Pentru cã nu mã bronzez niciodatã şi pentru cã oricum ştiu cã expunerea la soare doar grãbeşte procesul degenerativ şi dacã “ai noroc” te mai alegi şi cu un cancer de piele, de mulţi ani m-am împãcat cu pielea mea albã şi am hotãrât cã aşa sunt eu şi nu prea am ce face în privinţa aceasta.

Însã, vara aceasta ceva s-a schimbat în mine şi în sufleţelul meu pentru cã parcã nu îmi mai plac picioarele mele albe care ies de sub fustiţele colorate, iar eu pantaloni nu port decât dacã mã obligã legea vremea.

Aşa cã am acceptat recomandarea Adinei Necula (beauty advisor Noblezza) de a încerca bronzul organic. Recunosc cã la început am fost destul de reticentã pentru cã de-a lungul timpului am auzit tot felul de poveşti şi îmi veneau în minte numai imagini cu fete portocalii, şi tocmai din acest motiv a durat cam o lunã pânã am trecut la fapte.

Astazi se face fix o sãptãmânã de când mi-a fost aplicat bronzul organic la Noblezza Beauty Lounge.

În primul rand am fost programatã seara târziu pentru procedurã deoarece trebuia sã evit pe cât posibil sã transpir, iar eu am avut noroc de o seara foarte rãcoroasã. Procesul a fost unul foarte plãcut. Mici stropi erau pulverizaţi cu ajutorul un aerograf de la o distanţã de 40-50 de cm, iar procedura a durat cam 15-20 de minute şi uscarea 5 minute.

Efectul nu a fost WOW imediat, dar se vedea diferenţa pe dunga chiloţeilor de unicã folosinţã pe care i-am purtat în timpul procedurii.

Elena Varzaru, specialistul Noblezza în proceduri corporale şi cea care mi-a aplicat bronzul organic mi-a explicat cã nu recomandã o nuanţã foarte închisã din prima şedinţã persoanelor cu tenul deschis şi cã pot reveni a doua zi pentru o nouã procedurã dacã nu sunt mulţumitã. Mi-a fost recomandat sã evit contactul cu apa în primele 8h şi hainele strâmte pe corp.

Bronzarea organică reprezintă un procedeu profesional de colorare a pielii prin care se aplică, prin pulverizare soluţia organică pe bază de DHA – cel mai eficient ingredient în bronzarea artificială. DHA este un ingredient natural pe bazã de keto-zahãr care reacţioneaza cu amino-acizii din keratina pielii.  Această soluţie intră in contact  doar cu primul strat al pielii, care oricum dispare în cel mult nouă zile. Nu conţine beta-caroten (precum majoritatea autobronzantelor) şi de aceea nu existã riscul ca la final sã arãţi portocalie.

Avantajul este cã se adapteazã perfect fiecãrei nuanţe de ten, iar rezultatul este unul comparabil cu bronzul obţinut dupã expunerea la razele UV.

Sã revenim la mine 🙂

Efectul imediat nu a fost wow, dar a doua zi de dimineaţã a venit supriza. Pielea mea era maronie şi strãlucitoare. În unele locuri a prins mai bine, iar în altele mai puţin. Cel mai puţin era vizibil pe gambe, iar cel mai frumos se vedea pe piept, umeri, braţe şi partea superioarã a picioarelor. Pur şi simplu eram maronie cum nu am fost niciodatã şi nu îmi puteam lua ochii de la mine.

Cel mai repede s-a luat de pe faţã, dar Elena mi-a spus sã mã aştept la acest lucru dacã folosesc machiaj.

Din pãcate nu am poze, am încercat sã fac dar niciuna nu reflecta realitatea, însã am 3 martori (Pixie, Cristina şi Adiana) cu care m-am întâlnit a doua şi care pot confirma spusele mele 😀

Dupã o sãptãmânã bronzul nu mai este atât de vizibil, dar braţele şi umerii s-au menţinut foarte bine. M-am simţit tare bine pentru cã în sfârşit am experimentat şi eu cum este sã porţi un bronz maroniu. Pentru mine este cea mai bunã soluţie şi abia aştept sã repet experienţa pentru cã îmi conferã o stare de bine.

Costã 70 de lei şedinţa şi ştiu cã ar fi mai ieftin sã merg la solar, dar mi se pare mult mai importantã sãnãtatea şi pe lângã faptul cã nu este deloc o procedurã invazivã pentru pielea corpului, soluţia conține aloe vera, ginseng și un complex de vitamine si minerale care o hrãnesc. Singurul dezavantaj este ca nu are factor de protecţie solarã şi nici nu prea este recomandat sã foloseşti cremã. Elena mi-a zis ca pot aplica uşor cremã dacã simt nevoia.

Mai trebuie menţionat cã înainte de procedurã mi-am fãcut un peeling corporal şi facial sãnãtos înainte cu o zi (se poate face acasã sau la Noblezza), unghiile trebuie date cu oja sau lac, iar epilarea cu cearã sau epilatorul trebuie sã se facã cu cel puţin 24h de ore înainte. Dacã vii cu porii deschişi, soluţia se va fixa foarte bine şi în pori şi efectul nu va fi unul plãcut vederii.

Aici puteţi citi şi experienţa Federovei cu bronzul organic

Si Mariah Carey apeleaza la bronzarea organica inainte de sedintele foto 🙂

mariah carey in a bikini before and after photoshop1

sursa foto

Comentariile la 8 despre “Am încercat bronzarea organicã

  1. Adiana spune:

    Da, da, confirm cele de mai sus 🙂

  2. Buda Dana spune:

    m-ai pus pe ganduri, eu nu am fost niciodata la solar, dar parca asa ceva as incerca !

  3. DarLyst spune:

    Ce misto. Chiar zilele trecute citeam despre bronzarea cu DHA.treb sa incerc si eu:)

  4. Hiris spune:

    Si eu care nu credeam ca e posibil sa arati asa din cauza acestei bronzari, acum m-am convins ca se poate.

  5. Chiar nu eram hotarata daca sa incerc si eu, tot din cauza imaginilor mentale cu domnisoare portocalii. I think I will! Ce ma intereseaza e sa dispara cat de cat uniform, sa nu ma trezesc cu mici harti pe picioare.

    1. Ioana spune:

      Dispare ok. Doar de pe fata de duce mai repede daca te machiezi si demachiezi des. Am mai observat ca intre/sub sani se vede ciudat

  6. Si eu imi tot doresc sa incerc dar nu stiu ce ma retine. Nu se ia nasol pe haine? Cand incepe sa se duca nu arati ca bolnav de raie?
    Nici nu prea sunt specialiste in bronzarea organica in Timisoara sau cel putin eu nu stiu niciuna 🙁

    1. Ioana spune:

      Eu am avut parte de o experienta frumoasa si adevarul este ca 90% conteaza cibi iti aplica solutia. Mie mi se mai lua pe haine cand transpiram dar foarte putin. Cand imi murdaresc o bluza de fond de ten arata mult mai rau

Comentariile sunt închise.