New favourite fragrance: Amouage DIA

Din nou am descoperit un loc frumos în Bucureşti. Elyseé Concept este locul unde esenţe deosebite ale unor creatori geniali se întâlnesc şi aşteaptă maiestuoase să ofere publicului un concert olfactiv cu uşile închise. Şi nu numai esenţe, căci într-una dintre scurtele mele vizite (vreau eu să cred că a fost scurtă deoarece nici nu am simţit cum au trecut cele trei ore petrecute acolo) am descoperit adevărate beauty-comori pentru ten, păr sau chiar machiaj. Însă le vom descoperi pe rând, altă data, tot împreună.

Astăzi vreau să vă povestesc despre cea mai recentă obsesie olfactivă a mea, o aroma cameleonică ce se scufundă în personalitatea purtătorului până ajunge să îi domine dorinţele şi să îi subjuge simţurile. Amouage DIA este un parfum sofisticat şi vibrant realizat de către Jean Claude Ellena, supranumit de către Financial Times şi Mozart-ul parfumeriei. Lansat în 2002, DIA poate fi considerat o capodoperă olfactivă ce te întâmpină cu un impuls fin şi elegant de aldehide care imediat sunt învăluite de notele florale de bergamotă şi bujor. Ingredientele unite într-o selecţie aparent ciudată sunt manipulate în combinaţii neaşteptate, iar rezultatul este unul de excepţie. DIA este expresia senzualităţii supreme în care au fost picurate esenţe infime de smochină şi floare de portocal pe care este dificil să le identifici separat, dar care dau o notă seducătoare şi elegantă. Tămâia, prezentă în toate creaţiile olfactive ale casei, nu va fi pregnantă după primele minute, ci va deschide buchetul aromat de santal, vanilie, cedru şi mosc alb.

Lux, senzualitate şi opulenţă sunt doar câteva dintre complimentele pe care parfumul mi le transmite la fiecare purtare. Aş vrea să spun că este un parfum de zi, sau de seară ..însă recunosc că este un parfum pentru o stare de spirit. Iar acea stare de spirit o vei simţi şi ea te va conduce către sticluţa ta cu Amouage DIA. Îmi place pentru că este parfum extrem de bine realizat care nu dispare, ci se transformă ţinând pasul cu emoţiile şi trăirile tale. DIA nu spune poveşti, ci le trăieşte alături de tine.

Amouage DIA pour Femme, creat de Jean-Claude Ellena
Note de vârf : aldehide, ciclama, tarhon, frunze de violeta, salvie, bergamot şi smochină.
Note de mijloc : bujor, floare de portocal, radacina de stanjenel, ulei de trandafir turcesc şi floare de piersic.
Note de bază :  santal, vanilie, lemn de guaiac, tamaie, heliotrop, cedru şi mosc alb.

Amouage DIA, EDP 50ml, 890 lei – exclusiv la Elyseé Concept

***

Tradiţia casei Amouage începe în 1983 în sultanatul Oman. De-a lungul timpului brandul s-a impus pe piaţa din Orientul Mijlociu şi Apropiat oferind parfumuri de lux care exploatau la maxim tradiţia arăbească prin folosirea ingredientelor specifice: tămâie, santal, lemne preţioase şi trandafir. Reţeta esenţelor intense şi complexe a cucerit cu timpul piaţa internatională, brandul fiind acum prezent în cele mai exclusiviste parfumerii din lume. Tămâia este elementul caracteristic  al casei, prezent în toate parfumurile.

***

Elyseé Concept este un tărâm fermecat presărat cu parfumuri deosebite precum Penhaligon’s – furnizor al Casei Regale britanice, sau Amouage – casa oficială de parfumuri a Sultanului Omanului, celebrele parfumuri de colecţie MDCI şi XerJoff, cele mai exclusiviste creaţii existente pe piaţa din România; sau parfumuri purtate de oameni celebri, precum Bluebell – îndrăgit de Prinţesa Diana, Blenheim Bouquet – preferat de Churchill, Tom Ford şi Pierce Brosnan, supersenzuale – ca Ellie D – una dintre primele esenţe de parfum comercializate în România.

***

PS: Şi uite aşa am inaugurat o nouă rubrică pe blog 🙂

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

5 Comments on New favourite fragrance: Amouage DIA

 1. Claudia`s Choice
  6 November, 2013 at 20:15 (7 years ago)

  Nu l-am incercat niciodata, dar suna tentant din descriere. Imi plac parfumurile cu mosc alb, mi se par foarte feminine.

  Reply
 2. Aluculesei Brindusa
  7 November, 2013 at 06:58 (7 years ago)

  suna tentant acest rasfat olfactiv!

  Reply
 3. Iulia Mimi
  16 November, 2013 at 09:13 (7 years ago)

  In Romania unde se gaseste? L-am cautat pe net si nu il are niciun magazin

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   17 November, 2013 at 11:32 (7 years ago)

   Doar la Elysee Concept. Se poate comanda si online 🙂

   Reply
 4. Irina
  2 December, 2013 at 12:22 (7 years ago)

  Am incercat sa intru la ei pe site dar nu merge.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  http://ioanadumitrache.ro/2013/11/06/amouage-dia">
 • Twitter20
 • YouTube0