Frumuseţea prin ochii mei – un manifest pentru expresivitate

Vă mărturisesc sincer că de când m-am apucat serios de machiaj frumuseţea a căpătat cu totul alt sens. Acum nu mai impart femeile în două categorii – femei frumoase şi femei care nu sunt frumoase –  după preferinţe personale sau standarde impuse de societate. Acum definesc frumuseţea altfel şi simt că abia acum sunt 100% sinceră cu mine şi cu cei din jurul meu.

Poate că frumuseţea a căpătat un alt sens pentru că acum privesc prin ochii unui make-up artist, însă acum văd trăsături şi volume, culori şi contraste, expresii şi simetrii. Toate acestea înseamnă frumuseţe pentru mine. Inclusiv ridurile de care ne ferim cu atâta ardoare. Ştiţi care este cea mai mare satisfacţie pe care o am atunci când termin un machiaj? Nu faptul că am schimbat total o persoană (căci pot face şi asta), ci rezultatul muncii care, doar prin sublinierea anumitor trăsături şi expresii unice, este dublat de reacţia modelului în momentul în care se redescoperă.  Şi dacă ar ştii că lucrul care contează cel mai mult atunci când se priveşte în oglindă după terminarea machiajului este expresia cu care o face.. Dacă te priveşti zâmbind şi încrezătoare, automat vei avea o reflexie mai frumoasă a ta.

Însă nu tot timpul clientele sau modelele mele au chipuri tinere, care radiază de prospeţime, aşa că am inclus în trusa mea câteva produse speciale pe care să mă pot baza la nevoie. Două dintre acestea sunt  crema de zi şi crema pentru ochi Eucerin Volume-Filler. Din păcate trecerea timpului lasă urmă vizibile pe ten, urme care ne fac să zâmbim mai puţin pentru că ne simţim mai puţin frumoase. Urme care şterg din trăsăturile frumoase cu care ne mândream odinioară şi care fac ca pielea să devină din ce în ce mai puţin fermă. Acestea sunt semnele înaintării în vârstă: conturul facial se pierde şi volumul pomeţilor se diminuează, fapt care indică o scăderea numărului şi a dimensiunii celulelor care oferă volum pielii, a diminuării nivelului de acid hialuronic şi a reţelei fibrelor de colagen din straturile pielii. Rezultatul? Expresia facială se schimbă şi trădează o stare de oboseală, stres sau tristeţe chiar şi atunci când nu este cazul.

Nu de puţine ori m-am uitat la mama mea şi mi-am zis “aşa voi ajunge şi eu!”, însă adevărul este că doar 90% dintre motivele pentru care tenul îmbătrâneşte sunt de ordin extern (stilul de viata, stres, alimentatie, factori de mediu, expunerea la radiatia UV) şi doar 10% de ordin intern precum predispoziţia genetică, aşa că nu trebuie căutate scuze, ci trebuie luate măsuri.

Eucerin spune femeilor că expresivitatea este frumoasă. Aşa spun şi eu şi vă îndemn să o păstrăm. Cum putem preveni şi remedia problema diminuării volumului tenului? Putem apela la injecţiile cu acid hialuronic sau putem încerca soluţia propusă de Eucerin – gama VOLUME-FILLER creată în colaborare cu medici dermatologi renumiţi – care au găsit o soluţie deloc invazivă pentru redarea volumului şi fermităţii pielii, şi redefinirea contururilor faciale.

Acum vă las să mă vedeţi naturală, aşa cum sunt eu de fapt: zâmbitoare, gânditoare sau făcând ceea ce îmi place cel mai mult – să râd cu gura până la urechi.

 

Combinând trei ingrediente active, ce acţionează specific în toate cele trei straturi ale pielii: magnololul – un extract din scoarţă de magnolie ce stimulează multiplicarea celulelor care generează de până la trei ori mai mult volum pielii; oligopeptidele – un extract din seminţe de anason, stimulează metabolismul pielii acţionând asupra reţelei fibrelor de colagen şi acidul hialuronic ce hidratează intens pielea şi reduce ridurile, gama Eucerin Volume-Filler oferă mai mult volum şi mai multă expresivitate după doar 4 săptămâni.

