Review Philips Lumea – impresii la un an după prima utilizare

Multe dintre voi mi-aţi scris în repetate rânduri că vreţi să public un articol cu impresii despre sistemul de epilare cu IPL pentru acasă Philips Lumea. Altele (şi alţii :D) mi-au scris că deja l-au cumpărat şi că sunteţi foarte mulţumite de produs şi de rezultatele pe care le-aţi obţinut. Acest lucru demonstrează încă o dată că femeile din România sunt din ce în ce mai preocupate de îngrijirea personală şi de cele mai inovative tehnologii din acest domeniu.

Despre Philips Lumea. Ce înseamnă epilare cu IPL?

Aşa cum vă spuneam acum un an, sistemul Philips Lumea oferă tehnologia IPL, derivata din cea folosita in saloanele profesionale, care poate fi folosita acasă,in siguranta, uşor, fara costuri ascunse pentru că nu trebuie să îi schimbi lampa sau să îi cumperi alte accesorii şi ale cărui rezultate nu întârzie să apară chiar după primele şedinţe.

Tehnologia IPL inhibă natural creşterea părului nedorit de pe corp prin aplicarea de pulsaţii delicate de lumină foliculilor de păr. Ana Fâcă, medic specialist dermatolog, explică cum acţionează Philips Lumea: “lumina intens pulsată acţionează asupra firelor de păr aflate în stadiu de creştere. În acest stadiu, concentraţia de melanină, responsabilă pentru pigmentarea firului de păr, are cel mai crescut nivel. Impulsul luminos încălzeşte firul de păr şi rădăcina acestuia, iar melanina absoarbe lumina emisă. Acest proces stimulează foliculii de păr să intre în faza de latentă. Între tratamente, firele de păr cad natural şi creşterea lor este inhibată. Impulsul luminos acţionează direct asupra firului de păr, fără a afecta pielea”.

Primul contact cu Philips Lumea

Singura mea reţinere faţă de sistemul de epilare Philips Lumea era faptul că înainte de utilizarea aparatului, părul de pe zona respectivă trebuia îndepărtat prin radere şi nu prin smulgere. De când mă ştiu nu mi-a plăcut să îmi rad părul de pe corp. În primul rând pentru că ştiam că firul de păr se va îngroşa şi în al doilea rând pentru că efectul de piele fină ţinea doar o zi.

Mai întâi mi-am făcut curaj şi am decis să îmi epilez braţele. Aceasta era zona cea mai expusă şi uram faptul că trebuia să aştept 3 săptămâni pentru a putea merge să îl epilez cu ceară. Gândul că urma să mă rad vă recunosc că mă înspăimânta. Dar am făcut-o pentru că am încredere în Philips. Şi dacă Laura Cosoi îl foloseşte (şi chiar îl foloseşte) înseamnă că acesta este unul dintre secretele ei de frumuseţe.

Cum se foloseşte?

Mi-am ras părul de pe braţe şi am luat un creion alb de machiaj cu care am trasat nişte linii verticale de-a lungul braţelor cu spaţii de 2cm între ele. Cam atât de lată este zona prin care se emit impulsurile de lumină. Apoi puţin stresată că nu voi reuşi să îl pun perfect perpendicular pe piele (căci aşa erau instrucţiunile) l-am aşezat pe braţ. Am avut o surpriză plăcută când am constat că aparatul are un bec verde care se aprinde doar când este aşezat corect pe piele şi doar după ce este aprins te lasă să eliberezi impulsul de lumină. De acolo şi până la momentul în care am terminat primul brat m-au despărţit doar 3 minute. Nu exagerez, nu mi-a luat mai mult de 3 minute pentru a epila un braţ. Primul impuls l-am făcut cu nivelul 3 de intensitate şi nu am simţit niciun disconfort. Apoi am crescut la 4 şi am terminat prin a folosi de la prima şedinţă nivelul 5 de intensitate. La salon era mai neplăcută epilarea cu IPL.

A mă epila acasă cu IPL chiar a reprezentat o provocare. Este adevărat că sunt un beauty blogger, dar în esenţă sunt la fel ca voi – doar o femeie preocupată de îngrijire care nu are îndemânarea unei cosmeticiene.

Impresii după primele utilizări

La primul tratament am folosit aparatul doar pentru 3 şedinţe la distanţă de două săptămâni. În aceste două săptămâni mi-am ras părul de pe braţe la fiecare 2-3 zile. După cele 3 şedinţe am observat că 60% din păr nu mai creştea absolut deloc! Pur şi simplu aveam insuliţe fără păr pe braţe şi oricât m-aş fi ras nu creşteau. Eram foarte, foarte mulţumită de rezultatele obţinute. Pur şi simplu le arătam prietenelor şi nu le veneau să creadă că eu îmi rad părul de pe braţe o dată la două săptămâni şi că braţele mele arată atât de fine. Am făcut doar 3 şedinţe din cele 6 recomandate, căci dacă m-am văzut cu sacii în căruţă…

Prin iarnă am hotărât să scap de părul nedorit din zona axilei. Eram destul de mulţumită de rezultatele pe care le obţineam cu ceară, dar mă nemulţumea timpul pe care trebuia să îl aştept între epilări. După 4 şedinţe cu Philips Lumea la nivelul de intensitate 3 sau 4 (am observat că zona aceea este mai sensibilă) părul dispăruse aproape de tot. Mai răsăreau câteva fire foarte fine din loc în loc.

