Pentru un pãr mai strãlucitor şi mai rezistent – Review Kérastase INITIALISTE Concentré Fondamental

Deja ştiţi despre mine cã aproape am dezvoltat un cult al pãrului şi cã nu numai ritualul de îngrijire este foarte riguros şi important pentru mine, ci şi produsele pe care le folosesc. Întotdeauna le aleg cele mai bune şi mai inovative pentru cã ştiu cã dacã doresc rezultate vizibile care pot fi cuantificate, trebuie sã investesc.  Datoritã numeroaselor voastre mesaje în care îmi cereţi sã vã povestesc despre rutina mea de îngrijire a pãrului, m-am hotãrât sã vã povestesc despre noul Serum Kérastase INITIALISTE, un produs de care nu m-am despãrţit în ultimele douã luni şi jumãtate.

Ce este Kérastase INITIALISTE Concentré Fondamental?

INITIALISTE a fost lansat în aprilie în România şi este primul serum Kérastase bazat pe celule stem extrase din plante native ce acționează asupra firului de păr chiar din momentul apariției sale ajutând părul sã creascã mai puternic, mai strălucitor și mai frumos ca niciodată. Adicã, acesta acţioneazã din interior pentru a stimula creşterea pãrului şi pentru a-i maximiza rezistenţa, vitalitatea şi strãlucirea încã din primele etape de creştere.

 

Dupã 24 de ani de cercetare, specialiştii L’Oréal Advanced Research au reuşit sã înţeleagã care este factorul care impulsioneazã creșterea și regenerarea părului. Astfel, a fost descoperitã existenţa a douã surse de celule stem chiar la nivelul rãdãcinii firului de pãr care au un rol esenţial în regenerarea capilarã. Însã, nu numai sursele de celule stem sunt importante, ci şi micro-mediul celulelor stem deoarece un mediu sãnãtos menţine capacitatea folicului de a creşte şi produce un pãr frumos şi sãnãtos.

Așa cum explică Patricia Pineau, Director de Comunicare Știintifică la L’Oréal Research & Innovation: “Aceste celule stem sunt extrem de prețioase și mediul lor este esential pentru calitatea părului nostru.”

Dupã un proces riguros de selecţie în cadrul cãruia au fost studiate mai multe tipuri de plante, cercetãtorii şi-au îndreptat atenţia cãtre celulele native ale Malus Domestica, o specie foarte veche şi rarã de mãr. Aceasta posedã o putere de conservare excepţionalã. Câteva mostre de celule extrase dintr-o frunzã şi crescute în condiţii adecvate au generat celule native şi astfel a luat naştere Regenerative Complex®, formula care optimizează capacitatea foliculară regenerantă care creează un păr frumos, mai puternic, mai strălucitor şi mai dens dupã doar câteva aplicãri.

Texurã, aplicare şi utilizare

Kérastase INITIALISTE advanced scalp and hair concentrate este un serum foarte uşor de folosit acasã datoritã texturii lejere şi a pipetei care faciliteazã aplicarea (iubesc pipeta!!!). Dupã ce pãrul este spãlat şi zvântat uşor cu prosopul, serumul se aplicã direct pe scalp, la rãdãcinã şi apoi se maseazã pentru a distribui produsul uniform pe toatã suprafaţa scalpului. Apoi se coafeazã normal fãrã a necesita clãtire.

Eu îmi pieptãn pãrul umed dinspre frunte spre ceafã şi apoi cu pipeta fac mici cãrãri pe care aplic uşor produsul. Pentru partea din spate, las capul în jos, pieptãn din nou pãrul şi aplic serumul la fel dinspre ceafã spre calotã. Voi îl puteţi aplica aşa cum fac eu, sau cum vedeţi în clipul de mai jos. Eu folosesc cam douã pipete pentru fiecare aplicare şi dupã douã luni şi jumãtate simt cã produsul este pe terminate.

