Despre al doilea premiu câştigat la Digital Divas şi povestea mea

A trecut mai bine de o lună de la Gala Digital Divas 2014 şi eu încă nu v-am spus şi aici că şi de data aceasta am plecat acasă cu un premiu la categoria Best Beauty Blog. M-am bucurat foarte mult să descopăr că pe lângă aprecierea voastră mă bucur şi de aprecierea unui juriu de specialitate. Însă ca şi anul trecut, am fost reţinută în a-mi împărtăşi bucuria pe blog datorită reacţiilor unor colege. Tocmai de aceea m-am gândit să vă povestesc cum am început să fiu beauty blogger şi care mi-a fost drumul până aici.

Pasiunea mea pentru machiaj s-a intensificat prin anul 2009. Eram percepută destul de diferit la facultate, iar o parte dintre colegi mă considerau un “paradox ambulant” (chiar aşa mă alintau) şi se întrebau ce caut eu la Facultatea de Ştiinţe Politice. După ce mi-am dat licenţa, am început să caut sfaturi de aplicare a machiajului pe Youtube şi să dedic mai mult timp acestei activităţi. Pe atunci nu eram conştientă de faptul că pot transforma această pasiune într-o meserie, sau chiar într-o carieră, aşa că am urmat cursul firesc al lucrurilor şi m-am înscris la master. Urma să devin evaluator de proiecte şi programe europene cu acte în regulă iar această perspectivă mă încânta maxim. Însă asta nu m-a împiedicat ca după lungi sesiuni de brainstorming să deschid alături de prietena mea cea mai bună NotAnotherBeautyBlog în ianuarie 2011. Mi-a fost destul de greu să desluşesc şi să învăţ să folosesc platforma de Blogger, dar am reuşit până la urmă, iar blogul nostru a început uşor uşor să câştige popularitate.

În paralel, exact în aceeaşi perioadă, mă angajasem ca editor la un site de business. Scriam despre proiectele de accesare a fondurilor europene, exact ce invăţam la master. Nu-mi displăcea deloc ce făceam, dar adevărul este că îmi plăcea mai mult să scriu despre teme legate de frumuseţe.

Şase sau şapte luni mai târziu angajatorul meu mi-a descoperit blogul, blog pe care eu încercam să îl ţin secret faţă de cunoscuţii mei (acesta este şi unul dintre motivele pentru care am scris sub pseudonimul de “Pinkie”), şi mi-a propus să scriu pentru un site de femei. Este vorba despre http://www.amelie.ro , site-ul pe care eu m-am format ca editor de beauty. Experienţa Amelie mi-a plăcut extrem de mult aşa că la scurt timp am renunţat să ma scriu pentru site-ul de business. În acea perioada am învăţat să redactez articole, să iau interviuri, să-mi fac un plan editorial şi să-l respect, să reacţionez rapid şi să ma descurc în situaţii neaşteptate. Tot atunci am început să înţeleg ce îmi doresc să realizez eu ca blogger.

Următorul pas a fost să îmi deschid un blog numai al meu pe platforma de WordPress. L-am creat în ianuarie 2012, dar abia în februarie am început să scriu pe el. Am renunţat la NotAnotherBeautyBlog pentru că voiam să fac altceva cu blogul meu. Voiam să fac beauty blogging la un alt nivel, nu doar ca un hobby. În primele luni mi-a fost foarte greu, mai ales că toată lumea credea că m-am certat cu prietena mea. Cum să mă cert cu cea care mi-a fost soră şi alături de care am crescut?

Oricum această schimbare a coincis cu o altă schimbare la Amelie.ro: am fost numită project manager, aşa că acum aveam două proiecte pe care le iubeam maxim şi de care trebuia să mă ocup full time. Experienţa ca project manager a fost foarte faină şi mi-a deschis noi orizonturi: mi-am format o echipă exact aşa cum mi-o doream pe care am coordonat-o aşa cum am putut eu mai bine, am mers la întâlniri şi am socializat foarte mult atât cu colege din presă, cât şi cu persoane din agenţii şi am învăţat să fiu mult mai organizată atât în scris cât şi în viaţa de zi cu zi.

Au fost perioade în care mi-a fost foarte greu să fiu studentă la master full time, project manager full time şi beauty blogger part time. Însă atunci când le faci cu drag reuşeşti să găseşti timp pentru a le îmbina cumva.

Apoi a urmat prima ediţie a competiţiei Şcoala de Beauty Blogging L’Oréal Paris România. O experienţă fantastică care m-a stimulat foarte mult şi m-a ajutat să depăşesc praguri pe care nu le atinsesem până atunci. Numărul cititorilor creştea de la o lună la alta şi blogul meu devenea din ce în ce mai îndrăgit de cititoare şi acceptat de către comunitatea de beauty blogging din România. Câştigarea acestei competiţii a fost prima victorie din cariera mea de beauty blogger şi a însemnat mai mult recunoaşterea şi validarea competenţelor din partea unui juriu format atât din persoane de specialitate, cât şi din cititoare. Chiar nu vă puteţi imagina senzaţia, a fost ceva unic!