Pentru că se apropia vara am hotărât să reiau şedintele pentru braţe atât pentru întreţinere, cât şi pentru a scăpa şi de restul de păr. La fel ca prima dată, rezultatele nu au întârziat să apară. Pe braţe chiar dacă m-am ras timp de mai bine de un an de zile părul este foarte fin şi aproape inexistent. Cred că dacă aş fi mai conştiincioasă aş avea parte de rezultate mult mai bune, însă chiar şi aşa sunt foarte mulţumită şi este unul dintre produsele mele preferate!

Noutăţi de la Philips Lumea

Am făcut acest review despre Philips Lumea deoarece tocmai au lansat pe piaţă 3 modele noi cu tehnologii şi mai avansate: Philips Lumea SC2008, SC2004, SC1991.

Acestea oferă rezultate rapide de durată: pielea ta se menţine netedă şi fină timp de 2 luni, după primele 4-5 şedinţe de epilare efectuate o dată la două săptămâni, interval în care pilozitatea este redusă cu peste 75% (rezultate dovedite clinic pentru zona picioarelor).

De asemenea, noile modele Philips Lumea sunt prevăzute cu un sisteme de siguranţă care previn pulsarea neintenţionată și au filtru UV integrat, protejând astfel pielea de lumina UV. Philips Lumea nu are componente pe care să fie nevoie să le înlocuiești pe parcursul utilizării, lampa nu se schimbă, și nu necesită produse suplimentare, precum geluri, creme sau folosirea ochelarilor de protecţie.

Cele 3 noi modele Philips Lumea SC1991, SC2004 și SC2008 sunt inovatoare și adaptate nevoilor tale. Ele acţionează delicat, fără durere, astfel încât sunt ideale şi pentru utilizarea în zone sensibile ale corpului (axile, zona bikini) și sunt adaptabile tipului tău de piele, deoarece poţi regla intensitatea luminii pulsate (5 nivele).

Produsul premium al noii game Philips Lumea este SC2008 şi vine în plus cu 2 accesorii, unul pentru față, unul pentru zona inghinală, funcționează fără fir și are o lampă cu 140.000 de pulsații luminoase, care asigură folosirea  îndelungată a produsului. Modul de mişcare continuă „Slide and flash” îţi permite să deplasezi cu uşurinţă produsul de-a lungul pielii, ceea ce îl face comod de folosit. Philips Lumea SC2004, funcţionează fără fir şi are o lampă cu 100.000 de pulsaţii luminoase. De asemenea, modul „Slide and flash” îl face uşor de folosit. Philips Lumea SC1991, are fir şi o lampă cu 100.000 de pulsaţii.

Preţuri:

Noul Philips Lumea SC2008 – 2387 lei

Noul Philips Lumea SC2004 – 1909 lei

Noul Philips Lumea SC1991 – 1432 lei

Concluzii şi recomandări

Se spune că dacă îţi razi părul acesta va creşte mai negru, mai des şi mai gros. Nu ştiu dacă este adevărat sau nu deoarece cu Philips Lumea această regulă nu se aplică. Dacă îţi îndepărtezi părul cu ajutorul lamei şi apoi foloseşti sistemul de epilare cu IPL Philips Lumea părul va creşte mult mai încet, mai fin şi mai rar. Iar dacă aplici un tratament complet de 6 şedinţe părul nu va mai creşte deloc timp îndelungat :D. După aceste şedinţe efectuate o dată la două săptămâni, trebuie să foloseşti produsul mult mai rar, până la 8 săptămâni.

Ce îţi oferă Philips Lumea? O piele fină fără fire de păr inestetice sau crescute sub piele timp îndelungat! Intră şi tu pe http://www.philipslumea.ro şi ai şansa să câştigi un produs Philips Lumea pe care să îl testezi gratuit, la tine acasă.

Se poate cumpara de AICI.

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

102 Comments on Review Philips Lumea – impresii la un an după prima utilizare

 1. Loredana
  19 July, 2014 at 12:15 (6 years ago)

  Multumesc pentru review! Eu imi doresc un astfel de produs de cativa ani si lumea din jurul meu spune ca pare nesigur si ca cine stie ce forma de cancer sau boli ale pielii as face. Cu toate astea, mi-l doresc la fel de mult si ma bucura ca pretul ii tot scade (initial se gasea la preturi de minim 4000lei). Ba chiar tot glumesc (in serios) ca eu nu mi-as face rata pt casa ci ma degaba pt un astfe de epilator. 😀

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   19 July, 2014 at 20:05 (6 years ago)

   In acest caz nu trebuie sa ratezi campania de testare gratuita! 😀

   Reply
 2. Mirabela
  19 July, 2014 at 18:20 (6 years ago)

  Eu il folosesc din octombrie, pe tot corpul si nu sunt multumita deloc de rezultat. Zonele pe care le-am tratat anterior la salon ( axila si inghinal ) arata putin mai bine decat cele la care am inceput epilatul cu Phillips, dar dupa 2 ani de zile de tratament continuu tot mai imi creste par. E adevarat ca nu pe toata zona, dar ideea e ca nu am scapat de par dupa ce am dat o gramada de bani si la salon si pe aparat.

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   19 July, 2014 at 20:05 (6 years ago)

   Imi pare rau ca nu ai obtinut rezultatele pe care ti le doreai. Te-ai gandit sa ii contactezi pe cei la Philips pentru niste sfaturi? Stiu ca ofera suport pe site tuturor clientilor. Eu le-as scrie!

