Miercurea trecută am participat la seminarul organizat de Şcoala Make-up Atelier Paris Bucureşti (Str. Maica Alexandra, Nr. 4) în cadrul căruia invitat special a fost Valeryia Kutsan, Art Director Atelier Paris din Moscova. Lucrările ei au făcut inconjorul lumii, de fapt ca sa fiu sincera aşa am descoperit-o şi eu – printr-o lucrare care m-a impresionat pe un site şi era semnată de ea.

Când am auzit că Şcoala Make-up Atelier Paris din Bucureşti o va avea ca invitat nici nu am stat pe gânduri şi m-am înscris imediat. Ştiam că locurile sunt limitate şi nu trebuia să ratez această şansă unică. În plus, programa seminarului era extrem de ofertantă deoarece prezentarea includea 3 tipuri diferite de machiaj: beauty make-up, lifting make-up şi face art. Eu personal trebuia să le bifez pe toate.

Beauty make-up

Prima demonstraţie a fost cea cu tema machiajului de beauty. Accentul a fost pus pe pregătirea tenului şi a bazei de machiaj, şi utilizarea texturilor cremoase waterproof: machiajul în gel liner şi fard cremă. Mi-a plăcut extrem de mult atât partea practică, cât şi cea teoretică. Din primele secunde ale seminarului Valeryia mi-a lăsat impresia că este genul de make-up artist care este nu numai dornic să îşi împărtăşească secretele, ci că şi ştie cum să o facă. Iar când am aflat că are în spate 18 ani de experienţă în make-up iar că pregătirea ei de bază este pedagogia am înţeles de ce totul părea atât de firesc pentru ea.

Pentru mine a fost prima dată când am văzut cum se realizează un machiaj de tip rusesc  şi chiar dacă nu cred că voi avea cereri pe acest tip de make-up mă bucur că acum ştiu cum se realizează şi că am avut ocazia să exersez sub atenta îndrumare a Valeryiei Kutsan.

Lifting make-up

Deşi sună bizar machiajul chiar poate da impresia de un ten mult mai ferm, nu doar întinerit. Tehnica pe care ne-a împărtăşit-o în cadrul acestei demonstraţii este una pe care nu am mai văzut-o la alţi make-up artişti din România aşa că sunt foarte fericită că am participat la acest seminar. Clientele mele cu ten matur şi ridat cu siguranţă se vor ridica extrem de încântate de pe scaunul meu de machiaj.

Face art make-up

Un alt capitol la care stăteam mai slăbuţ era machiajul în acuarelă. Îmbinarea şi difuzarea culorilor chiar constituiau o dilemma pentru mine pentru că nu mai văzusem cum se face. Eu cred cu tărie că prin exerciţiu poţi perfection orice, însă baza teoretică este extrem  de importantă astfel încât chiar nu poţi învăţa machiajul în acuarela de unul singur. Cu această ocazie am descoperit că în ciuda faptului că am o colecţie impresionantă de pensule de machiaj KIM, stau destul de prost la capitolul pensule pentru acuarelă.

După cea de-a treia demonstraţie a urmat partea practică în care sub îndrumarea Valeryiei am exersat unul dintre machiajele prezentate. Eu am ales să exersez primul machiaj deoarece nu aveam pensulele necesare unui machiaj în acuarelă. Însă şi să fac un model rusesc mai extravangant a fost o provocare.

După 11 ore petrecute la sediul şcolii Make-up Atelier Paris Bucureşti am plecat plină de energie şi de de idei, cu o duzină de informaţii şi tehnici noi pe care abia aştept să le stăpânesc şi cu un sentiment de împlinire pe care nu l-am mai avut după niciun curs. Cei 150 de euro cât a costat seminarul au meritat până la ultimul cent.

Vestea bună este că Şcoala Make-up Atelier Paris organizează periodic masterclass-uri pentru make-up artişti la care invită cei mai renumiţi şi pricepuţi trainer din lume. Acesta este al treilea seminar la care particip la ei şi mi-am propus să nu mai ratez niciunul, şi vă sfătuiesc dacă sunteţi make-up artişti să îmi urmaţi exemplu. Masterclass-urile sunt anunţate pe pagina lor de Facebook.

 

Comments

comments