Premiul a constat într-o temă nouă pentru blog care urma să fie realizată 100% după cum doresc eu de către o agenţie specializată în design. Cu această ocazie am cumpărat domeniul http://www.ioanadumitrache.ro şi în noiembrie 2012, când a fost gata noua temă, m-am mutat pe domeniu. Atunci am luat-o cu traficul de la zero deoarece nu a putut fi redirecţionat. Era deja a treia oară în 2 ani când o luam de la zero, însă nu m-am descurajat, cel puţin nu total. Mă simţeam mai puternică cu noua înfătişare a blogului meu pe care începusem să îl consider cartea mea de vizită şi mai aproape de obiectivul meu: acela de a ajunge să scriu pentru o revistă glossy. Acesta este visul multor bloggeriţe,  şi habar nu aveam de unde trebuie să o apuc pentru a ajunge într-o redacţie, însă ceea ce m-a ajutat pe mine să mă diferenţiez a fost un lucru pe care mi l-am impus la sfârşitul acelui an: să scriu fiecare articol ca şi cum l-ar fi citit redactorul şef al revistei The ONE (revista mea preferată încă de pe atunci) şi să mă străduiesc să îl scriu cât mai bine. De fiecare dată când am publicat ceva pe acest blog aveam două lucruri în minte: să fie cât mai util cititoarelor mele şi să se ridice la nivelul aşteptărilor redactorului şef al revistei The ONE. Cinci luni mai târziu când am aflat că într-adevăr acea persoană pe care o admiram îmi ştia şi îmi citea ocazional blogul mi-am dat seama că atunci când îţi vizualizezi obiectivele şi te concentrezi asupra lor Universul chiar te ajută să ţi le atingi.

Atunci când Bianca Nuţu, beauty editorul The ONE şi modelul meu în scriitura de beauty, mi-a propus să fac un internship la revistă alături de ea (asta era pe la sfârşitul lunii martie 2013) am simţit că în sfârşit mi se oferă şansa pe care o aşteptam de atâta timp. Pur şi simplu simţeam că acela era următorul pas pe care trebuia să îl fac, iar faptul că mi-a fost oferită aceasta oportunitate de către beauty editorul pe care îl admiram cel mai tare mă făcea să mă simt ca într-o poveste cu final fericit, doar că povestea abia acum începea.

Două luni mai târziu Bianca mi-a confirmat că Anda (redactorul şef al revistei) chiar îmi ştia blogul. Nu ştiţi ce satisfacţie am simţit atunci când am realizat că am făcut bine că mi-am impus să mă ridic la nivelul aşteptărilor unei persoane pe care încă nu o cunoşteam dar pe care îmi doream din tot sufletul să o cunosc.

Şi aşa am ajuns eu să scriu pentru revista The ONE. Nu pentru că aveam eu nu ştiu ce pile, sau că am lucrat la Amelie.ro, ci pentru că pur şi simplu Bianca îmi citea blogul şi îi plăcea, iar la evenimentele la care aveam ocazia să schimbăm câteva vorbe (nu uitaţi că pentru mine era un fel de idol aşa că mă emoţionam de fiecare dată când mi se adresa) mereu aveam parte de discuţii plăcute. Am avut noroc că m-a ales pe mine şi mă bucur că am profitat la maxim de această oportunitate şi că nu am dezamăgit-o. De fapt eu sunt doar un beauty blogger ca toate colegele mele din blogosferă, doar că mi-am fixat  nişte obiective de la început şi am muncit foarte mult să le ating. Acum, după aproape un an şi jumătate de când am început aventura The ONE pot spune că îmi place mult mai mult să fiu blogger, decât beauty editor însă nu aş fi putut ajunge la această concluzie fără această experienţă şi nu aş schimba absolut nimic din tot ce s-a întâmplat, chiar dacă satisfacţiile nu au fost întotdeauna pe măsura eforturilor.

Am dorit să vă povestesc toate aceste lucruri prin care am trecut pentru a cunoaşte exact care a fost drumul pe care l-am urmat de fapt şi pentru a clarifica faptul că nu am câştigat premiul de la Gala Digital Divas pentru că “sunt la The ONE” sau că “am legături cu presa” aşa cum s-a tot spus, ci pentru că mi-am dorit să fiu un beauty blogger care face beauty blogging cu seriozitate.

Sper că v-a plăcut povestea mea pe care am încercat să o fac cât mai scurtă, iar dacă va inspira măcar o persoană să descopere care este acel ceva care îl face fericit şi să îşi urmeze visul, consider că a meritat să îmi pun pun sufletul şi povestea pe tavă. Iar dacă vă plac cu adevărat astfel de poveştiri să ştiţi că am multe aventuri de împărtăşit 😀

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

16 Comments on Despre al doilea premiu câştigat la Digital Divas şi povestea mea

 1. Adina
  14 July, 2014 at 21:08 (6 years ago)

  Felicitari pentru premiu! Munca si seriozitatea se rasplatesc!
  Te pup!