   Reply
   • Mirabela
    20 July, 2014 at 12:15 (6 years ago)

    Nu ar avea ce sa imi spuna, poate s-ar scuza ca nu e compatibil cu tipul meu de par. Stiu sa il folosesc corect, am respectat conditiile (faza cu bronzatul, epilat cu ceara si asa mai departe). Cred ca depinde de fiecare pana la urma. Eu sunt mai paroasa de fel 🙂

    Reply
   • Simulete
    12 May, 2017 at 12:44 (3 years ago)

    Buna ziua. Am achizitionat Philips Lumea Advanced SC1995/00 insa nu stiu cum sa il las la incarcat aprins sau stins? L-am lasat stins si nu merge. L-am lasat aprins a stat 3 minute aprins si dupa s-a stins. Ajutor

    Reply
    • Ioana Dumitrache
     13 May, 2017 at 09:06 (3 years ago)

     In principiu trebuie sa il lasati la incarcat stins, dar cel mai bine luati legatura cu cei de la Philips

     Reply
 3. Anca
  19 July, 2014 at 18:46 (6 years ago)

  “”Parul nu va ma creste deloc timp indelungat” e replica de marketing. Ce inseamna acest timp indelungat exact?

  Este epilarea cu Phillips asemanatoarea cu epilarea cu IPL de la salon? Sunt aceleasi rezultate? Dupa folosirea acestuia e nevoie doar de intretinere sau de repetarea procesului?

  Pare mai mult o reclama si nu un revirew sincer care sa ma faca sa investesc in acest aparat. Desi sunt in target si sunt interesata.

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   19 July, 2014 at 19:43 (6 years ago)

   Timp indelungat la mine inseamna ca de la primul tratament si pana acum nu a mai crescut, dar nu pot sa spun ca rezultatele se vor mentine tot restul vietii pentru ca nu stiu.
   La salon am facut doar 2 sedinte cu IPL si apoi am renuntat pentru ca sedintele trebuiau facute la o distanta de o luna si nu mi se parea ca merita asteptarea. Imi pare rau ca nu crezi in ceea ce am scris, dar fiecare are dreptul la propria parere.
   Poate te tenteaza campania de testare gratuita Philips Lumea 🙂

   Reply
 4. Maria
  21 July, 2014 at 18:42 (6 years ago)

  Buna! As vrea sa stiu la ce se refera cand spune ca aparatul are peste 140.000 de pulsatii. Multumesc!

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   21 July, 2014 at 21:14 (6 years ago)

   Aparatul cand este pus pe zona de pe care doresti sa indepartezi parul declazeaza un impuls de lumina. Apoi il muti si declansezi un nou impuls pana acoperi toata zona bratelor, axilei sau unde doresti tu sa te epilezi. La o sedinta trebuie sa declansezi un singur impuls pe fiecare cm de piele pe care doresti sa il epilezi. Modelul SC2008 poate declansa 140000 de impulsuri de lumina.

   Reply
   • Crina
    22 March, 2017 at 10:38 (3 years ago)

    Dupa terminarea impulsurilor arunc aparatul? Sau se mai poate inlocui lampa? Eu am un model BR1861 si nu mai functioneaza, adica ledul de selectarea treptei se aprinde, dar nu mai are loc descarcarea impulsului. Un sfat ai? Multumesc mult.

    Reply
 5. Adina
  22 July, 2014 at 06:57 (6 years ago)

  Ma tenteaza foarte mult, chiar iti multumesc pentru review!
  Insa sunt sceptica – firul meu nu e negru si fetele care ma epileaza mi-au spus ca as investi degeaba in asa ceva.Si pretul nu e chiar accesibil..
  ma mai gandesc.
  te pupic!

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   4 August, 2014 at 09:12 (6 years ago)

   Cu cat firul de par este mai gros si mai negru cu atat rezultatele cu IPL sunt mai rapide si mi eficiente! Te puup!

   Reply
 6. maRyya
  22 July, 2014 at 12:53 (6 years ago)

  Imi doresc mult sa il incerc, suna foarte bine <3

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   4 August, 2014 at 09:14 (6 years ago)

   Sa imi spui cum ti se pare, daca il incerci!

   Reply
 7. carmen dumitru
  27 July, 2014 at 05:50 (6 years ago)

  mi’as dorii si eu unul,dar costa enorm:( din banii astia imi platesc chiria de 2 ori:(offf tare bun ar fi:*

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   4 August, 2014 at 09:13 (6 years ago)

   Inscrie-te la campania de testare gratuita!

   Reply
 8. Lucica Lazar
  27 July, 2014 at 21:08 (6 years ago)

  Interesant aparatul 🙂 Si eu ca orice femeie l-as vrea,dar pretul e cam mare 😀 🙁

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   4 August, 2014 at 09:12 (6 years ago)

   Stii cum se spune: baba sufera la frumusete…
   😀

   Reply
 9. Emil Hossu
  28 July, 2014 at 06:11 (6 years ago)

  FOARTE UTIL ACEST APARAT PENTRU ORICE FEMEIE CARE VREA SA FIE FRUMOASA

  Reply
 10. STAN LICA
  28 July, 2014 at 08:24 (6 years ago)

  FOARTE INTERESANT

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   4 August, 2014 at 09:13 (6 years ago)

   Ma bucur ca te tenteaza aparatele Philips Lumea!

