Îngrijirea tenului nu ţine cont de vârstă. Nu contează că ai 15 ani sau că ai 35. Trebuie să îţi aloci zilnic 3 minute dimineaţa şi 3 minute seara pentru tenul tău. Nu mi se pare un efort prea mare aşa că scuzele nu sunt acceptate.

Coco Chanel spunea că natura îţi oferă tenul pe care îl ai la 20 de ani şi tenul pe care îl meriţi la 50 de ani, iar eu sunt total de acord.

Este adevărat că şi moştenirea genetică joacă un rol important, însă la fel de mult contează şi cum te îngrijeşti.

Iată ce ar fi bine să faci:

 1. Să îţi cureţi tenul şi să îl hidratezi în fiecare dimineaţă şi seară. Vezi AICI cum trebuie să arate rutina corectă de îngrijire a tenului.
 2. Să foloseşti cremă cu protecţie solară în fiecare zi din an. Ţi-am explicat foarte clar AICI cum acţionează soarele asupra structurii pielii.
 3. Să bei apă. Zilnic. Apă nu suc, nu cafea.
 4. Să te odihneşti şi să ai un somn bun în timpul nopţii când celulele se regenerează.
 5. Să îţi exfoliezi pielea.
 6. Să eviţi pe câţ posibil alcoolul, tutunul şi nopţile nedormite. Îţi mai aminteşti că ţi-am spus că tutunul este misogin? Dacă nu citeşte din nou articolul de AICI.
 7. Să îngrijeşti zona ochilor. Ştiai că pleoapele sunt unele dintre cele mai frecvente zone în care apare cancerul de piele?
 8. Să nu ocoleşti cabinetul de cosmetică. Chiar dacă îi treci pragul mai răruţ, nu îl ocoli de tot.
 9. Să foloseşti măşti de hidratare, curăţare sau ce simţi tu nevoia si acasă. Chiar fac diferenţa!
 10. Să nu ocoleşti produsele anti-age sau anti-rid dacă pielea ta are nevoie de ele.
 11. Acordă-ţi timp. Observă schimbările tenului tău, care sunt produsele care îi fac bine şi care îi fac rău. Nu trata îngrijirea tenului cu superficialitate!
 12. Nu pune mâna pe faţă! Nici curată, nici murdară. Am explicat AICI de ce nu este bine.

Eu de exemplu, sunt o mare fană a serumurilor. La ce sunt bune serumurile? Am scris AICI. De asemenea, am mai observat că tind să investesc mai mult în produsele pentru îngrijire pe care le folosesc înainte de culcare decât în cele pentru zi. Cu siguranţă nu sunt singura care face asta.

Rutina mea de seara arată în felul următor: demachiere, curăţare cu un gel special, tonifiere, serum pentru ten, gelul special pentru ochi şi apoi crema hidratantă. Rezultatul? Un ten radios când mă trezesc. Ce îmi pot dori mai mult? Poate doar să mă ţină până la 60 de ani 🙂

 ————————————————————

PS: Pe pagina de Facebook am dat drumul unui concurs la care puteţi câştiga produsele din imagine oferite de Galerie de Beaute Paris. Mult succes!

foto

Comments

comments