Îmi amintesc și acum ziua de 18 iunie 2015 când am mers la primul meu antrenament cu Iulian. Nu vream să fac sport, dar trebuia. M-am îmbrăcat și eu cu ce aveam pe acasă: niște colanți negri pe care îi aveam de prin facultate, un tricou și mai negru de stat în casă și pantofii de alergat primit cadou de la prietenele mele cu vreo doi ani în urmă când mai avusesem o tentativă de a mă apuca de sport. Și nici măcar nu aveam bustiere și nici nu mi-a trecut prin cap că aș avea nevoie de un prosop la antrenament. Să vă mărturisesc sincer, nici nu credeam că am nevoie de prea multe haine pentru sport și așa mergeam doar de vreo 2-3 ori pe săptămână și nici nu eram prea sigură dacă trebuie să îmi spăl colanții după fiecare antrenament. Eram tare neștiutoare și sunt sigură că există multe persoane care s-au găsit în situații similare cu a mea.
De fapt, relația mea cu mașina de spălat s-a cimentat mai tare din momentul în care am început să fac sport. Brusc am descoperit și programul de 30° și am învățat să citesc etichetele hainelor. Nu era de ajuns că citeam etichetele alimentelor, produselor cosmetice, acum trebuia să fiu atentă să nu îmi stric și hainele de sport.
Dar cu timpul, am descoperit cea mai bună soluție (ce-i drept, mai costisitoare) și mi-am cumpărat mai multe seturi de echipamente, câte unul pentru fiecare zi a săptămânii: colanți, bustieră, maiou, prosop, pantaloni de neopren etc. Și apoi și pantofi noi ca să mă asortez, doar știți că îmi place să fiu fashion și asortată și la sală! Și uite așa am ajuns eu să am 4 rafturi din șifonier ocupate doar cu haine pentru sală. Mi-am făcut și un sistem: la fiecare antrenament trebuie să am câte un set nou și curat, iar sâmbăta le spălam ca să aibă timp să se usuce până luni. Doar că uneori ratam sâmbăta sau trebuia să spăl haine albe, sau jeans sau rochii de catifea. Și uite așa mi se dădea sistemul peste cap, așa că am mai cumpărat niște seturi. Femeile astea, se folosesc de cel mai mic pretext pentru a face cumpărături! :)))
În fine, vă zic toate lucrurile acestea pentru că îmi doresc o mașină nouă de spălat rufe. Și deja am pus ochii pe una, iar dacă la vară voi renova și bucătăria, este un semn că trebuie să fie a mea. Asta ca să nu mai duc hainele care mi se par mie mai prețioase la mama să le curețe ea. De exemplu, o dată am stat cu rochia purtată la ELLE Blogging Awards 2 săptămâni în coș pentru că nu știam dacă să o spăl cu albe sau cu negre.
Mașina pe care am pus eu ochii se numește LG Twin Wash și este deosebită pentru că poți spăla simultan două tipuri diferite de haine, cele voluminoase în compartimentul principal și cele delicate, colorate sau utilizate intens în compartimentul TWINWash™Mini, astfel încât timpul timpul alocat spălarii hainelor va fi redus la jumătate.
Dacă până acum le separam cam așa: albe, colorate, sport, jeans și negre. Deci, ar fi trebuit să spăl minim 3-4 mașini în fiecare săptămână, deși nu aveam chiar atât de multe haine, dar cu mașina asta le poți spăla simultan și combina altfel pentru că dispune de mai multe programe. Mai multe și mai inteligente. În plus, se pare că mașina de spălat principală vine echipată cu tehnologiile TrueSteam, pentru o curățare rapidă și impecabilă cu abur, Allergy Care – care garantează o îndepărtare a bacteriilor și alergenilor certificată de British Allergy Foundation, Steam Refresh, pentru o împrospătarea hainelor in mai putin de 20 de minute, și Steam Softener, pentru o călcare mai ușoară. Numai bine, pentru că sinceră să fiu, eu nu prea calc.
Deci, aș ecomomisi timp pentru că pot spăla simultan mai multe feluri de haine (de culori sau materiale diferite), aș economisi spațiu pentru că nu este nevoie de spațiu adițional pentru TWINWash™Mini având în vedere că aceasta se integrează perfect în partea de jos a mașinii de spălat principale, și câștig două mașini de spălat diferite care pot funcționa în același timp. Cred că dorința mea cea mai mare ar fi să spăl lenjeria de pat (pe care o pun întotdeauna la cel mai lung program și care durează o veșnicie) împreună cu echipamentele de sport – și aș scăpa de un stres pe care îl am sâmbătă de sâmbătă.
Apropo, știați că timpul alocat spălării hainelor poate ajunge si până la 8h/săptămână, ceea ce echivalează, desigur, cu o zi întreagă de muncă, 5 sesiuni de mers la sală sau 5 filme văzute, 4 concerte sau piese de teatru, 8 ore de ieșit în parc cu cei mici sau de plimbat câinele sau 120.000 de cuvinte citite? Eu chiar am lucruri mai bune de făcut cu timpul ăla. Și promit și că nu aș mai duce haine la mama!