   Reply
 11. bianka vintila
  28 July, 2014 at 08:36 (6 years ago)

  o daaaa, am teroare de ceara desi o folosesc insa tare mult mi-ar placea ceva mai putin dureros 🙂

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   4 August, 2014 at 09:11 (6 years ago)

   Nu doar absolut deloc! Poate pisca daca esti mai sensibila 😀

   Reply
 12. mihaela pojogu
  30 July, 2014 at 06:34 (6 years ago)

  Poate inteleg gresit dar faptul ca are un anumit numar de pulsatii ma face sa gandesc ca e un aparat care se consuma si va trebui inlocuit dupa consumarea acelui numar, nu mi se pare rentabil, chiar daca nu e nevoie de rezerve. (asa fost conceput)

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   4 August, 2014 at 09:08 (6 years ago)

   Da, este un aparat pe care il folosesti mult ani (eu folosesc cam 42 de pulsatii pe un brat la o sedinta) iar dupa ce se termina cele 140.000 de pulsatii aparatul trebuie schimbat cu totul . Mie mi se pare foarte rentabil avand in vedere ca iti poti epila ambele brate de 1667 ori, desi ai nevoie sa te faci de 6 ori la inceput si doar o data la 6-12 luni pentru intretinerea rezultatelor.
   Parerea mea este ca e un aparat ce poate fi folosit de intreaga familie 😀

   Reply
 13. Denisa
  31 July, 2014 at 12:35 (6 years ago)

  Eu sunt bruneta si cand zic bruneta ma refer la un fir gros si negru ca smoala , din cate imi aduc aminte atunci cand mi-am facut tratamente la “mustai” :))) mi-a spus cosmeticiana ca niciodata nu voi scapa de par pentru ca este prea negru si prea gros indiferent cat de multe sedinte as face si sincera sa fiu a avut dreptate penru ca parul nedorit nu a incetat sa reapara ganditi-va ca aparatul este cam inaccesibil pentru majoritatea femeilor si chair daca faci un sacrificiu sa il iei rezultatele pentru genul meu de par sunt aproape inexistente deci nu se renteaza, culmea este ca sunt sigura ca nu sunt singura in aceasta situatie si tot ce ne ramane este sa suportam ceara si alte metode de epilare, poate cu timpul PHILIPS se va gandi la o solutie pentru categoria noastra de “paroase” si va scoate un produs chiar eficient.

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   4 August, 2014 at 09:11 (6 years ago)

   Denisa din contra, cu cat firul de par este mai negru si mai gros, cu atat rezultatele cu IPL sunt mai eficiente! Cred ca doamna cosmeticiana la care mergi se referea doar la metodele clasice de epilare cu ceara sau lama de ras.

   Reply
 14. Camelia Covaci
  3 August, 2014 at 08:48 (6 years ago)

  Am auzit cuvinte pozitive despre acest Philips Lumea, as fi curioasa sa-l incerc, insa pretul acestui aparat ma cam excedeaza. 🙂

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   4 August, 2014 at 09:09 (6 years ago)

   Poti participa la campania de testare gretuita despre care am scris 🙂

   Reply
 15. RODY
  31 October, 2014 at 13:05 (6 years ago)

  Buna! Mi-am cumparat si eu Philips sc 1991.
  Au trecut 6 zile de cand l-am folosit prima data si nam vazut nici o schimbare.
  Parul va cadea mai tarziu?
  As vrea sa stiu daca inainte de folosirea aparatului trebuie sa te razi in ziua in care il folosesti sau cu cateva zile mai inainte astfel incat parul sa fie de 2-3 mm??? Cum e corect??? Multumesc!

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   31 October, 2014 at 14:16 (6 years ago)

   Buna!

   In primul rand rezultatele nu se vor vedea imediat, ci de la 4 sedinta, dar depinde de la persoana la persoana. Apoi, este important sa razi zona inainte de epilare si parul sa nu fie crescut cand aplici impulsul de lumina.

   Succes!

   Reply
  • Mhaela
   15 August, 2015 at 12:19 (5 years ago)

   Buna, am citit ca ai cumpărat si tu aparatul hilips lumea. Esti mulțumită de el, se vad rezultate? Parul mai creste la fel de des sau S a rărit? Vreau sa cumpăr si eu unul si te rog sa mi spui daca merita investiția. Multumesc.

   Reply
 16. andreea
  3 November, 2014 at 11:25 (6 years ago)

  Buna ziua! Am cumparat si eu un aparat si ieri l a folosit pt prima data. M am ras pe zonele vizate si am folosit aparatul. Pisca destul de tare mai ales inghinal . As fi curioasa dc nu pot folosi aparatul mai des, adica de ce trebuie sa astept 2 saptamani intre sedinte. Are cineva vreo idee?

  Reply
 17. Bianca
  11 November, 2014 at 17:47 (6 years ago)

  Buna, as vrea sa te intreb daca in timp pot scapa definitv de par cu acest aparat? parul creste mai rar, mai subtire? cam cat dureaza efectul?

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   12 November, 2014 at 07:55 (6 years ago)

   Buna Bianca!

   Dupa ce termini un tratament de 6 sedinte se recomanda ca o data pe an sa faci o sedinta pentru intretinerea rezultatelor. Acum depinde si de pilozitatea ta (daca esti mai blonda rezultatele apar mai greu, daca esti mai brunea apar mai repede). Alunitele ar fi bine sa le acoperi cu un crion alb si sa le eviti. Este recomandarea generala a medicilor si este bine sa o respectam.

   Te imbratisez cu drag!

   Reply
 18. Bianca
  11 November, 2014 at 17:49 (6 years ago)

  si inca ceva..se poate aplica si pe alunite? am cateva pe maini, dar nu crescute inafara ci simple. este periculos?