Cremă de zi: oferă o îngrijire intensivă şi protecţie împotriva radiaţiei ultraviolete prin FPS 15+UVA. Potrivită pentru tenul uscat sau normal, crema este perfectă ca bază de machiaj şi este non-comedogenică. Preţ: 108 lei

Cremă de noapte: ajută la regenerarea celulelor pielii pe timpul nopţii, datorita dexpantenolului şi este potrivită pentru toate tipurile de ten. Preţ: 112 lei

Cremă pentru ochi: special creată pentru a fi folosită în zona sensibilă din jurul ochilor, reprezintă o bază de machiaj ideală. Este testată oftalmologic şi recomandată purtătorilor de lentile de contact, iar FPS 15 + UVA protejează împotriva radiaţiei ultraviolete. Preţ: 97 lei

…acesta este manifestul meu pentru expresivitate

LIKE it & SHARE it!
0

Comments

comments

12 Comments on Frumuseţea prin ochii mei – un manifest pentru expresivitate

 1. Anda
  13 March, 2014 at 12:18 (6 years ago)

  Ce frumusica esti in pozele astea 😀

  Reply
 2. Roro
  13 March, 2014 at 12:18 (6 years ago)

  Cat de frumoasa esti in pozele astea! Imi aduci aminte de Adele <3

  Reply
 3. Jully B
  13 March, 2014 at 13:41 (6 years ago)

  Foarte misto pozele, astea da portrete. 😉

  Reply
 4. Dara
  13 March, 2014 at 15:09 (6 years ago)

  Imi plac super mult pozele! Au iesit tare bine!

  Reply
 5. Beabubi Beatrice
  13 March, 2014 at 16:01 (6 years ago)

  superbe pozele, esti o frumoasa :*

  Reply
 6. Maria I.
  13 March, 2014 at 16:44 (6 years ago)

  Nici nu-ti imaginezi cat de frumoasa esti!

  Reply
 7. Liz Luca
  13 March, 2014 at 23:09 (6 years ago)

  deci ador poza din mijloc, este absolut superba!!! ar trebui, in loc de pozele cu acele fete de sus, de la hot news, fashion, beauty, sa pui pozele cu tine, pentru ca astea nu sunt poze de tinut in laptop, ci de aratat. te pup, draga mea frumoasa!

  Reply
 8. mihaela
  14 March, 2014 at 07:20 (6 years ago)

  Super poze, esti superba Ioana, cea din mijloc este preferata mea!

  Reply
 9. Oana
  14 March, 2014 at 12:38 (6 years ago)

  Buna,
  E musai sa iti spun si eu cat de frumoasa esti 🙂
  Eu vreau sa stiu pentru ce varsta este recomandata aceasta crema?
  Tnx!

  Reply
 10. Alina
  14 March, 2014 at 18:58 (6 years ago)

  Super frumoase pozele, cea din mijloc e geniala !

  Reply
 11. Gânța Anamaria
  18 March, 2014 at 08:24 (6 years ago)

  Am auit lucruri buna despre aceste produse , esti fff frumoasa♥

  http://merysyl.blogspot.ro

  Reply
 12. Floriuss
  24 March, 2014 at 17:32 (6 years ago)

  Cred ca cel mai bine este atunci cand o femeie este frumoasa, indiferent de ce reprezinta pentru ea fericirea, motiv pentru care nu pot spune decat ca incurajez din toata inima acest manifest chiar daca unii il pot vedea ca fiind nepotrivit pentu ei, eu zic ca conteaza la un momendat chiar daca nu ne dam seama la inceput.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS20
 • Facebook
 • Google+0
  https://ioanadumitrache.ro/2014/03/13/manifest-pentru-expresivitate">
 • Twitter20
 • YouTube0