Zilele trecute a avut loc cel mai important eveniment din lumea modei – Costume Institute Gala – cunoscut simplu ca Met Gala sau The Oscars of Fashion la muzeul Metropolitan din New York. Acesta este un eveniment creat şi găzduit de Anna Wintour, redactorul şef al ediţiei americane a revistei VOGUE, şi este un eveniment de strângere de fonduri pentru Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute care marcheaza deschiderea expoziţiei anuale a costumelor.

Pentru că anul acesta departamentul de artă asiatică a muzeului aniversează 100 de ani, tematica Met Gala a fost una cu influenţe asiatice: China – Through the Looking Glass. Să nu vă imaginaţi că participarea la acest eveniment este una deloc costisitoare, căci toţi cei prezenţi au scos din buzunar 25.000$ pentru biletul de intrare. Dar acesta a fost cel mai neînsemnat detaliu, căci adevarata aventură a fost construirea look-ul pentru eveniment. Eu am studiat cu mare atenţie machiajele purtate de starurile prezente la eveniment şi am ales să discut cu voi despre look-urile mele preferate.

Ca o impresie generală pot spune că multe dintre persoanele prezente la eveniment au ales look-uri frumoase, simple, în tendinţele actuale, dar care (şi poate cel mai important aspect)  au fost potrivite fizionomiilor şi ţinutelor lor.

Mi-a plăcut să observ ca un lait-motiv tenul machiat cât mai transparent, buzele nude sau colorate în nuanţe îndrăzneţe care să echilibreze cu un machiaj al ochilor simplu spre no make-up make-up  şi sprâncenele sauvage neconturate excesiv.

Am ales pentru voi 10 machiaje care mi-au plăcut în mod deosebit şi vă voi spune de ce le consider speciale.

Machiajul meu preferat de la Met Gala a fost purtat de modelul Joan Smalls. Din câte reuşesc să îmi dau seama este un look creat de Estée Lauder, iar make-up artistul a reuşit să creeze un echilibru perfect între trăsăturile predominante ale fizionomiei lui Joan – evidenţiindu-le gradual pe fiecare pornind de la sprâncene. Cel mai intens punct al machiajului au fost sprâncenele groase pentru care a folosit tehnica de corecţie prin umplerea golurilor într-o nuanţă cu 2 tonuri mai deschisă decât culoarea părului. Apoi machiajul ochilor a scăzut puţin în intensitate (dar în continuare un machiaj intens) printr-un smoky eyes în tonuri de roz şi mov. Buzele ei au un contur natural foarte frumos şi reprezintă un punct de focus doar prin forma lor naturală. Ele au avut rolul de a echilibra machiajul prin folosirea unei nuanţe nude reci. Jocul de lumini şi umbre a structurat tenul astfel încât cele mai frumoase trăsături ale modelului să iasă în evidenţă natural, fără a avea un efect care să atragă atenţia privitorului într-un punct anume. Pe scurt, armonie totală!

 

joan_smalls_make_up_met_gala_2015

Al doilea make-up look care mi-a atras atenţia în mod deosebit este cel purtat de Rihanna. Sprâncenele de samurai au fost foarte bine încadrate pe chipui artistei, iar alegerea unei nuanţe reci pentru conturarea lor creează un contrast interesant între culoarea caldă a părului, nuanţele de auriu şi cupru folosite în machiajul ochilor şi fardul de obraz în tente piersicii.

Rihanna-met-gala

La capitolul Hollywood Glamour mi-au atras atenţia look-urile purtate de Jessica Chastain, Diane Kruger, Janelle Monae şi Rosie Huntington-Whiteley. Bright flawless skin, sprâncene sauvage şi buze roşii. Şi muuultă pudră iluminatoare. Sinceră să fiu cred că pentru un astfel de look aş fi optat şi eu.

jessica-chastain-met0gala Janelle Monae-met-gala Diane Kruger rosie-hutington-whiteley-dark-lipstick2-w540

Un look care mi-a atras atenţia în mod deosebit este cel purtat de FKA Twigs, iubita lui Robert Pattinson. Deşi nu este o femeie frumoasă, şi-a descoperit atuurile şi a pus accentul fix pe acestea: sprâncene şi ochi. Treimea inferioară a chipului său nu a ieşit cu nimic în evidenţă astfel încât toate atenţia a fost concentrată pe privirea încadrată de sprâncenele groase în mod natural. Interesant, nu?

image

Cara Delevigne a avut unul dintre cele mai interesante look-uri. Ca de obicei, a optat pentru un smoky eyes intens, dar transparent, însă ce mi-a atras atenţia sunt tatuajele cu care a ales să îşi decoreze trupul. Având ca tema principală floarea de cireş, Cara a apelat la unul dintre cei mai celebri tatuatori din SUA pentru acest eveniment. Artistul Keith McCurdy a creat în photoshop modelul şi apoi cu ajutorul a 4 markere şi a câtorva stenciluri a desenat pieptul, braţele, umerii şi spatele modelului. Operaţiunea a durat în jur de 11 ore cu pauze. Eu zic că a meritat!

cara_tattoos_met_ball cara-delevingne-gives-bts-look-at-met-gala-tattoos-03

Kendall Jenner este o fată cu trăsături de păpuşă. Asta este părerea mea din cauza ochilor săi mari. Îmi place de ea şi îmi place că a ales un machiaj simplu, de înfrumuseţare. Uneori mă gândesc că este destul de greu să impace obiceiurile de frumuseţe din familie cu ceea ce învaţă în domeniul modelling-ului, dar se pare că ei îi iese.

kendall-jenner-met-gala

Şi Alicia Keys a avut un look interesant. Din păcate nu am găsit o fotografie mai bună, dar acest machiaj cat eye în nuanţe indigo şi bleumarin arată demenţial. Nu sunt fană a acestui tip de machiaj pentru că de cele mai multe ori ajunge să arate murdar, însă look-ul Aliciei este flawless. Thumbs up din partea mea!

Alicia-Keys-met-gala

Mă întreb oare care ar fi fost tendinţa generală în machiaj dacă evenimentul ar fi avut loc în România… închid ochii şi încep să văd machiaje colorate în tehnica evantai, smoky eyes în toate nuanţele curcubeului şi tenuri foarte încărcate. Sper să mă înşel, aşa că mai bine deschid ochii şi admir look-urile de la Met Gala 2015 din New York.

Voi ce părere aveţi? Care sunt look-urile voastre preferate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *