Interviu exclusiv cu Alexandru Abagiu

Dragele mele,

În luna septembrie a anului trecut am avut ocazia să stau puţin de vorbă cu Alexandru Abagiu, make-up artist oficial L’Oreal Paris, dar şi un nume sonor în acest domeniu datorită experienţei sale vaste şi profesionalismului de care a dat dovadă de-a lungul întregii cariere.

Vă invit să luaţi parte la o lecţie completă de machiaj în cadrul căreia veţi primi sfaturi deosebite care vă vor oferi o perspectivă corectă asupra acestei arte.

Ioana Dumitrache: Cum putem adapta tendinţele în machiajul de zi cu cu zi?

Alexandru Abagiu: Cred că foarte important este să te cunoşti pe tine însăţi şi să ştii ce ţi se potriveşte foarte bine. După aceea să încerci să capitalizezi cumva toată informaţia pe care publicaţiile de specialitate ţi-o oferă şi să ştii cum să extragi lucruri pe care le poţi folosi în condimentarea look-ului tău de zi cu zi.

Sunt de părere că orice femeie trebuie să aibă un look foarte bine stabilit, foarte bine înţeles de ea însăşi pe care să-l utilizeze ca bază pentru aplicarea acestor condimente. Iată în sezonul acesta vorbim foarte mult de tuşă de culoare sau de eyeliner, sau de buze roşii sau Bordeaux. Acestea ar fi cuvintele cheie în ceea ce priveşte tendinţele. Lucrurile acestea pot fi aplicate întotdeauna pe baza de machiaj pe care femeia şi-o face în mod normal. De exemplu,  pe machiajul pleoapelor pe care şi-l face în normal poate adăuga această linie de eyeliner, sau cumva poate condimenta cu un fard mai pigmentat sau mai saturat pe zona de pleoapă mobilă. Cred foarte mult în aceste artificii care să modifice un look pe care deja îl ai stabilit şi în niciun caz nu cred în a aplica mot a mot un look pe care îl vezi într-o revistă, care arată bine pe o piele tânără, pe un manechin care are un ten impecabil şi probabil 16 ani, iar tu eventual să faci asta în faţa oglinzii la tine acasă sub lumina unui bec de neon şi cu fardul poate nu de cea mai bună calitate. Nu este de condamnat lucrul aceasta, însă cred că este foarte important să ai puţin respect faţă de tine în ceea ce priveşte rutina normală de machiaj, să ştii ce îngrediente şi ce produse îţi pui pe faţă şi dacă ţi-ai putea permite mai mult să o faci. Iar abia apoi să condimentezi look-ul tău obişnuit care este baza machiajului cu elementele cheie ale sezonului – acele accesorii care îţi dau acea apartenenţă la grup, dar care totodată te şi diferenţiază.

Ioana Dumitrache: Există un mit conform căruia dacă îţi accentuezi buzele trebuie să ai un machiaj mai natural al ochilor, tendinţele din acest sezon ne propun culori intense şi la ochi şi la buze, cum le împăcăm?

Alexandru Abagiu: Este foarte important să transpui asta în faţa ta, în fizionomia ta. Cred că atunci când vorbim de machiaj intens al ochilor e foarte important să ştii dacă ai nişte buze mari că niciodată nu o să le poţi pune niciodată în evidenţă în acelaşi timp cu ochii folosind un ruj puternic. Iar acest lucru este valabil şi invers: dacă ai nişte buze mai puţin voluminoase atunci cu siguranţă nu sunt punctul de focus al feţei tale şi ar trebui să te orientezi către ochi. Trebuie să alege acele lucruri pe care le consideri a fi bune sau propice pentru a fi puse în valoare şi să treci în plan secundar acele trăsături de care tu personal nu eşti mulţumită în momentul respectiv. Iar lucrul acesta se poate face foarte uşor prin tehnica contrastelor: acolo unde aplici un contrast acea zonă va ieşi mult mai mult în evidenţă şi inevitabil proximitatea ei va fi cumva ştearsă de prezenţa acestui punct de intensitate. Dacă foloseşti în schimb un ruj foarte puternic cred că este important să păstrezi machiajul ochilor într-o limită naturală pentru că atunci deja rişti să pui accentual pe 3 zone: buze intense, culoarea irisului care este aproape permanent un punct de focus şi dacă mai faci şi un machiaj colorat al ochilor luând în considerare şi culoarea naturală a ochilor, deja este mult prea mult pentru ansamblul feţei.

