Dacă ţi-ai achiziţionat un fond de ten într-o nuanţă nepotrivită, este clar că nu ai citit articolul “7 lucruri pe care trebuie sã le ştii când cumperi un fond de ten, dar nu este nicio problemă. Doar suntem aici că să învăţăm.

În mod normal în trusa ta de machiaj ar trebui să există două fonduri de ten în nuanţe diferite: mai deschisă şi mai închisă. Sunt foarte rare cazurile în care îţi poţi găsi o nuanţă care să ţi se potrivească perfect printre fondurile de ten din comerţ, aşa că este de înţeles de ce nu ai reuşit să îţi achiziţionezi un fond de ten într-o nuanţă potrivită. Dacă totuşi îţi doreşti un singur produs, te poţi orienta către gamele profesionale. De exemplu, NUMERIC PROOF Smart Skin Foundation (review AICI) este disponibil în 13 nuanţe şi există multe şanse să îţi găseşti nuanţa potrivită.

De ce să cumperi două nuanţe diferite de fond de ten – AVANTAJE

– Pentru că îl poţi folosi pe cel mai închis în perioadele în care eşti mai bronzată şi pe cel mai deschis în restul anului.

– Pentru că le poţi combina până ajungi la nuanţa potrivită astfel încât nu vei fi niciodată pusă într-o situaţie neplăcută.

– Pentru că îţi poţi evidenţia osatura feţei prin aplicarea nuanţei mai închise în zonele de umbrire, iar nuanţa mai deschisă în zonele de iluminare şi apoi să le estompezi cu ajutorul unei pensule sau a unui burete. Nu va funcţiona la fel de bine cu degetele şi rişti să rămâi cu pete sau dungi inestetice.

Cum faci totuşi un un fond de ten într-o nuanţă nepotrivită să arate bine pe ten

Există patru metode, care cu puţin exerciţiu, nu vor da greş:

1. Dacă este o nuanţă prea închisă, poţi folosi o pudră compactă mai deschisă pentru a fixa machiajul. Aceasta va ajuta la iluminarea tenului. Şi funcţionează şi invers. De asemenea, în cazul unui fond de ten prea deschis poţi aplica un strat fin de pudră bronzantă mată înainte de fond de ten şi apoi le amesteci bine.

2. Estompează foarte bine fondul de ten la extremităţi (frunte, urechi, linia maxilarului) şi coboară spre gât şi decolteu. Mişcarea trebuie să fie una delicată, de ştergere (fără să apeşi). Apoi fixează fondul de ten din zona gâtului şi decolteului cu o pudră bronzantă mată (poate fi chiar cea pe care o foloseşti pentru contouring) într-o cantitate foarte mică doar în zonele de umbrire (adică, în adâncituri).

3. Foloseşte o pensulă cu manşon rotund deoarece mişcările de difuzare şi estompare sunt circulare, sau un burete umezit. Prin exerciţiu vei descoperi că vei putea face o nuanţă de fond de ten mai închisă (dar să fie mai închisă cu maxim un ton sau un ton şi jumătate) să funcţioneze.

4. Această recomandare funcţionează doar în cazul unui fond de ten prea închis: după ce ai aplicat fondul de ten pe toată faţa, aplica un corector/anticearcăn/illuminator doar în zonele de iluminare (deasupra pomeţilor, pe puntea nasului, pe arcul lui Cupidon, în centrul frunţii şi puţin pe bărbie) şi apoi amestecă-le cu ajutorul unei pensule sau a buretelui. Efectul va fi unul de întinerire!

Preferatele mele:

Pensulă Real Techniques Expert Face Brush – o găsiţi AICI

Pensulă KIM 265 – o găsiţi AICI

Burete special Maqpro – îl găseşti AICI

Burete fin din latex Maqpro – – îl găseşti AICI

Ţine minte, rezultatele aşteptate apar în timp şi doar dacă exersezi! Nici eu nu m-am priceput de la început. Acum îmi este foarte uşor să identific sau să creez nuanţa de fond de ten perfectă pentru o clientă, dar acesta este rezultatul ultimilor ani de exerciţiu.

Sper că articolul v-a fost de ajutor, iar dacă mai aveţi întrebări le puteţi adresa în căsuţa de comentarii sau pe pagina de Facebook. Mult succes!

Era să uit ce este mai important: atunci când îţi aplici baza de machiaj trebuie să ai tot timpul în vedere că nuanţa tenului trebuie să fie aceeaşi cu cea a gâtului şi decolteului, de aceea trebuie uniformizată. Pe scurt, dacă nu eşti sigură ce fel de fond de ten să îţi cumperi, “asortează-ţi” tenul cu gâtul, decolteul şi restul corpului.


Pentru al doilea an consecutiv am fost nominalizata la Elle Blogging Awards, la sectiunea Best Beauty Blog. Daca vreti sa ma votati o puteti face pe acest link
***Pentru ca votul sa fie valid dupa ce apasati butonul <voteaza> va apare in dreapta un nou buton <inscrie-te> apasati si acolo si completati formularul***

Va multumesc pentru sustinere!!!

Comments

comments