12 reguli de îngrijire a tenului valabile la orice vârstă

Îngrijirea tenului nu ţine cont de vârstă. Nu contează că ai 15 ani sau că ai 35. Trebuie să îţi aloci zilnic 3 minute dimineaţa şi 3 minute seara pentru tenul tău. Nu mi se pare un efort prea mare aşa că scuzele nu sunt acceptate.

Coco Chanel spunea că natura îţi oferă tenul pe care îl ai la 20 de ani şi tenul pe care îl meriţi la 50 de ani, iar eu sunt total de acord.

Este adevărat că şi moştenirea genetică joacă un rol important, însă la fel de mult contează şi cum te îngrijeşti.

Iată ce ar fi bine să faci:

 1. Să îţi cureţi tenul şi să îl hidratezi în fiecare dimineaţă şi seară. Vezi AICI cum trebuie să arate rutina corectă de îngrijire a tenului.
 2. Să foloseşti cremă cu protecţie solară în fiecare zi din an. Ţi-am explicat foarte clar AICI cum acţionează soarele asupra structurii pielii.
 3. Să bei apă. Zilnic. Apă nu suc, nu cafea.
 4. Să te odihneşti şi să ai un somn bun în timpul nopţii când celulele se regenerează.
 5. Să îţi exfoliezi pielea.
 6. Să eviţi pe câţ posibil alcoolul, tutunul şi nopţile nedormite. Îţi mai aminteşti că ţi-am spus că tutunul este misogin? Dacă nu citeşte din nou articolul de AICI.
 7. Să îngrijeşti zona ochilor. Ştiai că pleoapele sunt unele dintre cele mai frecvente zone în care apare cancerul de piele?
 8. Să nu ocoleşti cabinetul de cosmetică. Chiar dacă îi treci pragul mai răruţ, nu îl ocoli de tot.
 9. Să foloseşti măşti de hidratare, curăţare sau ce simţi tu nevoia si acasă. Chiar fac diferenţa!
 10. Să nu ocoleşti produsele anti-age sau anti-rid dacă pielea ta are nevoie de ele.
 11. Acordă-ţi timp. Observă schimbările tenului tău, care sunt produsele care îi fac bine şi care îi fac rău. Nu trata îngrijirea tenului cu superficialitate!
 12. Nu pune mâna pe faţă! Nici curată, nici murdară. Am explicat AICI de ce nu este bine.

Eu de exemplu, sunt o mare fană a serumurilor. La ce sunt bune serumurile? Am scris AICI. De asemenea, am mai observat că tind să investesc mai mult în produsele pentru îngrijire pe care le folosesc înainte de culcare decât în cele pentru zi. Cu siguranţă nu sunt singura care face asta.

Rutina mea de seara arată în felul următor: demachiere, curăţare cu un gel special, tonifiere, serum pentru ten, gelul special pentru ochi şi apoi crema hidratantă. Rezultatul? Un ten radios când mă trezesc. Ce îmi pot dori mai mult? Poate doar să mă ţină până la 60 de ani 🙂

 ————————————————————

PS: Pe pagina de Facebook am dat drumul unui concurs la care puteţi câştiga produsele din imagine oferite de Galerie de Beaute Paris. Mult succes!

foto

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

5 Comments on 12 reguli de îngrijire a tenului valabile la orice vârstă

 1. Bianka Vintila
  29 August, 2013 at 06:01 (7 years ago)

  Multumesc pentru sfaturi desi recunosc ca nu le indeplinesc pe toate 🙂

  Reply
 2. Roxana
  29 August, 2013 at 07:00 (7 years ago)

  Pielea se regenereaza si ziua nu numai noaptea. cat despre tratamente cosmetice, ori gasesti o cosmeticiana intr-adevar priceputa ori nu mai faci, deoarece tratamentele in care doar un pas sau un produs sunt eronate, pot crea mari probleme

  Reply
 3. Aghinitei Maria
  29 August, 2013 at 10:54 (7 years ago)

  Multumesc pt. sfaturi.

  Reply
 4. Coco
  13 September, 2013 at 12:21 (7 years ago)

  “Nu contează că ai 15 ani sau că ai 35. Trebuie să îţi aloci zilnic 3 minute dimineaţa şi 3 minute seara pentru tenul tău.” Ar fi foarte folositor daca ai putea face un articol in care sa ne vorbesti despre produsele pe care trebuie sa le folosim noi cele cu varsta peste 15 ani si sub 20 de ani. E destul de greu sa gasesti produse potrivite care sa se si incadreze in bugetul unui adolescent. In rest, un articol foarte util (ca toate celelalte, de altfel)! Pupicei! :* :*

  Reply
 5. Roxana
  29 March, 2014 at 19:04 (6 years ago)

  Mi-ar placea ca femeile din Romania sa se ingrijeasca in numar cat mai mare asa, din pacate am observat ca se pune accentul mai mult pe machiaj si pe acoperirea imperfectiunilor, decat pe tratarea, corectarea si prevenirea lor.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  https://ioanadumitrache.ro/2013/08/28/reguli-de-ingrijire-a-tenului">
 • Twitter20
 • YouTube0