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   10 January, 2015 at 16:39 (5 years ago)

   Nu este periculos daca le colorezi cu un creion alb inainte :*

   Reply
 19. Adina
  23 December, 2014 at 08:57 (5 years ago)

  Buna Ioana,

  Mi-am achizitionat si eu aparatul de curand si abia astept sa-l folosesc. Mometan astept sa creasca parul normal dupa epilat cu ceara. Intrebarea mea este legata tot de alunitele de pe maini. Am destul de multe aparute de la soare dar nu sunt iesite in exterior ci doar apar ca niste pete maronii. Este ok daca folosesc epilatorul pe aceste zone cu alunite?

  Multumesc

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   23 December, 2014 at 19:23 (5 years ago)

   Buna Adina!

   Si eu am mici alunite pe brate, asa ca stiu exact despre ce vorbesti. Initial le-am ocolit, dar apoi le-am colorat cu un creion alb ca sa nu mai stau stresata. Poti face si tu la fel!

   Te pup si iti doresc sarbatori fericite!

   Ioana

   Reply
   • Roxana
    27 November, 2016 at 14:56 (4 years ago)

    Buna,
    Daca am folosit fara sa imi dau seama aparatul pe o zona cu o alunita mica mica sub piele..cam cat de periculos este?

    Reply
    • Ioana Dumitrache
     9 December, 2016 at 11:43 (3 years ago)

     Nu cred ca este foarte periculos. Si eu am mai pus pe zone cu alunite mici. Daca sesizezi vreo schimbare, mai bine consulti un medic.

     Reply
  • Mhaela
   15 August, 2015 at 12:21 (5 years ago)

   Buna, am citit ca ai cumpărat si tu aparatul hilips lumea. Esti mulțumită de el, se vad rezultate? Parul mai creste la fel de des sau S a rărit? Vreau sa cumpăr si eu unul si te rog sa mi spui daca merita investiția. Multumesc.

   Reply
 20. Loredana
  26 December, 2014 at 20:06 (5 years ago)

  Am 3 cumnate care vor sa cumpere un astfel de aparat, insa ele sunt brunete! Eu fiind blonda, acest aparat nu imi vede firele blonde…si ce nasol ma simt! 🙁

  Reply
 21. ildiko
  26 January, 2015 at 14:10 (5 years ago)

  buna fetelor:) am acest aparat de cateva saptamani si l-am folosit deja de 3 ori. Te razi peste tot inainte de folosirea aparatului apoi folosesti cu curaj aparatul. Eu am folosit ptrima oara intensitatea 3 dar apoi am facut cu 5, dar totusi sunt zone unde prefer 3 sau 4 intensitatea. Dupa a 2 a seninta deja s-a vazut ,simtit. In mod normal daca foloseam lama sub axila la 3-4 zile deja vedeam firele de par, acum dupa a 3 a sedinta dupa 7 zile nu se vede nimic. Depinde de fiecare,eu am ten deschis si par saten. Inghinal nu am rezultate chiar asa bune cel putin nu peste tot.Am folosit ceara timp de 7-8 ani dar este mult mai usor si bine asa,voi vedea dupa 8 sedinte cum v-a fi. Firma zice ca rezultate se vad dupa 6-8 saptamani. Eu deja dupa a 3a vad rezultate bune :)Daca vreti va mai tin la curent.

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   27 January, 2015 at 09:15 (5 years ago)

   Buna Ildiko! Ai grija sa nu il folosesti saptamanal, ci o data la doua saptamani. Te pup!

   Reply
 22. Iulia
  29 March, 2015 at 10:09 (5 years ago)

  Buna tuturor. Am lumea 2008. Am facut 3 sedinte pana acum. Cel mai mare efect la mine e pe picioare. Dupa 2 saptamani pregatita pt a 4 sedinta parul s-a redus cu 70-80%. Sunt multumita insa am niste nedumeriri. La voi cat tine bateria? Eu ma fac un picior sau 80% din el si se termina. La incarcat nu se poate folosii. Procesul in sine dureaza foarte mult. Adica iti pierzi rabdarea. In zona inghinala arde rau. Cam asta ar fi pana acum. Multumesc

  Reply
 23. Alice
  5 June, 2015 at 12:52 (5 years ago)

  Buna! Am citit impresiile tale in legătura cu folosirea aparatului, dar m-ai ajuta mult dacă ai clarifica pentru mine chestiunea:)): parul meu creste foarte repede, acesta fiind rezultatul folosirii aparatului de ras o perioada foarte îndelungata. Așadar, ar trebui sa ma rad o data la 2, maxim 3 zile. Am citit si la tine si in cartea aparatului ca tratamentul trebuie făcut o data la 2 saptamâni. Cum fac in aceste doua saptamâni? Ma rad o data la 3 zile, fără a folosi însă apoi aparatul? Mulțumesc tare mult!!!

  Reply
  • Alina
   21 July, 2015 at 10:37 (5 years ago)

   Buna! miam achizitionat si eu SC2008, numai ca nu am reusit sa-l folosesc pt ca e vara,bronz si nu e indicat. Astept sa vina toamna si sa ma apuc de treaba.Sunt foarte fericita ca l-am gasit la promotie.
   Alice tu te poti epila(rade) de cate ori vrei pana la urmatoarea sedinta.
   Pana sa-mi cumpar acest aparat m-am tot dus la diverse saloane si am avut rezultate bune in sensul ca aveam fire groasesi negre de par la mustata si acuma nu mai sunt asa acele fire in plus unele fire nu au mai crescut deloc.

