Toleriane Teint Hydrating Water-Cream Foundation Vs. Toleriane Teint Mattifying Mousse Foundation

Pentru cã aici v-aţi arãtat foarte interesate sã aflaţi ce pãrere am despre noile fonduri de ten Toleriane Teint de la La Roche Posay iatã cã astãzi, dupã aproape o lunã de teste le-a venit rândul pentru review.

Toatã sãptãmâna am aşteptat o zi cu soare pentru a face nişte fotografii cât mai bune, iar când în sfârşit am avut o zi însoritã, nu am putut eu sã mã ocup de poze, iar astãzi am avut parte de aceastã zi înnoratã şi ploioasã. Off! Aşa cã va trebui sã vã mulţumiţi cu fotografiile de mai jos.

Primul produs pe care l-am testat a fost Toleriane Teint Hydrating Water-Cream Foundation chiar dacã eu am tenul mixt cu exces de sebum în zona T (recunosc, nu prea eram fanã a texturilor spumã, aşa cã m-am orientat spre o texturã care ştiam cã va oferi confort tenului meu).

În primul rând acesta este un fond de ten dedicat în special tenului sensibil şi conţine ingrediente ce controlează reacţiile acestui tip de piele pentru a oferi un confort şi un machiaj durabil pe parcursul întregii zile.

Prima datã am încercat sã aplic produsul cu pensula de stippling iar rezultatul a fost horror. Apoi l-am aplicat cu buffing brush care nu avea cum sã dea greş, dar rezultatul a fost din nou foarte neplãcut. Deja adunam frustrãri şi nu înţelegeam cum de o texturã atât de plãcutã la atingere are o aplicare atât de dificilã. Am încercat cu pensula platã şi nimic, cu degetele prin tapotare şi parcã produsul nu se prindea de ten. Aproape mã împãcasem cu ideea cã fondul de ten are o aplicare de toatã jena şi deja mã vedeam dând cu el de pãmânt pe blog, pânã când m-am gândit sã îi mai dau o şansã şi sã îl aplic prin cea mai primitivã metodã posibilã – cu degetele, ca pe o cremã. Şi atunci s-a produs minunea!

Folosind o cantitate destul de micã, am reuşit sã aplic prin mişcãri circulare foarte uniform produsul pe ten iar rezultatul a fost în sfârşit cel aşteptat! Pe cuvânt cã mi-a dat ceva bãtãi de cap acest produs! Însã dupã aceea totul a fost foarte simplu.

Îmi place foarte mult aspectul final pe ten pentru cã oferã o strãlucire sãnãtoasã, proaspãtã fãrã sã evidenţieze zonele uscate (în cazul meu aripile nasului şi în jurul gurii). Deşi nu are efect matifiant, aplic o pudrã în zona T care ţine sebumul în frâu pentru câteva ore.

Ingredientul de bazã al produsului este acidul hialuronic care are capacitatea de a absorbi de 1000 de ori greutatea sa în apă, oferind confort şi hidratare tenului uscat. Infuzia puternică de apă calmează până şi cel mai uscat tip de ten oferind strãlucire.

Apreciez produsul pentru cã nu încarcã tenul şi pentru cã nu oxideazã timp, iar la temperaturi scãzute reacţioneazã asemenea unui pansament (tenul meu este foarte sensibil la frig şi la vânt).

De asemenea, noile fonduri de ten Toleriane Teint beneficiazã de o tehnologie pentru rezistenţa de lungă durată – tehnologia ELASTOGEL care conferã texturilor o elasticitate şi flexibilitate de neegalat.

Acest produs nu oferã o acoperire mare, ci micã spre medie pentru un machiaj natural. Pentru persoanele care doresc doar o uniformizare a culorii tenului, acoperirea porilor şi puţinã strãlucire, este perfect. Dacã doriţi un fond de ten cu acoperire mare, nu este pentru voi.

Varianta spumã a acestui produs – Toleriane Teint Mattifying Mousse Foundation – este o revelaţie mai recentã. Dupã cum v-am spus şi la începutul articolului, nu sunt o mare fanã a texturilor spumã, chiar dacã promit sã ofere o matifiere de duratã.

Pentru aplicarea acestui produs am apelat din prima la degete instrumentele din dotare deoarece produsele de acest tip au nevoie de cãldura palmelor care faciliteazã aplicarea pe ten. Eu folosesc nuanţa 01 Ivory şi mi se potriveşte perfect. Însã, atunci când o aplici este mult mai închisã (iniţial m-am speriat), dar se adapteazã în câteva secunde nuanţei tenului mai bine decât un BB Cream. Aşa cã dacã încercaţi testerele în farmacii, vã sfãtuiesc sã aşteptaţi mãcar un minut pânã sã vã decideţi ce nuanţã sã alegeţi (aici gãsiţi articolul “7 lucruri pe care trebuie sã le ştii atunci când cumperi un fond de ten”).

Trebuie sã recunosc cã de data aceasta a trebuit sã trec peste prejudecãţile pe care le am faţã de produsele spumã şi sã recunosc cã Toleriane Teint Mattifying Mousse Foundation are o aplicare şi un finish impecabile şi exact pe placul meu.

