După ce am discutat cu specialistul despre îngrijirea părului roşcat, a venit momentul să aflăm tot ce trebuie să ştim despre îngrijirea părului blond.

De ce părul blond necesită o atenţie specială?

Liza Pintileasa, hairstylistul meu preferat pe mâinile căruia îmi las părul cu încredere de fiecare data şi care are o experienţă de 16 ani în acest domeniu, explică ce se întâmplă cu fibra capilară în procesul de vopsire: “Datorită faptului că vopseaua în nuanţe de blond are un conţinut mare de amoniac şi se foloseşte doar în combinaţie cu oxidantul cel mai puternic  (12%) pentru a putea deschide cuticula firului de păr, părul se deshidratează şi devine poros, aşa că hidratarea este esenţială”.

Sfaturi pentru îngrijirea părului blond

  1. Foloseşte întotdeauna produse hidratante care protejează fibra capilară. Începând cu şamponul care nu trebuie să aibă o concentraţie mare de detergent , ci o combinaţie de substanţe nutritive, şi terminând cu balsamul sau masca.
  2. Înainte de aplicarea balsamului sau a măştii de păr Liza recomandă ca părul să fie clătit bine şi strâns într-un prosop de hârtie pentru a absorbi surplusul de apă. “Apa face ca produsul de hidratare, fie că este balsam, mască sau tratament, să alunece pe firul de păr fără a acţiona asupra lui. Cel mai bine este să eliminăm excesul de apă înainte de aplicare pentru a ne asigura că părul va beneficia de toate sustanţele nutritive din produsele pe care le aplicăm” ne sfătuieşte Liza.
  3. După clătire (care se recomandă să se făcă cu apă călâie, nu foarte fierbinte) Liza recomandă aplicarea unui produs pentru protecţie termică şi a unui ser sau a unui balsam leave-in pe vârfuri.
  4. Aşa cum ne sfătuieşte specialistul, părul blond trebuie vopsit o dată la 3-4 săptămâni fără să se depăşească acest interval deoarece în cazul în care rădăcina creşte prea mult există riscul să nu se decoloreze la fel de bine. În acest caz nu mai este necesară aplicarea vopselei pe toată lungimea părului şi se evită deshidratarea suplimentară inutilă.

Produsele preferate ale Lizei pentru îngrijirea părului blond

  • Gama Nashi Argan Oil oferă rezultate excepţionale în îngrijirea părului blond

  • Uleiul CHI Keratin Silk Infusion
  • Balsamul leave-in CHI Keratin

Pe Liza o găsiţi de luni până sâmbătă în salonul ei, în care mai am puţin şi mă mult la cât de des trec pe acolo, Hair Wellness ..and more (Str. Sibiu Nr 17), iar dacă mai aveţi întrebări pentru ea i le puteţi adresa în căsuţa de comentarii sau direct, pe pagina de Facebook Hair Wellness by Liza Pintileasa:)

Produsele CHI pot comanda online de AICI.

Comments

comments