   Reply
  • Cristina
   28 March, 2017 at 16:36 (3 years ago)

   Buna Alice! Esti multumita de aparat? 😀

   Reply
 24. Maria
  20 July, 2015 at 11:42 (5 years ago)

  buna , am citit foarte multe informatii despre acest aparat , sincer mi-as dori sa-l cumpar dar mie frica sa nu arunc banii degeaba si sa nu se vada nimic. Eu sunt mai paroasa si am fire groase si puternice . Nu stiu ce sa fac .. imi poti da un sfat

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   22 July, 2015 at 10:18 (5 years ago)

   Buna, Maria!

   Cu cat firul de par este mai negru si mai gros, cu atat rezultatele sunt mai bune. Ai citit si celelalte articole de pe blog despre Philips Lumea?

   Te pup,

   Ioana

   Reply
 25. mihaela
  24 July, 2015 at 19:17 (5 years ago)

  Buna! as vrea sa imi spuneti cum pot folosi philipslumea pe fata fara sa rad cu lama deoarece, sa fiu sincera ma ingroyesta ideea de a da cu la ma pe fata. în manualul de utilizyre scrie ca yona trebuie rasa…nu se poate folosi altceva pentru a fi eficient aparatul?

  Reply
 26. mihaela
  24 July, 2015 at 19:19 (5 years ago)

  si inca ceva …imi poate explica cineva cum se foloseste exact aparatul pt a epila buza superioară? multumesc

  Reply
 27. Florenta
  31 July, 2015 at 10:33 (5 years ago)

  Am achizitionat acest aparat in luna mai ,anul acesta,pe brate ,picioare,axila,are intr-adevar efect,parul se rareste si creste mai greu,insa…eu am probleme si cu parul dupa fata si sunt ffff dezamagita,deoarece ,NU SE VEDE NICI UN EFECT! de ce oare?,m-ati putea ajuta cu o explicatie,va rog?(mentionez ca am achizitionat aparatul cu cu toate cele trei capete de schimb)

  Va multumesc!

  Reply
 28. Ioana Dumitrache
  31 July, 2015 at 11:16 (5 years ago)

  Florenta, din pacate in chestiunea cu epilarea pe fata nu te pot ajuta pentru ca nu am incercat deloc. Insa iti recomand sa intri pe site-ul Philips Lumea si sa o intrebi direct pe dna doctor Ana Faca. Stiu ea raspunde tuturor intrebarilor primite acolo si sigur ea te poate ajuta. Te pup si mult succes!

  Reply
 29. Cristina
  3 September, 2015 at 05:38 (5 years ago)

  Buna! am achizitionat un aparat de epilat Philips lumea si nu stiu exact cum sa il folosesc cu cat timp inainte sa ma rad? unele persoane spun ca 2-3 zile altele spun imediat inainte sa il folosesc.
  Acum sunt usor dezamagita l-am folosit doar odata, m-am ras cu 3 zile inainte si parul tot acolo este. Firul meu de par este gros si negru.

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   3 September, 2015 at 06:20 (5 years ago)

   Buna, Cristina! Recomandat este sa te razi si sa folosesti aparatul imediat sau la cateva ore dostante maxim. Daca il vei folosi la catve a zile dostante parul este deja ceescut si nu va avea niciun efect. Iti recomand sa faci un tratament complet de minim 6 sedinte la distanta de cel 2 saptamani si cu siguranta vei avea rezultate.

   Reply
 30. Diana
  17 September, 2015 at 09:51 (5 years ago)

  Buna,

  Ma gandeam sa achizitionez Lumea 1991, dar nu imi dau seama cat de important este faptul ca nu are glisare continua. Ai putea sa imi spui la ce se refera aceasta functionalitate?

  Multumesc!

  Reply
 31. Iulia Mereuta
  23 October, 2015 at 16:32 (5 years ago)

  Buna! Am citit articolul tau si sunt pe punctul de a mi achizitiona si eu unul insa doresc sa stiu daca sc2008 este ultimul model…si daca stie careva cand va aparea urmatorul? Multumeesc

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   23 October, 2015 at 19:13 (5 years ago)

   In curand o sa apara un nou model cu mai multe impulsuri Eu te sfatuiesc sa mai ai putina rabdare 😀

   Reply
 32. Lorena
  25 November, 2015 at 21:03 (5 years ago)

  Buna seara, eu m-am facut aseara prima data dar nu am inteles exact daca in astea 2 sapt pot sau nu sa folosesc lama…. Unele fete mi-au zis sa nu folosesc nimic 2 sapt… Pot sa folsesc lama intre sedinte?

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   25 November, 2015 at 23:02 (5 years ago)

   Da, poti folosi lama intre sedinte. Doar daca il epilezi prin smulgere afectezi rezultatele pentru ca se regenereaza radacina.

   Reply
 33. Ana maria
  14 January, 2016 at 22:17 (4 years ago)

  Pentru zona fetei … Toti prin ras trebuie eliminat parul? Sunt cam reticenta la a imi lua mustata cu lama :))

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   18 January, 2016 at 09:24 (4 years ago)

   Buna!

   Da, parul trebuie indepartat tot prin radere.

   Ioana

   Reply
 34. Andreea Andrada
  15 February, 2016 at 16:22 (4 years ago)

  Buna! Am achizitionat si eu un aparat si am o intrebare. Cu cat timp inainte sa incepi sa folosesti aparatul trebuie sa treci la epilarea cu lama? Eu am mers ultima oara la epilat cu ceara acum 3 saptamani si de atunci m-am mai epilat odata cu lama. Trebuie sa mai astept si sa ma epilez cu lama de mai multe ori sau pot incepe sedintele? Multumesc!