Ingredientul magic din fondul de ten spumã este Perlita – care are o putere de absorbţie de cinci ori mai mare decât cea a talcului care este deja folosită în produsele destinate tenului seboreic. Datorită acestui ingredient, tenul va fi unul matifiat pentru timp îndelungat şi va rezista la transpiraţie în condiţii extreme de umiditate. Specialiştii au făcut teste în urma cărora s-a ajuns la concluzia că poate fi folosit şi când mergeţi la saună, iar efectul fondului de ten este acelaşi.

Eu l-am folosit când am mers la saunã şi într-adevãr rezistã. Nu mai aratã la fel de proaspãt la atunci când a fost aplicat, dar nici cum mã aşteptam sã arate tenul dupã saunã.

Mie îmi ţine sebumul din zona T sub control cam 4-5 ore, dupã care trebuie sã aplic o pudrã.

Asemenea frãţiorului lui cremos, nici acest produs nu oferã o acoperire mare, ci una micã. Pentru problemele tenul meu ceea ce oferã el este suficient, mai ales cã are capacitatea de a ascunde porii 😀

Apreciez senzaţia de confort de lungă durată pe care o oferã tenului şi cã nu încarcã un ten care deja se confruntã cu un exces de sebum. Trebuie sã menţionez cã are tendinţa de a evidenţia zonele uscate precum aripile nasului şi colţurile gurii indiferent de produsul hidratant pe care îl aplic înainte. Însã, nu este o problemã atât de supãrãtoare având în vedere cã apariţia primelor semne de sebum rezolvã aspectul neplãcut.

 

Preţ 80 lei.
Cantitate 30 ml
SPF 20
Nu conţine conservanţi sau parfum

Şi… şi …puteţi sã le combinaţi între ele dacã doriţi sã obţineţi un aspect final satinat, adicã puţin strãlucitor, dar totodatã mat. Eu le mai combin uneori şi sunt douã produse compatibile. Rezultatul este foarte frumos! 😀

Aţi încercat aceste produse? Vã tenteazã?

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

12 Comments on Toleriane Teint Hydrating Water-Cream Foundation Vs. Toleriane Teint Mattifying Mousse Foundation

 1. Ganea
  8 April, 2013 at 06:06 (7 years ago)

  Da, ma tenteaza, cred ca merge la tipul meu de ten mixt spre gras , usor nehidratat si putin cuperozic(primul produs ) … 🙂 🙂 🙂 Multumim!!!

  Reply
 2. Ana-Maria Gaspar
  8 April, 2013 at 06:11 (7 years ago)

  Ma tenteaza fondul de ten spuma, matifiant, pentru ca am un ten gras, si pana acum nu am reusit sa nimeresc un fond de ten potrivit acestuia.Cred ca varianta spuma ar fi ideala

  Reply
 3. Aluculesei Brindusa
  8 April, 2013 at 06:45 (7 years ago)

  multumim mult de reiew si felicitari !

  Reply
 4. CarmenG
  8 April, 2013 at 07:49 (7 years ago)

  Nu am incercat dar m-ar tenta fondul de ten spuma, matifiant.Arata asa bine pe fata ta.

  Reply
 5. Enchanted Ana
  8 April, 2013 at 08:57 (7 years ago)

  Chiar interesant pont-ul de la sfarsit:D
  Eu nu m-as fi gandit ca ar merge combinate, si sigur ar iesi un finish cu totul altfel, intr-un mod pozitiv desigur.

  Reply
 6. federova
  8 April, 2013 at 09:09 (7 years ago)

  Si eu mai combin cateodata BB-ul cu un fond de ten ;)).
  Mi-ar placea sa-l incerc pe cel spuma pentru ca n-am avut niciodata. Doar lichide si atat.
  Arata destulde natural pe ten si dupa descriere pare sa mi se potriveasca.

  Reply
 7. Aghinitei Maria
  8 April, 2013 at 09:23 (7 years ago)

  Pare a fi eficient. De luat aminte !

  Reply
 8. micsa speranta
  8 April, 2013 at 09:37 (7 years ago)

  multumim.pop inca nu l-am incercat sa termin ce am si dupa cu siguranta toate produsele lor sunt super,super bune.pop

  Reply
 9. Alina - Beatrice
  8 April, 2013 at 10:24 (7 years ago)

  Chiar imi faceau cu ochiul aceste fonduri de ten, in special cel spuma, mi-ar placea sa il incerc!

  Reply
 10. Iulia
  9 April, 2013 at 08:52 (7 years ago)

  Acum ceva vreme am descoperit un fond de ten care mi se aseza frumos pe fata…insa pielea mea creaza o anumita sensibilitate la produsele de ingrijire sau de make up, asa incat trebuie sa caut din nou. Cu siguranta abia astept sa incerc si acest produs care , din ce ai prezentat, promite multe. Te pup, Ioana!

  Reply
 11. Mates Maria Silvia
  28 April, 2013 at 10:51 (7 years ago)

  acopera foarte bine,mi-ar placea sa-l incerc

  Reply
 12. Loredana
  28 June, 2013 at 06:46 (7 years ago)

  Imi place la nebunie cel spuma, am folosit mostra! Pur si simplu ne potrivim, la culoare, textura, acoperire. A fost facut pentru mine, clar. 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  http://ioanadumitrache.ro/2013/04/07/toleriane-teint-hydrating-water-cream-foundation-vs-toleriane-teint-mattifying-mousse-foundation">
 • Twitter20
 • YouTube0