Cu ce dulce am înlocuit dulciurile pline de zahăr şi calorii

De obicei când scriu despre câte un parfum de care m-am îndrăgostit cad într-o poveste aromată cu tente romatice, iar rândurile pe care le aştern pe filele blogului reuşesc aproape întotdeauna să atragă cititorii în jocul meu. Ei bine, astăzi nu avem nici romantism, nici trăiri transpuse prin senzaţii olfactive şi nici basme. Astăzi vă ofer o părticică din viaţa mea, cea reală.

Sunt gurmandă, sunt pofticioasă şi iubesc deserturile. Iar aceste preferinţe culinare se reflectă şi în preferinţele mele olfactive. Este şi normal, de altfel. Aşa că nu voi şoca pe nimeni când vă voi mărturisi că aromele mele preferate sunt cele dulci, fructate şi vesele. Pe scurt, într-un magazin cu parfumuri mă încadrez în categoria clienţilor gurmanzi. Şi deşi cred că într-o femeie zac, de fapt, mai multe femei cu preferinţe diferite şi care, în funcţie de situaţie, se comportă total diferit, nu pot să neg că există o personalitate dominantă şi pregnantă. Pe a mea deja o ştiţi.

Les-Delices-de-Nina

Ceea ce nu ştiţi însă este că sunt în a opta săptămână de cand am început să am un regim alimentar sănătos. Adică, am renunţat la dulciuri şi la produsele cu zahăr, la sucuri (mai trişez cu Cola Zero din când în când), la pâine şi produse făinoase, prăjeli şi mâncăruri grase. Fac sport cu un antrenor personal foarte exigent de 3-4 ori pe săptămână şi încerc să nu o iau razna ori de câte ori ies în oraş iar prietenii mei îşi comandă un desert delicios sau un frappé răcoritor. Nu v-aţi dori să fiţi în locul meu, credeţi-mă!

Les-Delices-de-Nina3

Proba de foc pentru mine a avut loc acum câteva săptămâni când un curier foarte vesel mi-a adus noul parfum Nina Ricci, Les Délices de Nina, însoţit de un tort îmbracat într-un marţipan catifelat de culoare roz, exact ca parfumul. Deja erau patru sau cinci săptămâni de când nu mai gustasem ceva dulce. Din nou vă zic, nu v-aţi fi dorit să fiţi în locul meu. Ce să deschid prima dată: parfumul sau tortul?

Nu o să vă mint spunându-vă că am rezistat tentaţiei şi că am închis cutia imediat şi mi-am concentrat atenţia doar pe parfum. Am gustat şi am gustat bine. Sper doar că Iulian, antrenorul meu, nu citeşte aceste rânduri. Oricum m-am simţit eu suficient de vinovată în seara aceea.

Am luat în mână parfumul şi i-am admirat ambalajul roz cu auriu. Rozul era unul intens iar textura ambalajului era catifelată. Parcă era învelit în maţipan, la fel ca tortul. Am pulverizat în aer şi pe mână. Era dulce. Mult mai dulce decât desertul pe care tocmai îl gustasem. De ce nu am deschis prima data parfumul? De ce? De ce? De ce?

Les Délices de Nina este o nouă aromă în ediţie limitată din seria de succes – Nina – creată în 2006.

Les-Delices-de-Nina2

Este un parfum jucăuş şi dulce care te duce cu gândul la lumea fermecătoare și copilărească a bomboanelor, la poveştile copilăriei şi la deserturile de la care ar trebui să te abţii dacă ţii la silueta ta.

Les Délices de Nina a fost creat de maeştrii parfumieri Marie Salamagne şi Olivier Cresp care au dezvoltat o idee absolut inovativă: acordul de bomboană de capșune.

Ce urmează o să vă povestesc va produce nişte reacţii chimice asupra papilelor voastre gustative şi următorul lucru pe care îl veţi dori să faceţi este să întraţi într-o parfumerie şi să încercaţi parfumul. Sau într-o cofertărie. Dar să sperăm că parfumeria vă iese prima în cale.

Noul parfum Nina Ricci Les Délices de Nina vă portă intr-o călătorie printr-un labirint al bomboanelor unde notele de top combină prospețimea picantă de lămâie și mandarină cu o atingere zemoasă de zmeură. Inima parfumului dezvăluie acordul delicios și exclusiv de bomboană de căpșune, cu note de capşune de Mara şi caramel alb, combinate cu notele delicate și luminoase de gardenie.Iar la bază descoperim acord de praline și o mângâiere de mosc, un adevărat deliciu irezitibil și atrăgător.

Câte arome şi 0 calorii! Prin urmare, dacă am poftă de ceva dulce, apelez repede la sticluţa mea roz catifelat. Pulverizez puţin parfum pe încheietura mâinii, în par sau chiar pe tetiera de la maşină şi rezist tentaţiilor care apar la orice pas.

Iar dacă mă apucă senzaţia aia de “aş mânca ceva dulce” (pe care sunt sigură că o cunoaşteţi), intru în aplicaţia Les Délices de Nina disponibilă în App store sau Google play şi mă joc cu bomboane. Este un joculeţ simplu şi relaxant, care îmi distrage atenţia pentru câteva minute. Chiar terapeutic aş zice.

Preţ: 239 lei, EDT 50ml

 

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

3 Comments on Cu ce dulce am înlocuit dulciurile pline de zahăr şi calorii

 1. roxana
  22 July, 2015 at 13:25 (5 years ago)

  Cat ai slăbit in aceste 8 saptamani. In kg si cm? Asa apromativ, a meritat sa renunti la dulciuri?

  Reply
  • Ioana Dumitrache
   23 July, 2015 at 06:59 (5 years ago)

   In 7 saptamani slabisem 6,5 kg si la haine se vede cel mai bine. Nu ma masor in centimetri, dar hainele devin din ce in ce mai largi. La toamna trebuie sa imi schimb garderoba cu totul 🙂

   Reply
   • Loredana
    1 August, 2015 at 08:35 (5 years ago)

    Azi te-am descoperit…si ma bucur,spor in lupta cu kg…eu anul trecut cu antrenament intens 2h/zi,5z/saptamana,cu un regim sanatos fara infometare,am slabit 11 kg :D,bineinteles ca de regim m-am lasat dar de sport nu,azi am iar aceleasi kg pe care le-am avut anul trecut,dar hainele stau altfel pe mine,o sa incerc si eu sa renunt din nou la tot ce nu este sanatos 😀 dar este greu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  http://ioanadumitrache.ro/2015/07/22/les-delices-de-nina-nina-ricci">
 • Twitter20
 • YouTube0