Bun venit la Drumul Taberelor!

M-am mutat în cartierul Ghencea în urmă cu 19 ani. Treceam clasa a cincea și de parcă nu era suficient că în urma unui examen de engleză aveam să primesc o serie de colegi noi în clasa mea de la școală, am mai schimbat și cartierul. Poate sună banal ce vă zic eu acum, dar în sufletul unui copil de 11 ani, lucrurile au un impact emoțional mult mai puternic.

Țin minte că mi-a luat destul de mult să-mi explorez propria stradă. Am descoperit destul de repede că toți colegii mei locuiau în zona, ba chiar una dintre noile colege stătea cu mine pe scară, câteva etaje mai sus. Am aflat asta în prima zi de școală când a trebuit să completăm datele în catalog și m-am trezit întrebând prin clasă “Știe cineva pe ce stradă stau? Stau în blocul cu poșta!”. Nu știam nici numele noii străzi.

Pe măsură ce treceau anii realizam cât de mult îmi place cartierul meu. Aici am descoperit parcuri, multe școli și licee, un ștrand, un cinematograf și un traseu destul de întortocheat pe care să te plimbi vara cu rolele fără să te plictisești.

După 19 ani încă locuiesc aici, dar între timp în aria mea de interes au intrat saloanele de înfrumusețare, terasele și restaurantele, băncile și centrele comerciale de unde îmi pot cumpăra tot ce am nevoie pentru casă deoarece cu cât poți rezolva mai multe chestiuni în același loc, cu atât mai bine.

Iar în calitate de freelancer am realizat că îmi petrec mai mult timp acasă și în cartier. Pot scrie din orice loc care are internet și priză, ies la alergat în cel mai apropiat parc, mâncarea o cumpăr de la cel mai apropiat hypermarket, iar la salon merg tot aici.

Chiar săptămâna trecută am mers prima dată să lucrez de la Starbucks-ul din Centrul Comercial Drumul Taberei și am descoperit un loc foarte schimbat care se află într-un proces de schimbare, astfel încât zilnic se lucrează pentru a da o nouă formă centrului, una mult mai atractivă și mai prietenoasă. Am observat că se creează noi spații de interacțiune pentru oamenii din cartier

Așa că, după cum vă dați seama, Centrul Comercial Auchan Drumul Taberei trece printr-un proces de transformare la nivel fizic, dar și la nivel conceptual și de misiune. La nivel fizic se creează noi spații de interacțiune pentru oamenii din cartier: o zonă complet nouă pentru luat masa în oraș împreună cu familia și prietenii, adică un food court dotat inclusiv cu loc de joacă ce se poate transforma în scenă și unde au loc deja serbări școlare și momente artistice.

Logo-ul mi se pare unul vesel, care pune harta cartierului într-o lumină optimistă deoarece taberele sunt ilustrate în mai multe culori și forme care împreună formează un nou spațiu comun: Drumul Taberelor.

Acest nou nume este inspirat din viețile locuitorilor Drumul Taberei, dar și de dorințele pe care locuitorii și le-au exprimat în interviurile realizate în centrul lor comercial preferat din cartier. Prin noul concept Drumul Taberelor vor fi îndeplinite aceste dorințe: locuri mai vii și colorate unde pot petrece timp de calitate și unde pot socializa.

Pe scurt, acest centru comercial își propune să unească locuitorii cartierului și să le ofere mai mult decât un loc unde să își facă cumpărăturile, ci o platformă de activare civică urbană unde să se poată organiza activități ce pot înlătura barierele dintre oameni.

În plus, noul concept arhitectural a fost creat astfel încât să poată îndeplini dorințele exprimate în acele interviuri, și tocmai de aceea această transformare va include spații noi special gândite pentru socializare și comunicare – un food court generos, librărie, spaţii de relaxare şi sport, locuri de joacă și un community hub unic în România.

Numele noului Centru Comercial Drumul Taberei mi se pare unul extrem de potrivit. Și mă bucură că echipa centrului comercial ascultă și ia măsuri în îndeplinirea nevoilor și dorințelor vizitatorilor săi.

În calitate de client și locuitor al cartierului mă simt norocoasă că fix centrul comercial unde îmi fac eu cumpărăturile săptămânale, unde găsesc banca cu care lucrez, unde se află unul dintre magazinele mele preferate de echipamente sportive, unde sunt și farmacia și cafeneaua unde pot lucra liniștită, îmi oferă un spațiu în care să mă simt bine, unde am acces la niște facilități care îmi îmbunătățesc viața și care mă ajută să nu mă mai simt ca un străin în propriul cartier.

 

Așadar, aș vrea să știu ce vă inspiră vouă noul nume – Drumul Taberelor – și care este percepția voastră vizavi de locul în care vă petreceți timpul atunci când mergeți la cumpărături sau când pur și simplu vă doriți să petreceți timpul altfel la voi în cartier?

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

2 Comments on Bun venit la Drumul Taberelor!

 1. Iguanitza
  9 June, 2018 at 10:40 (2 years ago)

  Ce frumos ai scris 💙 si ce misto arata Starbucks-ul ala asa colorat.

  Reply
 2. Larisa-Elena
  9 June, 2018 at 12:00 (2 years ago)

  Buna, Ioana! Si eu locuiesc in zona si imi fac saptamanal cumparaturile din Centrul Comercial Auchan 😉 Suntem practic vecine de cartier 😊 Foarte frumos articolul! 👍😘

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  http://ioanadumitrache.ro/2018/06/09/bun-venit-la-drumul-taberelor-auchan">
 • Twitter20
 • YouTube0