Kérastase INITIALISTE  hair serum are o textura lejerã şi opalescentã ce oferã volum pãrului fãrã sã încarce şi un miros discret care oferã o prospeţime de duratã. Ador mirosul! Îmi pare atât de cunoscut şi totuşi nu îl pot identifica. Oricum mie îmi creeazã dependenţã.

Am observat chiar dupã prima aplicare cã părul este mai tonic, mai rezistent și mai puternic, iar producãtorul promite cu 93% mai puține fire de păr rupte la periere dupã primele utilizãri şi dupã aproximativ o lunã, păr mai puternic la rădăcinã şi îmbunãtãţirea firului de pãr pe lungime.

Impresii şi rezultate dupã dupã luni şi jumãtate de utilizare

Eu îmi spãl pãrul cam de 2-3 ori pe sãptãmânã şi l-am folosit la aproape fiecare spãlare, cu mici excepţii când am fost plecatã undeva sau când ştiam cã plec imediat la salã sau la bazin şi urmeazã sã mã spal din nou într-un timp foarte scurt.

Am observat cã pãrul se usucã mult mai repede când folosesc Kérastase Initialiste serum şi ce mi-a plãcut foarte mult este cã în ciuda faptului cã hidrateazã foarte bine fibra capilarã, produsul nu lasã o peliculã grasã care sã încarce pãrul.

De asemenea, pãrul aratã mai strãlucitor chiar de la rãdãcinã, se simte mai fin, nu am deloc probleme cu cãderea pãrului, ba chiar am observat cã îmi cad doar câteva fire numai la periat (şi acelea din cauzã cã este pãrul încurcat şi se rupe) sau când mã spãl pe pãr şi mã pieptãn dupã ce aplic balsamul. Cred cã este un produs potrivit persoanelor cãrora le cade pãrul în momentele de stres pentru cã îngrijeşte mediul foliculului şi opreşte cãderea. Spun asta pentru cã şi eu am trecut prin câteva perioade mai stresante şi mã aşteptam la o creştere a numãrului firelor de pãr care cad, dar acest lucru nu s-a întâmplat.  De obicei aşa mi se întâmpla, iar singura schimbare din ultimele luni în privinţa îngrijirii pãrului a fost acest produs, deci mã gândesc cã datoritã lui s-a întâmplat aşa.

Kérastase INITIALISTE preţ: în jur de 200 lei (60ml). Se gãseşte în saloanele partenere Kérastase (ştiu cã George Soare îl are sigur la Tribute).

Aţi încercat acest produs? Vã tenteazã?

 

 Share the love!

Si pentru cã astãzi este vineri, iar eu m-am hotãrât ca în fiecare vineri sã vã povestesc despre un blog de beauty mişto care meritã citit, a venit momentul sã sparg gheaţa cu douã bloguri foarte faine pe care le urmãresc de multã vreme şi care sunt sigurã cã sunt şi pe placul vostru, aşa cã dacã încã nu le ştiaţi, meritã sã daţi un click şi sã le deschideţi. Am primit de asemenea propuneri din partea voastrã şi vã mulţumesc, iar sãptãmâna viitoare veţi citi aici despre un blog nou pe care l-am descoperit graţie mesajelor voastre. Aştept în continuare mailuri la adresa ioana.dumitrache[at]gmail[dot]com dacã vreţi sã vã menţionez pe blogul meu. Eu intenţionez sã creez o relaţie de prietenie prin care sa ofer sprijinul meu permanent, nu doar o datã şi gata.

Adiana.ro – am descoperit-o pe Adiana cu ocazia competiţiei organizate de L’Oreal “Şcoala de Beauty Blogging” şi am vãzut în ea încã de la început un adevãrat adversar, nu numai pentru cã lua note foarte mari, ci şi pentru cã scria foarte bine şi chiar îmi placea stilul ei. Apreciez conştiinciozitatea cu care îşi trateazã fiecare material de pe blog, inovaţiile despre care scrie şi faptul cã ştie sã recunoascã când greşeşte. Eu vã mãrturisesc cã Adiana este persoana la care apelez pentru verificarea formulelor produselor noi pe care vreau sã le folosesc şi cã mereu îi cer “binecuvântarea”.  Sunt sigurã cã dacã aveţi întrebãri, ea vã va rãspunde cu plãcere aşa cã nu ezitaţi sã o faceţi.

