Nelipsit din saloanele de coafură, fixativul de păr a devenit un beauty gadget foarte uşor de folosit chiar şi acasă. Branduri profesionale şi mass-market s-au întrecut în lansarea celor mai performante produse de acest tip cu scopul de a te face clientul lor fidel. În funcţie de nevoi, poţi opta între texturi lejere care permit mobilitate şi flexibilitate părului, texturi foarte strong care fixează foarte bine sau un produs versatil care, în funcţie de modul în care este aplicat poate oferi mobilitate sau fixare intensă şuviţelor.

Însă, ştiaţi că fixativul de păr este un produs inventat în anii ’40 după intrarea SUA în Al Doilea Război Mondial? Cercetătorii americani au fost nevoiţi să găsească o soluţie pentru a preveni răspândirea malariei printre soldaţi şi astfel a luat naştere tubul sub presiune care la vremea respectivă era folosit pentru distribuirea pesticidelor. La sfârşitul decadei, în 1948, Chase Products a fost prima companie care a folosit tubul cu aerosoli ca instrument de distribuire a produselor de fixare a părului pe bază de răşină, iar în anii ’50 şi ’60 fixativul de păr a devenit cel mai bine vândut produs de coafat şi tot atunci au apărut şi primele variante pentru diferitele tipuri de păr. Interesant, nu? Fixativul a fost inventat de americani, dar las’ că românii au inventat lucruri mult mai necesare 😀

Eu m-am împrietenit cu produsele de hairstyling în ultima perioadă când am realizat că dacă doresc rezultate pe placul meu trebuie să folosesc cele mai alese produse recomandate de profesioniştii mei preferaţi. După multe multe produse testate, am observat că tind să le cumpăr mereu pe aceleaşi trei, pe care în funcţie de nevoile mele de moment le rotesc cu succes. Chiar dacă nu îmi fac eu cine ştie ce freze complicate, ştiu că mă pot baza pe produsul pe care îl folosesc să nu mă pună în situaţii jenante şi asta este tot ce contează! Iată care sunt preferatele mele:

Best Hairsprays

Locul 3: Londa Professional Essentials Professional Hold Hairspray

Este ultimul intrat în graţiile mele şi cel pe care îl folosesc foarte mult în ultima perioadă pentru că oferă fixare medie (adică stă şuviţa cum vrei tu, dar mai are şi puţină mobilitate) şi nu îmbâcseşte părul deoarece poate fi îndepărtat prin periere. Nu trebuie să îmi spăl părul după folosire. Îl găsiţi în saloane numai la tub de 500ml (este foarte spornic, îl am deja de câteva luni).

 

Locul 2: CHI Magnified Volume Finishing Spray

Acest produs l-am menţionat de mai multe ori la preferatele lunii şi este produsul care oferă cea mai puternică fixare. Rezistă întreaga zi, iar pe temperaturile de afară mă pot baza pe el. Miroase foarte foarte frumos, ca şi şamponul şi balsamul din gama (review aici).

Îl găsiţi în saloane sau pe www.luxbeauty.ro (dacă folosiţi codul “BFF01” aveţi 15% reducere la comenzile plasate pe site).

 

Locul 1: Subtil Finishing Laque Professionnelle

Eu şi acest produs ne putem lăuda cu cea mai longevivă relaţie …cam de 5 ani 🙂 Acesta nu este un simplu fixativ, ci este un lac care oferă şi strălucire în timp ce te premiază cu o fixare naturală şi durabilă. Oferă lejeritate maximă coafurii şi nu încarcă deloc părul. Prima dată recunosc că m-a atras mirosul fructat, dar folosindu-l am observat că este un produs minunat de care nu vreau să mă despart.

În găsiţi în saloane şi în magazinele Melkior în trei variante: 100 ml, 250 ml şi 500 ml. Eu l-am luat de la Cosmobeauty.

Acestea sunt produsele mele preferate, dar recunosc că mă mai tentează să încerc şi fixativul Moroccanoil care am auzit că este excepţional.

Care este fixativul vostru preferat şi de ce? 😀

Comentariile la 10 despre “Top 3 fixative de păr preferate

 1. Annie spune:

  Chiar sunt curioasa sa incerc fixativul Subtil Finishing pentru ca toate fixatele pe care le-am incercat pana acum imi fac parul sarma si nici nu rezista coafurii.

  1. Ioana spune:

   Daca il incerci sa imi spui cum ti se pare!

 2. Bianka Vintila spune:

  multumesc de sfaturi, chiar aveam nevoie mai ales acum ca am primit cadou de la sot bigudiuri si parul nu-mi sta nici cum 🙂

  1. Ioana spune:

   Incearca-l pe cel de la Londa, sigur nu te va dezamagi!

 3. Macy spune:

  Nu am incercat nici unul dintre ele, din pacate am facut o alergie la un fixativ si acum trebuie sa am mai multa grija, dar poate pe viitor voi reusi sa incerc macar unul din ele 😀

  1. Ioana spune:

   Ai reusit sa descoperi care este ingredientul la care esti alergica? Cu siguranta il au in componenta mai multe fixative 🙁

 4. Delia spune:

  Eu iubesc Elnet super strong

  1. Ioana spune:

   Mama l-am folosit, l-am incercat si eu si este fain insa nu m-am indragostit de el

 5. Rotaru Gabriela Tatiana spune:

  Un articol interesant,multumim de sfaturi,acu stim ce sa alegem

  1. Ioana spune:

   Cu drag! Sa imi spui ce ai ales tu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *