Cãlãtoriile senzoriale – plãcerile mele vinovate

Doamnelor vã rog sã nu mã judecaţi, dar urmeazã sã vã mãrturisesc care este plãcerea mea cea mai mare şi mai mare de pe acest pãmânt şi cu siguranţã nu este ceva la care v-aţi aşteptat, sunt sigurã!

Îmi plac activitãţile filantropice şi cele de voluntariat, îmi place sã fac cumpãrãturi pânã fac bãtãturi în tãlpi, îmi plac brioşele cu multã cremã mai mult decât orice prãjiturã, îmi plac produsele de machiaj şi sã mã machiez la nebunie, îmi place sã-mi sãrut iubitul pânã mã usturã-n barbã din cauza bãrbii lui, îmi place sã fac blogging cât este ziua de lungã, dar nimic din toate astea nu-mi provoacã o plãcere mai mare decât masajul. Am stat şi m-am gândit şi am analizat de ani buni aceastã afirmaţie, dar pe cât pare de absurdã, pe atât este de adevãratã. Îmi place sã mi se facã masaj la nebunie şi basta!

Cum stresul a început sã se instaleze şi în viaţa mea de la o vârstã destul de fragedã (pentru cã trebuie sã ţin pasul cu societatea asta parcã pusã pe fast-forward în care trãim) recunosc cã apreciez fiecare moment de relaxare pe placul meu, adicã fiecare şedinţã de masaj. Astãzi vreau sã vã povestesc despre un tratament mai deosebit, care mi-a stârnit curiozitatea  simţurilor încã de când mi s-a povestit prima datã despre el, masajul Lomi Lomi.

sursa

Având la bazã o tehnicã hawaiianã veche de masaj practicatã chiar de indigenii polinezieni, Lomi Lomi pune accent pe conexiunea afectivã dintre pacient şi terapeut şi are ca scop eliminarea blocajelor energetice ajutând la vindecarea şi reechilibrarea emoţionalã, sentimentalã şi energeticã.

Acest tratament exotic şi relaxant este desãvârşit de gama Senses de la Bruno Vassari care conţine uleiuri calde şi aromate 100% naturale sub formã de lumânãri care seduc şi cuceresc simţurile. Nu vã îngrijoraţi pentru cã aceste lumânãri se topesc la o temperaturã mult mai micã şi se transformã într-un ulei fin, cald, care hidrateazã şi catifeleazã pielea. De asemenea, ajutã la stimularea circulaţiei limfatice, împiedicã aparitia stresului, ajutã la prevenirea tensiunii corporale şi reprezintã un element activ împotriva depresiei.

Eu am vizitat Chic Salon (Str. Duzilor, Nr. 22) pentru câteva momente (vreo orã şi jumãtate) de relaxare totalã deoarece îl consider Mecca tratamentelor Bruno Vassari, dar şi pentru cã ştiam cã terapeutul a fãcut un training special în Spania, la sediul central Bruno Vassari, pentru a-şi însuşi toate tehnicile masajului Lomi Lomi.

Momentul meu prelungit de plãcere a început cu o exfoliere blândã şi plãcutã a corpului cu un produs special care mi-a lãsat pielea finã şi netedã, pregãtindu-l pentru partea cea mai plãcutã: masajul propriu –zis. Pentru început am avut ceva emoţii în ceea ce priveşte uleiul turnat direct din lumânare, însã experienţa senzorialã este foarte plãcutã şi imediat m-am cufundat în cea mai produndã stare de relaxare graţie combinaţiei cu mişcãrile ample şi fluide ale terapeutului care sunt executate doar cu ajutorul antebraţelor. Senzaţia este greu de descris în cuvinte, dar aşa haotic cum este în mintea mea v-o transmit şi vouã: mângãierea valurilor, atingeri de mãtase şi relaxare totalã datoritã faptului cã se pot masa douã zone în acelaşi timp, creierul fiind incapabil sã se concentreze în acelaşi timp asupra a douã puncte.

Masajul poate fi mai blând sau mai rapid şi mai revigorant. Eu aleg întotdeauna varianta mai accentuatã în zonele cu probleme (umeri, omoplaţi, gât) şi mai blândã în rest (picioare, braţe, tãlpi, scalp).

Lumânãrile de masaj Senses nu conţin parafinã, ci uleiuri naturale de soia şi cacao care hrãnesc pielea şi lasã un miros uşor parfumat. Eu am ales varianta cu iasomie datoritã aromei îmbietoare, dar şi datoritã faptului cã eliminã durerile musculare, reduce tensiunea şi stãrile de anxietate şi ţine ţânţarii la distanţã.

Lomi Lomi este recomandat în special persoanelor supuse la stres pentru cã ajutã la elimnarea tensiunilor , la ameliorarea circulaţiei sanguine şi limfatice şi la eliminarea toxinelor, dar şi la reechilibrarea energeticã şi emoţionalã şi la regãsirea optimismului.

Ia spuneţi doamnele mele dragi, mã puteţi condamna pentru aceastã plãcere?

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

17 Comments on Cãlãtoriile senzoriale – plãcerile mele vinovate

 1. Aluculesei Brindusa
  11 July, 2013 at 07:02 (7 years ago)

  Iti place sa fii rasfatata,dar oare cui nu ii place si mie imi place foarte mult :*

  Reply
  • Ioana
   11 July, 2013 at 12:53 (7 years ago)

   Eh, stiu cateva persoane carora nu le place masajul. Dar zau daca le inteleg!

   Reply
 2. Dee
  11 July, 2013 at 07:34 (7 years ago)

  M-am relaxat citind randurile tale. 🙂
  Pupici

  Reply
  • Ioana
   11 July, 2013 at 12:54 (7 years ago)

   Nu stii cat ma bucura ca imi spui asta! <3

   Reply
 3. Alexantza
  11 July, 2013 at 08:31 (7 years ago)

  Si mie-mi place sa mi se faca masaj, de aia tot insist pe langa iubit, ca poate poate.. Dar e prea obosit el, saracul. :))
  M-am amuzat copios citind “îmi place sã-mi sãrut iubitul pânã mã usturã-n barbã”. :)))

  Reply
  • Ioana
   11 July, 2013 at 12:55 (7 years ago)

   Uhmmm,, eu sunt foarte norocoasa din acest punct de vedere. El a inteles placerea mea si nu mi-o refuza niciodata 😀

   Reply
 4. Vacarus Alina
  11 July, 2013 at 08:41 (7 years ago)

  este o placere dureros de relaxanta si nu cred ca ne poate condamna nimeni pentru o astfel de placere! crede-ma nu esti singura cu astfel de placeri “dulci”
  pupic

  Reply
  • Ioana
   11 July, 2013 at 12:55 (7 years ago)

   Te pup, Alina!

   Reply
 5. MissBodescu
  11 July, 2013 at 18:26 (7 years ago)

  ce relaxant a fost postul asta! mi s`a facut si mie pofta de un masaj, de oricare 🙂

  Reply
  • Ioana
   11 July, 2013 at 19:42 (7 years ago)

   Eu am tot timpul pofta de masaj! 😀

   Reply
 6. Larisa M.
  11 July, 2013 at 19:20 (7 years ago)

  Relaxant articol 🙂 Asta da rasfat…

  Reply
  • Ioana
   11 July, 2013 at 19:43 (7 years ago)

   Ma bucur sa aflu ca a avut un astfel de efect asupra cititoarelor mele pentru ca pregatesc si alte materiale din aceasta sfera 😀

   Reply
 7. Nicolette
  11 July, 2013 at 21:38 (7 years ago)

  Vai de mine ce pofta de masaj am acum! si eu mergeam mai demult la masaj si era incredibil, ma relaxam total si dupa chiar parca paseam mai usor. Tare mi-ar prii sa ma destresez cu un masaj acum. Ai scris foarte frumos articolul

  Reply
  • Ioana
   19 July, 2013 at 21:33 (7 years ago)

   Multumesc! Daca iti place masajul trebuie neaparat sa incerci si Lomi Lomi! 😀

   Reply
 8. Ioana
  12 July, 2013 at 07:11 (7 years ago)

  Multumesc, draga Nicolette. Adevarul este ca fiecare dintre noi trebuie sa isi gaseasca acel “ceva” care ne ajuta sa ne relaxam si sa ne deconectam pentru a reusi sa fim mai eficienti si pentru a face fata tuturor provocarilor cu care ne confruntam zilnic. Te pup!

  Reply
 9. Adriana Delia Barar
  17 July, 2013 at 22:27 (7 years ago)

  eu m-am relaxat numai citind materialul <3 trebuie incercat
  Si eu sunt dependenta de masaje

  Reply
  • Ioana
   19 July, 2013 at 21:33 (7 years ago)

   Trebuie, trebuie, trebuie 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  http://ioanadumitrache.ro/2013/07/10/masajul-lomi-lomi">
 • Twitter20
 • YouTube0