Al doilea blog pe care vã invit sã îl urmãriţi este Sihaya’s World. Şi nu vã îndemn sã faceţi acest lucru doar pentru cã Jully este prietena mea, ci pentru cã de-a lungul ultimilor 2 ani i-am urmãrit evoluţia şi tot ce am vãzut mi-a plãcut: stilul caracteristic şi pragmatic de a aborda subiectele, aspectul blogului pe care l-a îmbunãtãţit şi la care lucreazã permanent, fotografiile excepţionale pe care le face, structura unicã şi uşor de urmãrit a review-urilor şi modul de a scrie exact pe placul meu. Articolele sunt cam rare în ultima perioadã (ia intraţi sã o trageţi puţin de mânecã), însã foarte bine şi atent realizate, iar acest lucru denotã respectul pe care îl are faţã de cititoare. Mie îmi place, iar voi ştiţi cã eu sunt o pretenţioasã în general 😀

…şi mai am o surprizã 🙂 Vreau sã vã trimit pe unul dintre blogurile mele preferate of all timescel de aici. Intraţi voi sã vedeţi care este 😀

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

26 Comments on Pentru un pãr mai strãlucitor şi mai rezistent – Review Kérastase INITIALISTE Concentré Fondamental

 1. Aluculesei Brindusa
  26 July, 2013 at 14:30 (6 years ago)

  multumim mult de articol!

  Reply
  • Ioana
   29 July, 2013 at 08:57 (6 years ago)

   Cu mult drag! 🙂

   Reply
 2. Nicoleta
  26 July, 2013 at 16:50 (6 years ago)

  Foarte tare. Mi-ar placea sa-l incerc… momentam folosesc un ser de la yves rocher pentru cresterea parului, tot asa se foloseste la nivelul scalpului cu o pompita. Sper sa fie bun daca nu il voi incerca pe cel de la kerastase. Te pup

  Reply
  • Ioana
   29 July, 2013 at 08:58 (6 years ago)

   Te pup si eu, sa imi spui daca incerci si Kerastase 🙂

   Reply
 3. Aghinitei Maria
  26 July, 2013 at 18:55 (6 years ago)

  Imi place, am sa-l foosesc

  Reply
  • Ioana
   29 July, 2013 at 08:59 (6 years ago)

   Sa-mi spui cand incepi sa vezi rezultatele 🙂

   Reply
 4. Ana-Maria
  28 July, 2013 at 18:29 (6 years ago)

  L-am vazut in salonul unde ma tund, dar nu stiam ce este. Multumesc pentru prezentare si review, cred ca o sa-l cumpar si eu ca am firul cam subtire. Seare frumoasa!

  Reply
  • Ioana
   29 July, 2013 at 08:59 (6 years ago)

   Cu drag 🙂 Sa ma anunti cum ti se pare 😀

   Reply
 5. Mihaela Pop
  28 July, 2013 at 18:38 (6 years ago)

  Si eu probleme cu parul, nu cade mult, dar se rupe foarte usor si varfurile se despica foarte repede. Ma tund o data la doua luni si tot nu rezolv problema 🙁
  Il voi cauta si eu prin saloanele din Iasi

  Reply
  • Ioana
   29 July, 2013 at 09:00 (6 years ago)

   Sigur il vezi gasi si sigur te va ajuta. Si eu am firul destul de subtire

   Reply
  • irina
   21 August, 2013 at 08:52 (6 years ago)

   incearca la top line
   sau de pe net pe vedo.ro l-am gasit mai ieftin

   Reply
   • Ioana Dumitrache
    22 August, 2013 at 06:40 (6 years ago)

    Nu cred ca il vei gasi la Topline pentru ca este un produs L’Oreal, insa poti incerca pe carespot.ro

    Reply
    • Ioana
     26 September, 2013 at 11:20 (6 years ago)

     Buna fetelor,
     L-am folosit in salonul Getei din Baneasa, foarte bun tratamentul MoroccanOil pentru par fin. Din lipsa de timp le comand de pe net. De la http://www.vedo.ro imi ajung cel mai repede si au pretul normal.