  Reply
 35. Mihaela
  23 March, 2016 at 13:27 (4 years ago)

  Este foarte bun,cine spune ca nu e OK sigur nu a stiut sa-l foloseasca correct!!!

  Reply
 36. Gabriela
  3 May, 2016 at 19:34 (4 years ago)

  De vreo 4 luni folosesc aparatul însă pe picioare am observat că sa indesit ,iar la axilă la un brat creste f mult,la celălalt mai deloc…per total nu sunt mulțumită raportul pret-rezultate nefiind cel pe care îl asteptam

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   5 May, 2016 at 07:59 (4 years ago)

   Gabriela, cel mai bine este sa iei legatura cu cei de la Philips si sa incercati sa gasiti o solutie astfel incat sa nu ramai cu banii blocati intr-un aparat care nu iti satisface nevoile.

   Reply
 37. Nicoleta
  14 May, 2016 at 10:23 (4 years ago)

  Buna Ioana,

  Am facut cele 4 sedinte din 2 in 2 saptamani si vreau sa te intreb daca in acest timp de o luna pana la urmatoarea sedinta ma pot epila cu ceara sau cu epilatorul electric? sau daca mai pot face o sedinta ( adica a cincea) la 2 saptamani?

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   19 May, 2016 at 07:25 (4 years ago)

   Parul trebuie doar ras, nu smuls pentru ca se regenereaza

   Reply
 38. Laura Bolog
  21 May, 2016 at 18:10 (4 years ago)

  Philips Lumea are un MARE DEZAVANTAJ, pe care Philips nu il specifica deloc. Perioada de garantie este de 2 ani, iar daca se defecteaza ulterior celor 2 ani, IL ARUNCI! Este un produs cu durata de viata de 5 ani, asa cum spefifica Philips, insa daca se defecteaza NU POATE FI REPARAT. Lumea s-a defectat in cazul meu, dupa 2 ani si 4 luni. Nu am consumat nici jumatate de implulsuri, am platit 2300 lei si acum, il ARUNC. Defecta e placa de baza, dar Lumea e un produs care nu beneficiaza de pise de schimb. Cam nedrept Philips! Cam isi bat joc de clienti!

  Reply
 39. Theo
  18 November, 2016 at 10:58 (4 years ago)

  Buna tuturor.
  Experienta mea cu acest epilator a inceput cu dreptul acum 3 ani. Chiar merge, am rezultate bune. Din acesti 3 ani nu l-am folosit un an jumate (sarcina+alaptare) si cand am vrut sa reincep tratamentul, epilatorul nu mai pornea si nu se mai reincarca. E bun de aruncat la gunoi, cei de la service-ul autorizat philips mi-au transmis ca acest produs nu se poate repara.
  Deci..20 mil dati acum 3 ani degeaba. Cand l-am cumparat nu mi-a zis nimeni ca dupa ce trece perioda de garantie de 2 ani si se strica, nu mai ai ce face cu el. Pacat, altul nu mai iau.

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   21 November, 2016 at 10:28 (4 years ago)

   Buna, Theo!

   Imi pare rau sa citesc experienta ta. Eu il am din 2012 si inca functioneaza. Iti recomand sa iei direct legatura cu cei de la Philips pentru ca nu este normal sa nu porneasca macar. Sper sa se rezolve.

   Cu drag,

   Ioana

   Reply
  • Ana
   24 February, 2017 at 05:28 (3 years ago)

   Buna Teo ..daca mai ai epilatorul si vrei sa scapi de el te rog sa ma contactezi la an4marina@gmail.com …am si eu unul identic cu defect pe placa dar la care am acumulatorii buni si sper sa fac din doua defecte unul bun.

   Reply
 40. Stefan
  29 November, 2016 at 19:42 (4 years ago)

  O mica curiozitate am si eu, dupa ce termini cele 250.000 impulsuri de la Philips Lumea IPL SC2009/00, ce se intampla cu el? Il arunci? Multumesc!

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   9 December, 2016 at 11:45 (3 years ago)

   In principiu da. Eu inca nu le-am terminat, asa ca nu am ajuns in situatia asta.

   Reply
   • Stefan
    11 December, 2016 at 12:47 (3 years ago)

    De cat timp il folositi? Imi puteti spune cam cate impulsii sunt folosite pt o sedinta sa-mi fac o idee

    Reply
    • Ioana Dumitrache
     11 December, 2016 at 22:04 (3 years ago)

     Nu stiu cate impulsuri folosesc la o sedinta. Depinde de suprafata.

     Reply
 41. Ioana
  8 January, 2017 at 20:22 (3 years ago)

  pot folosi Philips Lumea 2004 pt zona inghinala daca nu are accesorii pentru aceasta zona?

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   9 January, 2017 at 08:35 (3 years ago)

   Cel mai bine intrebi pe site-ul Philips, eu recunosc ca nu mai sunt la curent cu toate informatiile si toate modelele. Am lasat link-ul in articol direct spre site.
   PS: La multi ani, Ioana!

   Reply
 42. Daniela
  20 February, 2017 at 16:19 (3 years ago)

  Daca am vene sparte pe picioare pot sa ma fac cu aparatul philips lumia 2007???va rog sa imi răspundă cineva care stie…multumesc

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   20 February, 2017 at 17:11 (3 years ago)

   Buna!

   Voi incerca sa iau legatura cu cei de la Philips si cum am un raspuns, revin.

   Reply
 43. Loredana
  7 March, 2017 at 08:28 (3 years ago)

  Buna, am o intrebare poate indeparta si firele lungi crescute pe sub piele pe care nu le poti scoate? Si inca ceva ma fac de ceva timp cu aparatul, ( si vreau sa mentionez ca nu am folosit niciodata lama),am parul de culoarea negra si mi se vad prin piele radacinile fireleor de par , de-a lungul folosiri acestui aparat pot scapa de aceasta problema?

  Reply
 44. Raluca
  10 May, 2017 at 09:57 (3 years ago)

  Heei! Am 15 ani si sunt foarte paroasa de la 11,am incercat o multime de metode si am ramas la epilarea cu ceara. Pe la 13 ani am descoperit acest aparat pe net, dar mama imi spunea sa mai astept. Intrebarea mea e:” Acest aparat poate fi folosit si de adolescente?” 🙂

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   11 May, 2017 at 13:45 (3 years ago)

   Poate fi folosit de orice persoana cu conditia sa nu ai vitiligo sau alte afectiuni care sunt mentionate in instructiunile de folosire ale aparatului. Ai verificat sa nu ai vreo dereglare hormonala?

   Reply
 45. Claudiu
  16 June, 2017 at 15:09 (3 years ago)

  Buna, Ioana,

  Mai folosesti modelul Lumea de la Philips? Esti multumita de el? Ce parere ai de un upgrade la varianta SC2009/00, un epilator IPL net superior 🙂

  Reply
   • Flori
    2 May, 2020 at 19:33 (1 month ago)

    Hey! dar ce anume folosesti acum? daca nu sunt indiscreta 😀

    Reply
    • Ioana Dumitrache
     8 May, 2020 at 06:59 (4 weeks ago)

     Am facut epilare cu laser si am scris pe blog, așa ca vei gasi articolele de update

     Reply
 46. Pau
  5 July, 2017 at 21:41 (3 years ago)

  Buna,am si eu o mare intrebare feteee , in ce consta un tratament gen fac 6 sedinte adica 2 minute pe zii timp de 6 zile, apoi peste 2 saptamani alte 6 zile ? Eu am philips lumea essential , abia l am primit pls un raspuns feteee ???

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   5 July, 2017 at 23:16 (3 years ago)

   Nu stiu exact informatii despre Lumea Essential, dar nu dureaza 2 minute un tratament, ci mai bine faci cate o zona o data si repeti actiunea dupa 6 saptamani

   Reply
 47. ALINA
  13 November, 2017 at 10:13 (3 years ago)

  Buna ziua, as vrea sa stiu si eu dupa ce am facut acele 6 sedinte obligatorii odata la 2 saptamani, la ce interval se mai face intretinere? Si daca asa va trebui sa fac mereu. Multumesc

  Reply
 48. LOO
  28 December, 2018 at 20:40 (1 year ago)

  Buna, am si eu o intrebare daca am pielea pistruiata pot folosi acest aparat? Am inteles ca alunitele se acopera cu un creion alb.

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   1 February, 2019 at 08:05 (1 year ago)

   Eu nu aș recomanda, dar cel mai bine întreabă un dermatolog.

   Reply
 49. Elena
  23 January, 2019 at 19:28 (1 year ago)

  Buna. Am si eu o mica problema cu aparatul Philips Lumea 1995 . Dupa fiecare utilizare ecranul Se murdareste destul de tare, defapt pare patat si nu se Se ia cu acea bucata de material . Cum pot curata ecranul aparatului? Multumesc

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   1 February, 2019 at 08:04 (1 year ago)

   Bună! Cred că cel mai bine este să adresezi această întrebare pe pagina de Facebook Philips. Eu nu am mai folosit acest aparat de ani de zile. Între timp am făcut epilare definitivă cu laser pe care ți-o recomand mai mult decât cea cu IPL care este doar temporară.

   Reply
 50. Gina
  16 March, 2020 at 08:07 (3 months ago)

  Buna ! Sunt la prima sedinta si te rog daca poti sa imi dai cateva sfaturi.
  Daca intre acestea 14 zile pana la urmatoarea utilizare a aparatului imi va creste, pot sa ma mai epilez doar cu bicul sau doar trebuie sa astept ? O alta curiozitate o am pentru acel puf de pe fata.Detin un epilator de fata Braun si ma gandesc sa il folosesc in locul bicului ti se pare o idee ok ? Nu prea concep ideea de a te da cu bicul pe fata ,ce optiuni am ? Multumesc !🥀

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   16 March, 2020 at 10:31 (3 months ago)

   Buna!
   In primul rand daca faci epilare cu IPL sau laser nu trebuie sa folosesti alte metode de indepartare a parului in afara de ras sau tuns. Daca smulgi parul, indiferent ca o faci cu ceara sau epilatorul electric, activezi din nou foliculul de par si va incepe sa creasca.
   Am scris mai multe articole despre epilarea cu IPL si eliparea cu laser pe blog si iti recomand cu caldura sa le citesti pentru ca iti vor raspunde la multe dintre intrebari.

   Reply
 51. Gina
  7 April, 2020 at 21:09 (2 months ago)

  Buna !Imi poti spune te rog cum sta treaba cu acest creion alb 😀 Pe brate am ceva alunite si momentan nu am prin casa un creion alb se poate alta culoare sau cum exact sa procedez ? Multumesc mult !🥀

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  http://ioanadumitrache.ro/2014/07/19/review-philips-lumea">
 • Twitter20
 • YouTube0