
  • Ioana
   16 November, 2012 at 07:53 (7 years ago)

   Cosmina locuiesti in zona?? Pai atunci ar trebui sa ne programam impreuna, cred ca ar fi mai distractiv 🙂

   Reply
 5. Sihaya's World
  17 November, 2012 at 14:15 (7 years ago)

  Ce diferenta face o chestie atat de mica. Ma tentezi sa-mi vopsesc si eu genele 😀 BTW…u don’t have twitter anymore, era util cand iti lasam comentarii 🙁

  Reply
 6. Sev
  6 March, 2013 at 17:02 (6 years ago)

  Foarte tare:D si eu am aceias problema cu genele..
  Sa “le stapanesti” sanatoasa!

  Reply
 7. Veronica Picioroaga
  6 March, 2013 at 17:23 (6 years ago)

  Wauuuu..cand am citit initial mi s- a parut o aberatie ,dar dupa ce vad imaginile…merita din plin ! Eu am genele la fel ca tine si mi- ar placea sa ma trezesc dimineata cu ele gata facute :-)))) intr- adevar rezultatul e f frumos! Bravo!

  Reply
 8. Gargarita-Blog
  7 March, 2013 at 08:04 (6 years ago)

  Wow ce super..Si eu am aceasi problema cu genele..Ar fi super daca ar fi existat si in Constanta acest salon..O sa cercetez piata.si am sa vad..ca la cate saloane sunt in Cta poate o-i gasi vreunul kre sa aplice aceasta procedura..O zi frumoasa!

  Reply
  • F
   4 February, 2016 at 16:36 (3 years ago)

   La gloss in maritimo sau la perfect style poti incerca permanent de gene!

   Reply
 9. Madalina Zamfirache
  28 April, 2013 at 11:26 (6 years ago)

  Chiar arata bine, mai ales dupa aplicarea unui strat de mascara.
  Am mai vazut la cineva, insa nu m-a impresionat intr-un mod deosebit…la tine insa se vede mult mai bine! 🙂

  Reply
 10. Dragoi Gabriela
  28 April, 2013 at 11:32 (6 years ago)

  Buna:) stiu ca stam amandoua in Dr Taberei, te-am si vazut de cateva ori:) as vrea sa-mi spui i mie parerea ta despre solar si daca stii unu la noi in cartier care sa fie si ok:) Multumesc mult. btw super tari genele:)

  Reply
 11. ALINUTA
  26 October, 2013 at 12:59 (6 years ago)

  este un rahat permanentul de gene

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  http://ioanadumitrache.ro/2012/11/15/mi-am-facut-permanent-de-gene">
 • Twitter20
 • YouTube0