  Reply
 2. Mihaela Bolea
  14 July, 2014 at 21:30 (6 years ago)

  Felicitări din suflet pentru tot drumul parcurs, dar şi pentru rezultatele frumoase de care meriţi din plin să te bucuri! ♥

  Reply
 3. Buruiana Andra
  14 July, 2014 at 22:02 (6 years ago)

  Felicitari! Imi place sa vad oameni impliniti si fericiti!

  Reply
 4. Sabina
  14 July, 2014 at 22:09 (6 years ago)

  Te admiram asa cum esti, fie ca iti spunem sau nu asta. Nu e nevoie sa te justifici fata de noi, dar multumim pentru asta. Be the best!

  Reply
 5. Maria I.
  15 July, 2014 at 01:52 (6 years ago)

  Sincere felicitari pentru premiu, Ioana! Important este felul in care simti tu!
  O zi frumoasa!

  Reply
 6. Elena
  15 July, 2014 at 03:48 (6 years ago)

  Felicitari Ioana! Motivatie si o atitudine pozitiva in continuare! o vara frumoasa! Te pup

  Reply
 7. Adina//SeptembrieJoi
  15 July, 2014 at 04:23 (6 years ago)

  Misto retrospectiva, eu imi amintesc de aproape toate etapele astea (cele din spera de beauty) si n-am sa uit ce m-am mirat ce mica-i lumea cand am aflat de amelie vazand o poza cu tine si o fosta colega de liceu despre care stiam ca lucreaza acolo.
  Spor la treaba, sunt sigura ca mai ai multe de facut.

  Reply
 8. Lamiita Durac
  15 July, 2014 at 04:35 (6 years ago)

  Felicitari pentru ascensiunea ta frumoasa . Cand pui pasiune in ceea ce faci succesul e garantat . Sa continui acest drum frumos pe care l-ai ales .

  Reply
 9. iguanitza
  15 July, 2014 at 05:20 (6 years ago)

  Draga mea, mi-a facut placere sa iti citesc articolul. L-am scris cu interes, cred ca ti-am mai zis ca te invidiez asa un pic hi hi
  Eu mai vreau sa scrii articole de genul acesta din cand in cand, chiar imi plac, aduc cititoarele mai aproape de tine.

  Si eu incerc sa imi sumarizez articolele, dar nu imi iese. Cine vrea sa citeasca si are timp, bine, cine nu… revine mai tarziu ha ha

  Te pup draga mea.

  Reply
 10. Sunshine Elena
  15 July, 2014 at 05:31 (6 years ago)

  Felicitari pentru reusite! Unde nu te-ai duce invidia v-a exista, dar tu vei fi mai puternica! Aici exista si destin, draga mea! Bravo si succes in continuare! Pup!
  http://www.bysunshine.com

  Reply
 11. Cosmina
  15 July, 2014 at 06:36 (6 years ago)

  Felicitari din nou, Ioana! :*
  Nu trebuie niciodata sa te lasi descurajata de gura lumii. Pana la urma, daca nu ai fi o persoana importanta nu ar exista astfel de vorbe, corect? Tu stii cel mai bine ce munca a fost in spatele reusitelor tale si nimeni nu ti le poate lua.
  Te pup si mult succes in continuare! :* >:D<

  Reply
 12. Raluca Tudor
  15 July, 2014 at 08:00 (6 years ago)

  Felicitari! Ai castigat un premiu bine meritat!

  Reply
 13. Ioana
  15 July, 2014 at 09:23 (6 years ago)

  Ioana, încă o dată – Felicitări pentru premiu! Cu toate că nu consider că ar trebui să te justifici în faţa comentariilor celor din jur, mi-a făcut plăcere să citesc postarea asta 🙂 Mult succes în continuare, inspiraţie şi energie :*

  Reply
 14. Andreea A.
  15 July, 2014 at 17:57 (6 years ago)

  Nu stu de ce ai simtit nevoia sa te justifici, pentru ca sunt convinsa ca tu stii in sufletul tau c-ai meritat premiul asta! Si cred ca asta e tot ce conteaza pana la urma. Intotdeauna se vor gasi voci care sa carcoteasca, important cu adevarat este insa cum te raportezi tu la aceste voci.
  Felicitari inca o data! Si la mai mare 😀

  Reply
 15. pixie
  15 July, 2014 at 20:56 (6 years ago)

  Trebuie sa recunosc ca am plans cand am citit ce ai scris…..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  http://ioanadumitrache.ro/2014/07/14/digital-divas">
 • Twitter20
 • YouTube0