Pentru cã în aceastã perioadã se împlineşte un an de când am fãcut cea mai bunã investiţie în materie de produse pentru îngrijirea pãrului din viaţa mea, m-am hotãrât sã vã povestesc amãnunţit tot ritualul meu de îngrijire.

Când zic ritual, nu vreau sã credeţi cã exagerez. Îngrijirea pãrului este foarte importantã pentru mine şi în ultimii trei ani şi jumãtate am lucrat intens pentru a ajunge la starea lui din prezent.

În primul rând tratez cu foarte mare seriozitate spãlatul pãrului. Prietenii mei nu de puţine ori m-au auzit spunând cã “în seara asta nu stau pânã târziu pentru cã vreau sã îmi spãl pãrul”. Dacã nu am suficient timp sau sunt prea obositã prefer sã amân momentul pentru altã zi.

În al doilea rând, produsele sunt foarte importante. Anul trecut la expoziţia de la Romexpo Cosmetics Bauty Hair am descoperit la standul BeautyOne brandul CHI, iar gama Infra a fost cea care m-a convins. Am achiziţionat un set format din şampon CHI Infra, Tratament CHI Infra şi CHI Silk Infusion – Tratament de Reparare din Mãtase Naturalã (50ml) care a costat în jur de 150lei. De obicei BeautyOne au oferte foarte bune la târguri pentru cã produsele separat ar fi costat mult mai mult. De tramentul Silk Infusion vã mãrturisesc sincer cã nu m-am atins în primele 2-3 luni pentru cã nu eram de acord cu ideea de a aplica ulei pe pãr, iar oricum pãrul meu este unul cu tendinţe de îngrãşare.

Însã, dupã ce m-am mai documentat puţin şi am vãzut cât de popular este brandul CHI în SUA am hotãrât sã încerc şi uleiul. Reacţia mea a fost una de genul “Eu sunt sãnãtoasã?!? Cum am putut sã nu îl folosesc pânã acum?!?!?!”.

Dar sã revenim la ritualul de îngrijire: îmi şamponez pãrul de douã ori cu şamponul CHI Infra fãrã sã mã grãbesc, apoi aplic tratamentul CHI Infra pe toatã lungimea firului de pãr (nu şi pe rãdãcinã), îmi prind pãrul cu un elastic într-un coc şi aştept vreo 3 minute, apoi desfac pãrul şi îmi trec degetele prin el sau folosesc un pieptãn din bambus pânã vãd cã nu am nicio încurcãturã, apoi îl clãtesc şi îl ţin în prosop vreo 10-15 minute.

Apoi îmi scot prosopul şi mai stau cu pãrul umed desfãcut vreo 10-15 minute pentru a facilita uscarea cu foehn-ul, dupã care îl mai pieptãn încã o datã înainte de uscare (ştiu cã nu este recomandat, mai ales cã am pãrul lung şi ud, dar veţi vedea cât de uşor este sã faci asta cu produsele de mai sus!) şi aplic Tratamentul Silk Infusion pe lungime în timpul sau înainte de uscare, dupã cum am chef.

Trebuie sã menţionez cã toate produsele trebuie folosite în cantitãţi foarte mici pentru cã sunt produse profesionale şi sunt foarte concentrate. Eu folosesc o idee mai mult produs pentru cã am pãrul lung şi des, dar chiar şi aşa şamponul şi tratamentul de 350ml îmi ajung cam 4 luni, iar uleiul de 50ml l-am folosit vreo 7 luni, iar la începutul verii mi-am achiziţionat varianta de 177ml.

Nu ştiu dacã mã credeţi, dar efectele Silk Infusion se vãd instant! Am recomandat mult aceste produse, iar de curând am vãzut cã o altã bloggeriţã l-a inclus în top 4 produse pe care le-ar recumpãra! Pe parcursul acestui an am întâlnit un sigur produse care este asemãnãtor şi am scris despre el aici.

În general eu nu fac abuz de placã sau ondulator, produse de styling nu folosesc în fiecare sãptãmânã, dar întotdeauna optez pentru produse profesionale.

Sunt mai pretenţioasã când vine vorba de produsele pentru îngrijirea pãrului, iar cele din comerţ în mare parte mi se par toate apã de ploaie. Am mai întâlnir un singur produs mass-market care asigurã un rezultat remarcabil şi urmeazã sã scriu despre el.

În privinţa preţului, este o idée mai mare (maxim 4-5 lei). Un şampon mass-market de 400ml mi-ar ajunge o luna şi costa în jur de 16 lei. Faceţi calculul pentru 4 luni 😉

Dacã nu puteţi ajunge la Romexpo în perioada 20-23 septembrie, m-am uitat pe diferite site-uri şi am gãsit pentru voi cele mai bune oferte pentru şampon aici, pentru tratament aici şi pentru Silk Infusion aici.

Eu acum doresc sã îmi cumpãr spray-ul pentru protecţie termicã CHI 44 Iron Guard. Am citit numai lucruri bune despre el şi mã bucur cã acum se gãseşte şi în România. 

Poza de mai sus este fãcutã în luna decembrie iar pãrul nu este coafat deloc. Dupa încã 8 luni aratã şi mai bine 😀

PS: Aici gãsiţi un video cu mine din luna decembrie în care vã povesteam despre rutina mea îngrijire a pãrului de pe atunci.

Aţi mai încercat aceste produse? Ce impresie v-au lãsat? Sunteţi tentate sã le încercaţi?

Dupã vizita la un târg în luna mai 😀

 

Comments

comments