Bunã!

Astãzi vreau sã vã prezint unul dintre produsele pe care eu le recumpãr. Sãptãmâna trecutã am cumpãrat tubul cu numãrul 4. Bine, trebuie sã recunosc cã numãrul 1 a fost primit cadou de Crãciun din partea surorii mele în decembrie 2010 🙂

Prezentarea oficialã a produsului:

<<Acest gel special formulat cu ingrediente active naturale, exfoliazã şi purificã tenul, prevenind apariţia punctelor negre.

Micro-particulele naturale de Bambus curãţã pielea la suprafaţã, îndepãrtând eficient celulele moarte, sebumul şi impuritãtile care astupã porii. Extractul de Lemongrass, cunoscut pentru proprietãtile sale antiseptice, stimuleazã şi revigoreazã tenul, lãsându-l împrospãtat şi tonifiat.

Rezultate dovedite clinic:
Punctele negre sunt eliminate, pielea este mai netedã şi mai curatã, fiind în acelaşi timp protejatã împotriva deshidratãrii.

Folosire:
Aplicã zilnic pe pielea umedã, masând uşor prin mişcãri circulare. Evitã zona delicatã a ochilor. Clãteşte cu multã apã.>>

Acesta este un produs pentru exfolierea mecanicã a tenului. Eu aş prefera exfolierea chimicã pentru cã este mult mai beneficã tenului, dar în România nu prea se gãsesc astfel de produse, aşa cã ne descurcãm cu ce avem 🙂

Curãţarea tenului cu un astfel de produs dupã demachiere şi în fiecare dimineaţã este o regulã pentru mine de la care nu mã abat niciodatã.

De ce? În primul rand pentru cã demachiantul nu va reuşi niciodatã sã îndepãrteze toate urmele de machiaj şi pentru cã un ten curat trebuie îngrijit pentru a fi menţinut. Întotdeauna dupã folosirea unui produs de curãţare solubil în apã vã recomand sã folosiţi tonic (fãrã alcool) pentru a îndepãrta orice urmã lãsatã de apa plinã substanţe şi impuritãţi + dacã foloşiţi un produs care usucã tenul, veţi scãpa de senzaţia de “piele care ţine”.

Pros:
+ are ingrediente skin-identical, antioxidanţi, vitamine şi în general ingredientele sunt bune.
+ este un produs destinat tenului mixt care nu usucã tenul în mod excesiv (îl usucã moderat).
+ are particule mici şi foarte fine, aproape deloc abrazive ceea ce îmi dã încredere sã îl folosesc zilnic.
+ curãţã foarte bine machiajul.
+ preţ foarte accesibil.
+ este un produs accesibil (îl gãsim în toate supermarket-urile).
+ recipient tub = igienic + dozare bunã.

Cons:
–          unul dintre ingredientele cu care se laudã este iritant (lemongrass)
–          conţine parfum
–          nu eliminã punctele negre

Dacã nu cunoaşteţi deja blogul Corinei, vã invit sã îl vizitaţi pentru ca veţi avea numai lucruri bune de învãţat. Datoritã ei sunt mai atentã la produsele pe care le cumpãr şi pe care le folosesc. Tocmai de aceea, am luar fiecare ingredient în parte şi l-am studiat şi am zis sã vã arãt şi vouã concluziile pe scurt, ca sã puteţi trage şi singure concluziile.

Recunosc, cã încã nu sunt în mãsurã sã dau verdicte produselor (dacã sunt bine/prost formulate), dar zilnic citesc câte ceva pe acest subiect şi voi împãrtãşi cu voi toate informaţiile noi pe care le aflu şi vã rog şi pe voi sã faceţi acelaşi lucru pentru cã este mai distractiv sã înveţi în grup, decât singur.

Ingrediente:
Aqua
Sodium Laureth Sulfate
– ingredient bun
Acrylates/Palmeth-25Acrylate Copolymer
– ingredient bun
Cocamidopropyl Betaine
– ingredient bun
Bambusa Arundinacea Stem Extract
– ingredient bun
Capryloyl Glycine
– ingredient skin-identical
Tocopheryl Acetate
– ingredient bun: antioxidant, vitamine
Parfum
– Iritant
Cymbopogon Flexuosus Oil
(Lemongrass Oil)
– Iritant
Mannitol
(Sugar Alcohol) –
nu m-am lãmurit, dar cred cã este un iritant
Cellulose –
ingredient bun
Hydroxypropyl Methylcellulose –
ingredient bun
Phenoxyethanol –
ingredient bun
Sodium Hydroxide –
ingredient neutru, dar in concentratii mari poate fi iritant
Ethylhexyglycerin –
ingredient bun
Tetrasodium Edta –
ingredient bun
CI 77289
(
Dichromium trioxide) – colorant cosmetic – este ultimul pe listã, nu cred cã este prea dãunãtor.

Majoritatea informaţiilor sunt luate de pe Beautypedia pe care vã invit sã o consultaţi şi voi ori de câte ori aveţi nevoie, nu ştiţi ce face un ingredient sau când doriţi sã vã achiziţionaţi un produs nou, iar unde nu am gãsit acolo, am consultat alte surse pe care le-am menţionat.

Concluzia mea este cã produsul este destul de bine formulat şi cã îl pot folosi în continuare pe tenul meu mixt (gras în zona T).

Preţ – 12-14 lei

Valabilitate – 12 luni de la deschidere

Cantitate – 150 ml

Ambalaj – tub

Fãrã parabeni, dar mã lasã rece aceasta promisiune 🙂

PS: Dacã sunteţi interesate de produsele speciale pentru tenul mixt (gras/uleios în zona T), vã anunţ cã urmeazã o serie de review-uri ale unor produse testate (speciale pentru reechilibrarea secreţiei de sebum, curaţare, etc) mult mai bine structurate şi cu informaţii mai complete.

O primavera minunatã!

Comments

comments