2015 a fost un an al schimbărilor. Fie că este vorba de schimbări interioare precum cele care mi-au dat curaj să pornesc rubrica de Fashion Plus Size sau My Body Journey, fie că au fost schimibări de look precum cele de păr, vestimentaţie, machiaj sau unghii, simt că nu mai sunt acea persoană de acum un an de zile. Simt că sunt un om mai bun şi mai fericit, mai luptător şi mai tolerant cu cei din jur.

Şi mai ştiu că am şi o coafură nouă care mă face să mă simt foarte încrezătoare şi frumoasă. Dar, până să ajung în acest punct am experimentat mult, căci doar ştiţi cât de mult îmi place mie să le încerc pe toate, iar părul meu a trecut printr-o multitudine de schimbări. Norocul meu a fost că am avut alături un hairstylist care ştie cum să protejeze şi să aibă grijă de sănătatea şi frumuseţa părului clienţilor săi.

Liza Pintileasa se ocupă de părul meu deja de câţiva ani buni, timp în care nu am înşelat-o niciodată cu un alt hairstylist. Ea este omul care aude primul toate ideile mele creţe despre ce schimbări îmi mai doresc şi cel care le omoară din faşă pe cele absolut greşite. Şi am avut şi câteva de acest gen.

ioana-dumitrache-colgate

Am început anul cu un Ombre Hair pe păr roşcat absolut superb. Cred că acel Ombre a fost una dintre schimbările mele preferate din toate timpurile. Dar secretul a constat în faptul că a fost realizat folosindu-se de o tehnică foarte bună. Însă luna următoare m-am răzgândit şi voiam eu să încerc un Ombre Hair inversat care suna cam aşa: rădăcini blonde şi vârfuri roşcat închis. În mintea mea suna foarte interesant, dar Liza s-a opus. Şi nu pentru că doar cu o lună în urmă îi cerusem să îmi închidă rădăcinile şi să îmi deschidă vârfurile, ci pentru că ar fi arătat ca un haos total imediat ce începeau să îmi crescă rădăcinile. Recunosc, nu luasem în calcul şi acest efect. Aşa că m-am întors la nuanţa perfectă de roşu-cupru.

ioana-dumitrache-alex-abagiu ioana-dumitrache-ombre-hair

Am fost destul de consecventă în privinţa nuanţei de păr şi am păstrat doar un joc de lumini şi umbre pe lungime care îmi făcea părul să pară şi mai bogat. Lungimea părului nu a variat foarte mult, căci Liza este o iubitoare a părului lung şi sănătos şi niciodată nu taie mai mult decât strictul necesar. Vă mărturisesc sincer că acesta este şi unul dintre motivele pentru care am ajuns să am părul atât de lung. La fiecare 3 luni îmi tundem vârfurile şi doar vârfurile. Am prietene care sunt foarte mirate că mă tundeam atât de des şi că parul meu continua să crească din ce în ce mai lung, dar sincer nu există niciun secret înafară de vizitele dese la salon.

liza-pintileasa-ioana-dumitrache

Ioana-Dumitrache-C&A-FotografulTAU-3484

La începutul acestei veri am luat împreună cu Liza, prietena mea Bianca şi consultantul meu de imagine decizia de a renunţa la părul roşcat. A fost o decizie foarte mult gândită şi studiată (vă recomand să vă faceţi musai analiza cromatică) pentru că a scoate un pigment roşcat dintr-un păr lung, bogat şi care are un pigment roşu natural, este o provocare din mai multe puncte de vedere. Şi nu doar rezultatul era important, ci şi sănătatea părului. Dar de aceste aspecte s-a ocupat în totalitate Liza. şi i-a ieşit de minune. Să-mi menţin părul fin, uşor de pieptănat şi să simt că nu şi-a pierdut elasticitatea erau lucruri foarte importante pentru mine.

ioana-dumitrache-liza-pintileasa-hairwellness

ioana-dumitrache-par

Rezultatul mi-a plăcut foarte mult, mai ales că mă dusesem cu o poză şi i-am zis “fă-mă aşa!”. Da ştiu, toate femeile fac asta, normal că şi eu fac la fel. Rezultatul a fost mult mai bun decât mă aşteptam. Adică i-a ieşit culoarea pe care mi-o doream dintr-o singură şedinţă. Ca să rezum puţin faptele, lucrurile stăteau cam aşa: am intrat în salon cu o culoare de roşu-cupru şi am ieşit cu un blond cenuşiu în mai multe tonuri (doar balayage este tehnica mea favorită) reci. Amazing! Oricum v-am povestit tot procesul AICI.

Ioana-Dumitrache-Cristina-Pavel

Ioana-Dumitrache-City-Park-Mall-2

Ioana-Dumitrache-Girotondo-

Apoi, după o lună, am revenit la vopsirea rădăcinilor. Şi cum începuse să îmi plăcă atât de mult să fiu blondă, ghiciţi ce i-am cerut Lizei? Să îmi deschidă părul şi mai mult. Nu pot să spun că ideea a fost pe placul ei (din considerente ce ţin de sănătatea părului), dar a găsit o soluţie care să ne împace pe amandouă. Şi rezultatul l-aţi văzut în emisiunea Observator Special de la Antena 1. Dacă l-aţi ratat, vă invit să daţi click AICI.

ioana-dumitrache-par-liza

Ioana-Dumitrache-Observator-Special3

ioana dumitrache observator

În ciuda faptului că acum părul meu era blond, la rădăcini aveam o nuanţa foarte asemănătoare de cea naturală astfel încât am rărit vizitele pentru vopsirea rădăcinilor. În schimb, mergeam des pentru spălat şi coafat şi asta vă sfătuiesc şi pe voi să faceţi pentru că nimic nu se compară cu o femeie cu părul aranjat şi îngrijit.

Ioana-Dumitrache-plus-size-blogger-C&A-The-Denim3

ioana-dumitrache-mariana-romanica

machiaj ioana dumitrache

Iar ultima ispravă în legătură cu părul meu este #BraveCut. Fundaţia Renaşterea a iniţiat o campanie numită Vieţi Împletite prin care încurajează femeile să doneze păr (minim 15cm) sau bani pentru realizarea de peruci ce sunt dăruite femeilor care urmează tratamente pentru cancer. Nu am putut rămâne indiferentă în faţa acestei cauze, mai ales că eu aveam de unde să dau. Aşa că atunci când Liza m-a anunţat că salonul ei s-a alăturat Fundaţiei Renaşterea, am decis că este lucrul potrivit pe care trebuie să îl fac. Şi l-am făcut cu bucurie în suflet şi nu am niciun regret. Ba chiar, mă bucur de noul meu lob (long bob) şi experimentez mai multe coafuri atât acasă, cât şi la salon.

ioana-dumitrache-brave-cut

ioana-dumitrache-blogging

ioana-dumitrache-apivita-raluca-mohora

ioana-dumitrache-adina-vlad-cristina-pavel-apivita

Vă invit să vedeţi vlog-ul în care am filmat exact cum mi-am tăiat părul. Cred că voi rămâne o perioadă lungă de timp cu această lungime sau îl voi lăsa să crească şi anul următor voi putea să donez din nou. Vedem cu mă simt. În general fac lucrurile după cum simt şi asta vă încurajez şi pe voi să faceţi. Fiţi curajoase, nu lăsaţi timpul să treacă pentru că nu se va mai întoarce şi nu uitaţi să zâmbiţi zilnic şi să vă bucuraţi de întâmplările mărunte.ioana-dumitrache-dbbm4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *