În ultima perioada am fost într-o fugã continuã. Nici mãcar noaptea nu ma odihneam aşa cum trebuie, iar dimineaţa ma simţeam ca un zombie. Cred cã acesta este şi motivul pentru care în ultima vreme v-am bombardat cu machiaje rapide.

  1. Medicii dermatologi recomandã sã lãsãm crema de faţã sã acţioneze minim 30 de minute înainte de a aplica machiajul. Pentru a economisi timp şi pentru a respecta indicaţiile medicilor, vã recomand ca imediat dupã ce v-aţi spãlat pe dinţi şi pe faţã sã aplicaţi crema hidratantã şi apoi sã vã începeţi rutina zilnicã: ceaiul/cafeaua de dimineaţã, îmbracatul, revista presei,etc pentru a lãsa timp cremei sã acţioneze. Eu aşa fac!
  2. Aplicaţi fondul de ten cu o pensulã specialã. Aplicarea va fi mult mai rapidã decât în cazul bureţelului sau a degetelor. Dacã aplicaţi fondul de ten cu degetele, nu uitaţi sã o faceţi prin tapotare; fondul de ten trebuie sã rãmânã la suprafaţã!
  3. Dacã timpul este extrem de limitat, înlocuiţi crema de zi şi fondul de ten cu un BB Cream. Dacã aveţi tenul puţin gras, aplicaţi şi un strat de pudrã.
  4. Când începeţi machiajul nu uitaţi sã vã hidrataţi buzele cu un balsam pentru ca în momentul în care ajungeţi la aplicarea rujului buzele sã fie deja netede şi sã uşureze aplicarea.
  5. Renunţaţi la culorile puternice care necesitã o aplicare precisã atât în machiajul pleoapelor, cât şi pentru machiajul buzelor.
  6. Dacã sunteţi în crizã de timp, înlocuiţi tuşul de pleoape cu un dermatograf. Dermatograful este mult mai uşor de aplicat şi va necesita mai puţin timp. Dacã timpul nu vã permite, renunţati la codiţe.

Machiajul meu de 10 minute îl vedeţi aici, iar mai jos v-am pregãtit un machiaj care a fost realizat în 5-6 minute.

Comments

comments