Pe 9 mai am avut ocazia/plăcerea/onoarea să o întâlnesc pe celebra Paula Begoun, fondatoarea brandului Paula’s Choice. Cu siguranţă dacă mă întrebai înainte de această dată despre eveniment nu m-aş fi arătat prea entuziasmată. Voi ştiţi că nu eram o mare fană şi că nu înţelegeam prea bine ce e cu toată isteria asta în jurul Paula’s Choice. Însă mi-am schimbat părerea şi vă voi spune cât pot eu de sincer de ce am făcut-o.

A fost un eveniment destul de restrâns care a durat mai bine de două ore, timp în care Paula şi Bryan Barron (coordonatorul echipei de cercetare şi dezvoltare al brandului) au reuşit cu succes nu numai să menţină atenţia publicului, dar şi să îl antreneze în discuţii pe marginea celor patru prezentări pe care le pregătiseră pentru noi. Două ore şi nu m-am plictisit niciun minut. Mai mult decât atât, a fost unul dintre cele mai interesante şi educative evenimente la care am participat, iar voi ştiţi că am participat la multe!

Bryan Barron Paula Begoun

eveniment paulas choice

Paula Begoun şi povestea ei sinceră

Nu-i uşor să stai în aceeaşi încăpere cu o femeie atât de puternică şi determinată să spună adevărul despre cosmetice fără să îi pese că trebuie să le ţină piept celor mai mari jucători din această industrie. După cele două ore în care am ajuns să o cunosc şi să o înţeleg, mi-am dorit foarte mult să îi iau un interviu. Mi-am dorit pentru mine, pentru voi şi pentru femeile din toată lumea, şi nu numai pentru că povestea ei merită să fie aflată, ci pentru că este un model ce poate inspira mii de femei să îşi urmeze visele.

Spune despre tenul ei că este predispus la acnee şi că trebuie să facă eforturi zilnice pentru a-l menţine aşa cum este acum: perfect. Ea este dovada ca se poate! Totul a început în tinereţea ei când nu înţelegea de ce toate produsele-minune pe care le încerca nu o ajutau să scape de acnee. Apoi în 1977 când FDA a obligat industria cosmetică să introducă lista de ingrediente pe etichetele produselor a realizat ce este de făcut. La începutul anilor ’80 când nici nu se vorbea despre internet si era destul de dificil să analizezi o listă de ingrediente ale unui produs. Paşii nu erau deloc simpli: trebuia să mergi la magazin, să îţi notezi toate aceste denumiri pe care de cele mai multe ori nici nu le poţi pronunţă, apoi să mergi în bibliotecă şi să te apuci să cauţi informaţii relevante şi studii pe acea temă. O muncă tiranică pe care a făcut-o!

Paula Begoun si Ioana Dumitrache

Cum s-a născut Paula’s Choice

Mai întâi a scris cărţi despre produse şi ingrediente. Apoi familia i-a sugerat să îşi creeze propriul brand de produse de îngrijire care să fie exact pe placul ei şi a început cu câteva produse dedicate exact problemelor cu care se confrunta. A debutat cu 10 produse (printre care şi cărţi) în 1994 pe care le vindea pe internet. În 2014 brandul oferă peste 85 de produse dedicate unei game largi de probleme. De ce pe internet? Şi eu m-am întrebat şi chiar i-am adresat această întrebare la întâlnirea faţă în faţă în cadrul căreia mi-a oferit un interviu.

Paula Begoun Romania 2

Cum este Paula?

Sinceră, deschisă, jovială. Recunosc, m-am lăsat fermecată.

Însă ceea ce m-a făcut să îi acord votul meu de încredere este faptul că şi-a susţinut fiecare afirmaţie cu argumente bine documentate şi exemple bine alese. Sunt o persoană sceptică din fire şi nu sunt uşor de convins, însă admit când întâlnesc un om pasionat şi foarte bine informat. Ba mai mult decât atât, apreciez că doreşte să împărtăşească din aceste informaţii şi cu alţi oameni. Poate fi considerată o dovadă de altruism dacă vrei să vezi dincolo de business.

Paula Begoun Romania

Ce m-a sfătuit Paula?

Mai bine aş spune, ce ne sfătuieşte Paula Begoun, căci nu mi-a zis mie “Tu, Ioana, ia aminte!” 😀

Cel mai bun produs anti-age este crema cu protecţie solară şi niciodată nu este prea devreme ca să începi să o foloseşti. Din păcate pentru femeile modern şi foarte ocupate nu există un singur ingredient minune de care are nevoie pielea, căci pielea este cel mai mare şi mai complex organ al nostru şi are nevoie de multe ingrediente benefice pentru a funcţiona minunat.

Un alt mit pe care l-a demontat cu lejeritate este faptul că pielea nu se adaptează la produse. Ce îţi face rău la prima aplicare, îţi va face rău tot timpul. Ba mai mult decât atât, nu trebuie să schimbi crema pe motiv că pielea s-a obişnuit cu ea.

Un lucru pe care îl ştiam, dar mă bucur că l-am auzit chiar din gura ei este că parabenii sunt cei mai gentili conservanţi (căci asta sunt, dacă nu ştiaţi) de pe piaţă şi că nu există studii care să indice legătura dintre formarea celulelor canceroase şi ei.

Principalele motive ale îmbătrânirii:

–          Efectele nocive ale soarelui

–          Pierderea colagenului

–          Ruperea fibrelor de elastină

–          Laxitatea muşchilor

–          Mişcările faciale (mimica exagerată)

Ştiaţi că paleta de farduri The Nude Mattes este realizată în colaborare cu Wayne Goss? Pentru mine Wayne este un garant al calităţii şi versatibilităţii unui produs de machiaj, iar brandul Paula’s Choice este Paula’s Choice şi punct. Se găseşte online pe www.paulaschoice.ro

paulas choice products

Sper ca informaţiile pe care le-aţi aflat să vă fie folositoare şi dacă v-a plăcut articolul sunt sigură că vă veţi bucura să aflaţi că urmează să public încă două articole pe această temă: un interviu cu Paula Begoun şi Bryan Barron, şi un articol în care să vă prezint noutăţile ce urmează a fi lansate.

Un comentariu la “Despre întâlnirea cu Paula Begoun. Ce am simţit atunci şi ce simt acum.

  1. Lamiita Durac spune:

    Am citit cu mare plcere povestea ta despre evenimentul la care ai luat parte , am mai citit si povesti ale altor blogerite care au luat parte la eveniment , dar de aici am ramas cu ceva . Saturile pe care le-a dat Paula Begoun voua ( tie Ioana , mi-a placut asta ) voi incerca sa mi le insusesc si eu . Multumesc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *