Cum să îţi crească unghiile mai repede

Eram săptămâna trecută la Hair Wellness ..and more pentru manichiură. Mai nou, graţie Ioanei, m-am îndrăgostit de manichiura semi-permanentă. Şi chiar dacă trecuseră doar 10-11 zile de la ultima manichiură, unghiile mele crescuseră mult. Vizibil de mult. Atât de vizibil că necesitau o nouă manichiură.

Şi în timp ce stateam ce butonam telefonul cu mâna rămasă liberă  Ioana mă face atentă cu o întrebare care îmi stârneşte interesul: Stai mult cu mâinile în apă de îţi cresc atât de repede?

Vă daţi seama că acestea sunt genul de lucruri la care reacţionează imediat o beauty girl. Am rugat-o instant să îmi povestească mai mult despre ciudăţenia asta şi într-adevăr se pare că dacă stai cu mâinile  în apă mai mult, unghiile vor creşte mai repede. Să ne lămurim: eu sunt obsedată de spălatul pe mâini. Dacă ies până la lift şi ating clanţa de la uşă şi mânerul liftului cum ajung în casă mă duc direct la baie să mă spăl pe mâini. Dacă ating prin casă caloriferul sau caut nişte chestii pe balcon imediat mă duc să ma spăl pe mâini. Plus că îmi spăl pensulele după fiecare utilizare. Deci, da – stau destul de mult (faţă de un om normal) cu mâinile în apă.

Şi am ajuns acasă şi am început să cercetez. Pe site-urile din România nimic. Însă am găsit nişte informaţii interesante pe nişte site-uri străine şi vă invit să intraţi să citiţi aici, aici şi aici.

Dar ca să va spun pe scurt:

–          În mare parte unghiile sunt compuse din keratină, iar keratina este formată din 67% apă. Este lesne de înţeles de ce se va forma mai repede în prezenţa apei

–          Sucul de usturoi aplicat pe unghii pentru 30 de minute va ajuta la creşterea lor

–          Stimularea circular (prin masaj, de exemplu) ajută la creşterea rapidă a unghiilor. Acesta este şi secretul pianiştilor.

Am mai scris un articol despre exfolierea şi compoziţia unghiilor – 3 remedii pentru unghiile exfoliate.

PS: Dacă sunteţi în căutarea unei manichiuriste pricepute şi delicate, v-o recomand cu ochii închişi pe Ioana de la Hair Wellness ..and more (Str. Sibiu, Nr 17).

 

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

9 Comments on Cum să îţi crească unghiile mai repede

 1. Oanna Maria
  6 February, 2014 at 08:10 (6 years ago)

  De cand am vazut poza pe facebook cu noua ta manichiura, mi-a ramas in cap :D. Sa termin odata cu examenele astea si dupa vacanta ma duc sa ma rasfat :D.

  Reply
 2. candrea nadia alina
  6 February, 2014 at 10:01 (6 years ago)

  super! habar nu aveam ca apa ne-ar ajuta sa ne creasca unghiutele! Nu e si cazul meu, eu ma feresc pe cat posibil sa stau cu mainile mult in apa, folosesc manusi la spalat vasele, iar de fiecare data dupa ce ma spal pe maini aplic imediat o crema puternic hidratanta, altfel e dezastru! :-*

  Reply
 3. coco
  6 February, 2014 at 11:39 (6 years ago)

  of, mie imi plac scurte…si ale mele cresc super repede :)))

  Reply
 4. Dara
  6 February, 2014 at 18:08 (6 years ago)

  Da, si mie imi cresc super, super repede. Si tot asa ma spal continuu pe maini, sunt obsedata. :))

  Reply
 5. Andreea
  7 February, 2014 at 09:24 (6 years ago)

  Multumim pentru sfaturi, foarte utile!

  Reply
 6. Just me
  10 February, 2014 at 07:07 (6 years ago)

  Intr-adevar, unghiile cresc mai repede daca ai contact mai frecvent si indelungat cu apa. Pe langa asta, mai exista un pont care face unghiile si mai “aratoase”. Suprafata unghiei care este atasata de deget poate fi mai lunga sau mai scurta, de la individ la individ. Aceasta “da mai bine” cand este mai lunga, dand chiar si unghiilor taiate scurt un aspect mai placut. Daca suprafata este destul de lunga, ar putea asata asa de bine incat nici nu v-ati mai dori unghii lungi, ce necesita intretinere si ingrijire aparte. In plus, unghiile scurte fac degetele sa para boante, iar prin marirea acestei suprafete (fara a lasa unghiile lungi) din start dam degetului un aspect mai alungit si mai feminin. Cum se procedeaza la marirea acestei suprafete? Ei bine, in primul rand va trebui stopata taierea acestora din carne, daca este cazul. In prima faza, taiati-le din carne si dati-le forma naturala a degetului, dupa care lasati-le sa creasca nelimitat. Incercati ca in urmatoarele 3-6 luni sa le aveti de o lungime care sa depaseasca lungimea degetului cu 1-2 mm. ATENTIE: 1-2 mm de unde se termina degetul, nu de unde se desprinde unghia de deget. In total partea unghiei desprinsa de deget avand cam 3-4 mm, in functie de anatomia degetului fiecarei persoane. Veti observa ca, daca taiti dupa aceasta perioada unghiile “din carne”, acestea vor fi cu chiar si pana la 1.5 mm mai lungi pe suprafata atasata degetului decat erau la inceputul acestui proces. ATENTIE insa, daca veti continua sa le taiati din carne mereu,a cestea vor reveni la forma si lungimea initiala. Principiul acesta se poate observa foarte usor la animale, caini mai ales, cand acestia, stand in apartament au unghiile mai lungi (netocindu-se pe asfalt ca la maidanezi) iar cand vreti sa le taiati la veterinar, acesta va observa ca pulpa unghiei a crescut odata cu aceasta si ca niciodata unghiile cakinelui dvs. nu vor fi la fel de scurte ca atunci cand l-ati adoptat sau ca ale unui caine de strada. Deci, cresteti pulpa degetului dvs odata cu unghiile, netaindu-le pentur un timp mai indelungat si avand grija ca pe viitor, chiar daca va plac taiate din carne, sa nu le taiati chiar la limita. Mai lasati 0.3-0.5 mm pana la “pulpa unghiei” = suprafata atasata de deget a unghiei. Succes si scuze daca m-am ierdut in detalii!

  Reply
 7. Sculschi Ramona Daniela
  1 April, 2014 at 08:17 (6 years ago)

  Foarte interesant articolul, multumim!

  Reply
 8. Mina
  15 April, 2015 at 09:33 (5 years ago)

  Articolul pe care l-ai scris nu se bazeaza pe niciun studiu. Este parerea ta, dar nu este un fapt demonstrat. Si corpul uman la maturitate este format in proportie de 55 – 60% apa, insa daca stai in apa n-ai sa cresti mai mare, categoric. Mai mult decat atat, daca ai fi citit cu atentie acele articole in limba engleza din care te-ai inspirat (respectiv aici, aici si aici) ai fi observat ca sfatul cu sucul de usturoi aplicat pe unghii la fel nu are nicio demonstratie stiintifica.

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   15 April, 2015 at 16:19 (5 years ago)

   Multumesc pentru vizita, Mina. Nu sunt de acord cu perspectiva ta, dar orice input este binevenit!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  http://ioanadumitrache.ro/2014/02/06/cum-sa-iti-faci-unghiile-sa-creasca-mai-repede">
 • Twitter20
 • YouTube0