Review Mario Bãdescu Glycolic Eye Cream

Folosesc aceastã cremã în fiecare searã de mai bine de douã luni şi consider cã i-a venit timpul pentru un review.

Ştiu cã existã dezbateri privind crema de ochi – dacã avem sau nu nevoie de ea, dacã este sau nu doar o strategie de marketing conceputã doar pentru a vinde mai puţin produs într-un ambalaj mai mic la un preţ mai mare şamd, însã eu sunt de pãrere cã nu este deloc o nãscocire a companiilor având în vedere cã structura pielii din jurul ochilor este atât de diferitã faţã de restul feţei. În primul rând, pielea din jurul ochilor este mult mai subţire şi mai fragilã şi nici nu prezintã glande sebacee.

V-aţi întrebat vreodatã de ce primele riduri apar în jurul ochilor? Oare are legãturã cu razele UVA responsabile de îmbãtrânirea pielii care pot penetra mai uşor straturile subţiri ale pielii din jurul ochilor sau cu faptul cã în general neglijãm acea zonã când vine vorba de hidratare şi protecţie solarã? Eu spun cã are legãturã cu amândouã.

Revenind la produsul despre care doresc sã vã vorbesc astãzi, încã de la început am avut un sentiment pozitiv faţã de el. Nu ştiu dacã vi se întâmplã, dar eu uneori simt de la început dacã un produs îmi va plãcea sau nu. Dacã în primul moment simt cã ceva nu îmi place, atunci sunt şanse foarte mari sã nu îmi placã acel produs. Iar în acest caz s-a dovedit cã am o intuiţie foarte bunã deoarece folosesc cu plãcere şi conştiinciozitate produsul în fiecare searã.

Îl folosesc doar seara înainte de culcare deoarece are o texturã uşor onctuoasã şi necesitã un timp mai îndelungat pentru a fi absorbitã iar noaptea îi oferã timpul şi conjunctura necesare.

Deşi este prezentat ca un produs potrivit tenului matur cu riduri, este însã un tratament anti-îmbãtrânire (nu antirid), bogat în antioxidanţi şi vitamine care mie îmi oferã îngrijirea de care am nevoie. Menţionez cã încã nu ma confrunt cu problema ridurilor în jurul ochilor, dar am nişte linii fine care “promit” sã se facã mari.

Pe Beautypedia este cotat cu calificativul average, iar din comentariile Paulei Begoun reiese cã nu este un produs eficient în combaterea ridurilor deja existente iar cantitatea de acid glicolic este prea micã pentru a exfolia pielea. Adevãrul este cã este penultimul ingredient din listã.

Cu toate acestea, mie îmi place şi îl consider un produs potrivit nevoilor mele. Îmi place textura, mirosul şi faptul cã mã trezesc dimineaţa cu o privire luminoasã chiar dacã uneori apuc sã dorm doar 5 ore.

Vestea bunã la produsele Mario Bãdescu este cã nu conţin conservanţi. Vestea proastã este cã având în vedere cã nu conţin conservanţi, termenul de valabilitate este scurt: 6 luni de la deschiderea produsului.

Eu am folosit aproape un sfert din cantitatea produsul în douã luni, deci nu voi reuşi sã folosesc crema în totalitate pânã la expirare, dar chiar şi aşa mi se pare un produs spornic având în vedere cã ultima cremã de ochi m-a ţinut aproape 2 luni folosind-o şi dimineaţa şi seara.

Îmi place mult aceastã cremã şi nu mã lipsesc de ea nici în deplasãri. Eu am primit-o spre testare din partea Carespot.ro şi acum, dupã ce am testat-o aş plãti preţul de 112,50 lei pentru a o avea.

Ingrediente: Peanut Oil, Vegetable Oil, Sonojell, Tocopherol, Cetyl Esters, Glycerin, Carnation Oil, Beeswax, Glycolic Acid, Sodium Benzoate

O gãsiţi pe http://www.carespot.ro.

 

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

5 Comments on Review Mario Bãdescu Glycolic Eye Cream

 1. Simona
  9 April, 2013 at 14:27 (7 years ago)

  oh, dar acest produs contine un conservant 🙂 se numeste sodium benzoate 🙂

  lista de ingrediente este “varza” si sper ca nu apare asa pe eticheta. Vegetable oil nu exista in format INCI, trebuie sa fie alt ulei acolo, Sonojell este trade name pentru petrolatum.

  personal cred ca daca o crema pentru fata este formulata cu aceeasi grija ca si crema pentru conturul ochilor, nu mai e nevoie de doua produse :).

  Reply
 2. micsa speranta
  9 April, 2013 at 15:04 (7 years ago)

  Buna.Multumesc de cand astept un review din gama aceasta de si o vecina foloseste pt ten uscat si este multumita ms pop o zi buna

  Reply
 3. coco
  10 April, 2013 at 06:30 (7 years ago)

  sigur ca avem nevoie de crema de ochi , pielea din jurul ochilor este foarte sensibila !

  Reply
 4. monica
  22 September, 2017 at 20:06 (2 years ago)

  La mine multe creme imi lasa o pelicula grasa in zona ochilor si anticearcanul si fondul de ten nu se mai aplicau cum trebuie.
  Acum folosesc crema de ochi de la DermaE si nu mai am aceeasi problema. In plus, este hidratanta si reduce vizibil ridurile. recomand cu mare incredere

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  http://ioanadumitrache.ro/2013/04/09/review-mario-badescu-glycolic-eye-cream">
 • Twitter20
 • YouTube0