     Va pup !

     Reply
 6. Adiana
  28 July, 2013 at 19:03 (6 years ago)

  omg, ce surpriza! <3 Am primit newsletter cu articolul, dar trebuie sa recunosc ca nu am intrat sa il citesc, produsele de par nu imi atrag atentia 😀 thank you <3 ma simt onorata !

  Reply
  • Ioana
   29 July, 2013 at 09:00 (6 years ago)

   Cu mult, mult drag! 😀

   Reply
 7. Cleopatra Coman
  6 August, 2013 at 13:53 (6 years ago)

  Si eu am nevoie de un produs care sa stimuleze cresterea parului…de aproape 6 ani de zile am aceeasi lungime si nu stiu ce sa ii mai fac ca sa imi ajunga macar pana la jumatatea spatelui si sa fie mai des!Cred ca acest produs mi-ar fi de folos 🙂
  Multumim de review, Ioana!
  :*

  Reply
  • Ioana
   6 August, 2013 at 20:52 (6 years ago)

   Cu drag! Sper sa fie produsul de care ai nevoie 😀

   Reply
 8. irina
  21 August, 2013 at 08:54 (6 years ago)

  deci merge si la par cu tendinta de ingrasare si matreata??
  ce sampon ai recomanda? ca acum sunt atatea..am tot incercat dermocosmetice sau din supermarket..as incerca acum profesionale ..dar care? joico, keune?wella? l;’oreal

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   22 August, 2013 at 06:49 (6 years ago)

   Merge la orice tip de par. Si parul meu se ingrasa repede.
   Eu pentru matreata as incerca un tratament ca sa scap de ea si apoi as merge pe produse profesionale. Nu as incerca Head & Shoulders ca nu vei scapa in veci de matreata

   Reply
   • irina
    24 August, 2013 at 10:23 (6 years ago)

    folosisem head &shoulders si am scapat..totusi cred ca apare din cauza stresului, ca am momente si momente
    ce tratament pentru matreata recomanzi?
    si ce brand de sampon profesional? cum spuneam cum atatea pe piata…..

    multumesc

    Reply
    • Ioana Dumitrache
     26 August, 2013 at 09:43 (6 years ago)

     Nu apare din cauza stresului, ci din cauza ingredientelor puternice din formula HS. Pentru a renunta la HS si a trece la alt sampon, recomand sa incepi sa te se speli cu ambele sampoane o perioada 50%HS si 50% samponul nou la fiecare samponare timp de vreo 2 saptamani si apoi sa il scoti treptat de tot.
     Eu iti recomand sampoanele CHI, Kerastase, Londa sau Biosilk (pe care le gasesti in Sensiblu)

     Reply
     • irina
      27 August, 2013 at 14:57 (6 years ago)

      folosisem biosilk pt volum,,dar imi facea matreata..si nu am simtit ca ar face minuni cu parul..il lasa moale si atat
      voi incerca celelalte branduri
      iti multumesc

 9. irina
  1 September, 2013 at 12:15 (6 years ago)

  ma tenta keune sau matrix pentru par deteriorat dar cred ca voi face o gaura in buget si voi achizitiona Morrocanoil, samponul si tratamentul light

  Reply
 10. irina
  1 September, 2013 at 15:57 (6 years ago)

  gata, am cumparat samponul Morrocanoil..sa vedem acum cum va fi

  Reply
 11. Teodora
  9 January, 2014 at 07:07 (6 years ago)

  Buna ioana,
  Mi-ai putea revomanda un sampon si un balsam pentru par fin, moale, subtire, drept si fara volum?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  http://ioanadumitrache.ro/2013/07/26/review-kerastase-initialiste">
 • Twitter20
 • YouTube0