Cum am rămas fără bani de bus în Strasbourg pentru că îi cheltuisem pe haine

Noiembrie 2006. Mai erau doar câteva zile până la plecarea la Strasbourg iar eu nu mă puteam concentra la absolut nimic. Cu atât mai puţin la ce mi se preda la şcoală. Eram în clasa a 11-a şi urma să reprezint tinerii din România în Parlamentul European de la Strasbourg alături de alţi doi colegi pe care nu îi cunoşteam din Arad şi Timişoara. Nu mă simţeam deloc pregătită, deşi multele interviuri pe care le susţinusem indicau exact contrariul. Ajunsă acolo am descoperit alţi tineri exact ca mine: emoţionaţi, dar hotărâţi şi cu idei similare. M-am integrat rapid şi toate temerile s-au evaporat în scurt timp.

Acum îmi amintesc de experienţa Strasbourg ca de călătoria în care mi-am cheltuit toţi banii pe haine fără ca măcar să îmi păstrez 15 euro pentru autobuzul Strasbourg-Frankfurt.

Să vă povestesc cum a fost. Deşi nu aveam nevoie de prea mulţi bani la mine, părinţii mei precauţi şi mândri de odrasla lor mi-au dat mai mulţi bani decât aveam nevoie.

Într-o seară în care conferinţele şi vizitele de studiu se terminaseră mai devreme, am hotărât împreună cu colegii mei să îeşim să ne plimbăm prin oraş. Şi ne-am plimbat până când am dat de un mall cu o emblemă mare şi luminoasă C&A pe el. Habar nu aveam ce este C&A, dar am intrat în mall şi două ore mai târziu cu 500 de euro în minus şi o mulţime de sacoşe pe care abia le puteam căra am ajuns la locul de întâlnire cu grupul.

Evident, cei mai mulţi bani îi cheltuisem în C&A şi luasem lucruri pentru toată familia. Că să nu mai spun de accesoriile Six care mi-au plăcut maxim şi pe care de fiecare dată când le văd mă fac să retrăiesc acele momente.

Când mi-am dat seama că nu îmi păstrasem bani de bus a trebuit să le spun părinţilor mei ce făcusem şi să le mai cer 15 euro… Noroc că au fost înţelegători iar eu aveam vârsta potrivită pentru a avea un card în euro, că altfel rămâneam pe acolo cu tot cu noile mele lucruşoare.

Invitaţia lui Emanuel Iuhas, PR&Event Specialist, de vedea noua colecţie C&A în cadrul evenimentului Summer Fashion Festival by C&A de la Acuarela Bistro m-a făcut să retrăiesc toate aceste amintiri frumoase. În cadrul unui set-up cu iz de vară am avut ocazia să descopăr un preview al colecţiei. Imprimeuri grafice, minimaliste şi folclorice sunt doar câteva dintre elementele unice cu care noua colecţie te îndeamnă să te alături manifestului pentru libertate, încredere şi aventură (această atmosferă a fost asigurată şi de trupa Jazz du Jardin). Ţinutele cu influenţe gipsy compuse din piese decorate manual în culori puternice sunt alăturate cu succes articolelor din denim.  Must-have pentru această vară sunt şalvarii cu imprimeu, jachetele subţiri şi rochiile maxi. Doamne ce obsesie am avut pentru şalvari în facultate!

C&A este un retailer olandez cu peste 1.575 de filiale în 21 ţări europene care oferă piese de îmbrăcăminte de bună calitate la preţuri accesibile. Însă cel mai important motiv pentru care vizitez aceste magazine este că eu haine frumoase pe toate mărimile.

Aţi vizitat magazinele C&A? Ce părere aveţi despre produse?

😀

PS: În caz că vă întrebaţi, bineînţeles că nu mi-au încăput toate hainele în valizuca cu care mă trimisese mama la Strasbourg, dar colegii mei au fost solidari şi mi-au oferit spaţiu şi în valizele lor. Şi uite aşa se leagă prietenii pe viaţă!

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

10 Comments on Cum am rămas fără bani de bus în Strasbourg pentru că îi cheltuisem pe haine

 1. Maria Ag
  2 May, 2014 at 10:27 (6 years ago)

  Haioasa povestire Ioana! Cum sa ramai fara bani deloc???
  Oricum voi intra si eu in C&A de acum incolo 🙂

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   2 May, 2014 at 10:29 (6 years ago)

   Eram si eu mica si nu cunosteam valoarea banilor :)))

   Reply
 2. Annette
  2 May, 2014 at 10:28 (6 years ago)

  Si mie imi plac hainele C&A. As vrea sa vad ce combinatii ne propui tu. Stii ca ti=am mai scris sa ne arati tinute :*

  Reply
 3. Simina Sfîca
  2 May, 2014 at 13:34 (6 years ago)

  :)) așa făceam și eu în tinerețile mele! Când știam că am de mers într-o excursie îmi făceam economii și cheltuiam tot pe haine și suveniruri. De parcă nu mai văzusem magazine.
  Eh, întâmplări de povestit nepoților :))

  Deseori cumpăr din C&A. Hainele sunt foarte frumoase, cu modele ce mie îmi plac la nebunie + material de calitate :d

  Pupici

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   2 May, 2014 at 14:19 (6 years ago)

   Oare de ce ma regasesc 100% in ce imi spui? :)))
   Te pup si eu Simina! :*

   Reply
 4. Adina
  2 May, 2014 at 19:13 (6 years ago)

  :)) ce tare esti!

  Reply
 5. asteri
  2 May, 2014 at 23:12 (6 years ago)

  Am doar un set de bustiere,o fusta si niste cercei din acest magazin,am vazut din pozele de mai sus sandalutele negre cu aplicatii care-mi plac si pantalonii aia colorati,merg in weekend sa arunc privire:-)

  Reply
 6. Dee's Boudoir
  3 May, 2014 at 07:42 (6 years ago)

  Haaaa, cat mai ras!:)))
  Foarte frumoasa colectia C&A, deja am pus ochii pe cateva articole. Pup!

  Reply
 7. camelia c
  8 February, 2015 at 13:38 (5 years ago)

  Noua colectie arata bine, dar ochelarii din mijloc imi plac la nebunie.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  http://ioanadumitrache.ro/2014/05/02/ca-summer">
 • Twitter20
 • YouTube0