Am descoperit modul ideal de a împiedica creşterea părului nedorit – Philips Lumea
Relaţia pe care o am cu sistemul de epilare cu IPL Philips Lumea cred că este cea mai lungă relaţie a mea cu un beauty gadget. La început ştiţi că am privit aparatul cu scepticism deoarece nu mi se părea realizabilă ideea de a obţine rezultatele dorite în intimitatea propriei case şi nu după repetate vizite la saloane specializate în epilarea cu IPL.
Ce este Philips Lumea şi cum se foloseşte
Philips Lumea este un sistem de epilare cu IPL (lumină intens pulsată) care acţionează eficient pentru îndepărtarea părului nedorit pe corp prin inhibarea creşterii. Poate sistem de epilare sună puţin pompos, căci în realitate este un aparat cu accesorii foarte uşor de folosit.
Epilarea cu IPL presupune aplicarea de impulsuri de lumină/energie luminoasă ce pătrund în piele către rădăcina firului de păr şi acţionează asupra melaninei pentru a stimula foliculul de păr să intre în fază latentă. Adică, fiecare impuls de lumină aplicat îi transmite mesajul de a nu mai creşte până înţelege şi nu mai creşte. Pentru un rezultat complet este nevoie de 6 şedinţe efectuate la o distanţă de 2 săptămâni. Însă din experienţa proprie vă spun că primele rezultate apar după 2-3 şedinţe.
Înainte de a vă orienta spre o metodă de îndepărtare a părului cu IPL trebuie să ştiţi că are efect doar asupra firului de păr colorat, de la blond închis până la şaten şi negru. Pe un păr alb, grizonat, roşcat sau blond deschis, el nu va avea efect şi nici nu se recomandă folosirea pe o piele foarte închisă la culoare.
Cum te pregăteşti pentru epilarea cu Philips Lumea
În primul rând nu trebuie să te expui la soare cu minim 48 de ore înainte şi nici nu se recomandă folosirea aparatului şi apoi expunerea la soare fără a aplica o cremă cu factor de protecţie solară pe zona tratată.
Înainte de a folosi Philips Lumea pentru îndepărtarea părului nedorit trebuie ca părul de pe zona dorită să fie ras. Nu se recomandă epilarea cu ceară, epilator electric sau cremă epilatoare deoarece rădăcina firului de păr trebuie să rămână acolo pentru ca lumina intens pulsată să acţioneze asupra ei.
După ce ţi-ai pregătit pielea îţi recomand să începi cu cea mai mică treaptă de intensitate din cele 5 pentru a te acomoda cu senzaţia. Nu doare şi nici nu arde, până se obişnuieşte pielea poţi simţi o senzaţie uşoară de disconfort.
Dacă ai aluniţe, indiferent de natura lor, trebuie să le protejezi. Poţi face acest lucru colorându-le cu un creion alb sau acoperindu-le cu un plasture. În orice caz, evită aplicarea impulsurilor de lumină pe aluniţe.
De asemenea, am primit întrebări legate de aplicarea pe capilare sparte sau varice iar sfatul doamnei doctor dermatolog Ana Fâcă este să evitaţi acele zone în timpul tratamentului.
După doi ani în care am folosit Philips Lumea mă bucur să vă pot spune cu toată sinceritatea că este un produs sigur şi că nu am experimentat deloc efecte secundare. Important este să citeşti manualul de folosire şi să respecţi indicaţiile. Iar dacă totuşi mai aveţi întrebări le puteţi adresa direct doamnei doctor dermatolog pe site-ul Lumea.
În prezent Philips are pe piaţă 3 modele dintre care îl poţi alege pe cel care ţi se potriveşte cel mai bine:
SC 1991 (cu fir) – 100 000 de pulsaţii luminoase.
SC 2004 (fără fir) – 100 000 de pulsaţii luminoase.
Sc 2008 (fără fir) – 140 000 pulsaţii luminoase + accesorii de precizie pentru zonele sensibile (faţă/bikini line).
Dacă aţi testat deja Philips Lumea şi doriţi să împărtăşiţi experienţa voastră cu aparatul vă invit să o faceţi pe site-ul Philips sau pe site-ul oricărui magazin partener Philips.
Citeşte şi: Un scurt update despre epilarea cu Philips Lumea
Bloopers…
Curios din fire, Gâlmiţă nu a vrut să iasa din cadru neam. Dacă ar ştii el că Philips Lumea l-ar putea lăsa fără blăniţă…
Un comentariu la “Am descoperit modul ideal de a împiedica creşterea părului nedorit – Philips Lumea”
Comentariile sunt închise.
ce durata de viata are acest aparat? stiu ca dupa ce se termina impulsurile lampa nu se poate schimba. sunt aparate( remington, stiu sigur) care au lampa ce se poate schimba.pretul nu este f mic si nu sunt convinsa ca se merita investitia.in comparatie cu cele cu lampa de rezerva,desigur 🙂