Ioana Dumitrache: Dacă dorim să ascundem ridurile din zona ochilor putem să accentuăm cu o culoare închisă acea zonă şi astfel distragem atenţia de la problemă?

Alexandru Abagiu: Atât timp cât ridurile sunt plasate în imediata proximitate a genelor, da putem să facem această marcare cu o culoare închisă. Însă deseori ridurile sunt undeva pe puntea dintre rădăcina genelor şi zona de pomete, iar acolo nu prea poţi masca în niciun fel. Eu recomand în zona respectivă să foloseşti un anticearcăn cu putere bună de acoperire, dar nici prea gros pentru că atunci riscă să se strângă în interiorul ridurilor şi să foloseşti o pudră liberă, micronizată pe care să o tapotezi foarte eficient pe zona aceasta insistând chiar, pentru a nu risca să se destabilizeze produsul de acolo şi pe parcursul zilei să se strângă în riduri. O zonă mată va masca mult mai bine ridurile decât o zonă lucioasă, acesta fiind motivul pentru care pudra joacă un rol important chiar şi în jurul ochilor.

Ioana Dumitrache: Care este tendinţa ta preferată şi care crezi că va complimenta cel mai mult femeile?

Alexandru Abagiu: Din acest sezon aleg fără ezitări eyelinerul pentru că sunt convins că indiferent de forma pleoapelor, o linie corect plasată de eyeliner poate să pună foarte bine ochii în evidenţă şi în plus este un minim pe care orice femeie şi-l poate permite, orice femeie cu puţin exerciţiu şi-l poate face bine şi va face cu adevărat o diferenţă în cazul oricui. Este acel tip de produs pe care îl poţi avea oriunde în geantă, în portfard şi pe care  îl poţi purta cu tine foarte uşor. Cu un strat bun de mascara şi cu un ruj fie el natural, fie roşu ai obţinut deja un întreg look.

Ioana Dumitrache: Ne poţi spune 3 trucuri simple pentru femeile care se consideră mai puţin pricepute sau mai neîndemânatice în machiaj?

Alexandru Abagiu:

1. Nu exagera cu fondul de ten. Foloseşte întotdeauna un burete umezit pentru că rezultatul final va fi mult mai transparent iar trecerile de culoare vor fi mult mai insesizabile, şi astfel nu rişti să faci greşeli.

2. Nu exagera cu pudra pentru că pudra prost aplicată sau într-o culoare prost aleasă poate migra înspre alte nuanţe şi poate modifica nuanţa tenului.

3. Dacă nu eşti o expertă a aplicării machiajului de pleoape sau a metrizării culorilor închise, nu exagera cu ele pentru că o culoare închisă necesită şi o piele bună purtătoare de machiaj şi mai ales să fie atentă pe parcursul zilei la întreţinerea acelui machiaj pentru a arăta impecabil. Un machiaj în negru neglijent sau deteriorat nu poate face în niciun caz un compliment femeii respective.

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

9 Comments on Interviu exclusiv cu Alexandru Abagiu

 1. Aluculesei Brindusa
  19 April, 2013 at 07:10 (7 years ago)

  multumim mult de articol foarte interesant!

  Reply
 2. Aghinitei Maria
  19 April, 2013 at 11:41 (7 years ago)

  Sfaturi bune pt. machiaj! Un interviu interesant.Multumesc.

  Reply
 3. Alina - Beatrice
  21 April, 2013 at 18:19 (7 years ago)

  fooooorte interesant!!!! multumim frumos!

  Reply
 4. Iulia
  22 April, 2013 at 08:46 (7 years ago)

  Like, like, like

  Reply
 5. Alina
  6 July, 2013 at 17:25 (7 years ago)

  I-am ascultat sfaturile si ii urmaresc filmulete si pe youtube. Imi place mult, stie ce face si se vede ca face cu placere. Dintr-o astfel de combinatie numai un lucru bun poate sa iasa.
  Iar de tine…imi place din ce in ce mail mult. La cat mai multe articole frumoase si utile!

  Reply
 6. Lucia Popa
  30 July, 2014 at 20:16 (6 years ago)

  Super dragut interviul, esti jurnalista, Ioana! Te pup, draga mea.

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Interviu exclusiv cu Alexandru Abagiu

 1. […] Abagiu. Cand am aflat despre oportunitatea asta, mi-am amintit imediat de interviul oferit Ioanei si entuziasmul meu si nerabdarea au crescut […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  http://ioanadumitrache.ro/2013/04/19/interviu-exclusiv-cu-alexandru-abagiu">
 • Twitter20
 • YouTube0