Pe 07 iulie a fost ziua mea şi una dintre companiile care a trimis către mine gânduri frumoase (şi nu numai) a fost Bioderma. Îţi mulţumesc, dragă Paula că te-ai gândit la mine şi că mi-ai trimis acel minunat cadou. M-am simţit o răsfăţată şi nu mi-e ruşine să recunosc că m-am bucurat din plin de cadourile primite. În pacheţelul cu pricina care m-a luat 100% prin surprindere am găsit un produs de care aveam cu adevărat nevoie şi pe care l-am folosit chiar din prima seară: Bioderma Sensibio Eye Contur gel pentru pielea sensibilă şi intolerantă.

bioderma1

 

Ingrediente active şi acţiune

Eu nu am pielea din jurul ochilor intolerantă, dar vă pot mărturisi cu tristeţe că este tare sensibilă aşa că am fost foarte entuziasmată să testez Bioderma Sensibio Eye. Eu cred cu tărie, şi chiar dacă am mai spus acest lucru, că zona ochilor este diferită de restul pielii tenului şi tocmai din acest motiv are nevoie de o îngrijire specială. Îmi plac cremele cu textură bogată, însă preferatele mele sunt cele lejere cu textură de gel, mai ales că acum am extensii de gene şi doar ele sunt recomandate (parcă ai simţit dragă Paula că de asta avea nevoie) şi că am o vârstă la care încă nu mă lupt cu ridurile adânci.

Bioderma Sensibio Eye se bucură de o tehnologie patentată Toléridine® care acţionează rapid şi durabil împotriva inflamaţiilor crescând pragul de toleranţă cutanată.

Cum se manifestă o piele intolerantă? În primul rând pielea intolerantă are o reacţie excesivă la o substanţă, o situaţie sau o agresiune (condiţii climatice, scrubbing, cosmetice iritante). Pielea este iritată: ea înţeapă şi pare că strânge. Pelicula hidrolipidică este afectată. Câteodată pot fi observate înroşire şi descuamare.

Cel mai mare plus al cremei Bioderma Sensibio Eye este calmarea instantanee a senzaţiei de disconfort şi iritaţie în timp ce protejează împotriva agresiunilor exterioare ajutând pielea să devină mai puţin reactivă. După cum am spus eu nu am o piele intolerantă, însă este extrem de sensibilă. De exemplu, dacă pun mână de 3 ori în acelaşi loc fără să presez sau să frec pielea devine roşie. Dacă trebuie să mă frec la ochi mă apucă usturimea. Şi cea mai “haioasă” fază mi se intâmpla când mergeam să mi se pună extensii de gene smoc: lăcrima ochiul drept când se lucra la stângul şi invers.

Ingredientele active hidratante din formula cresc confortul cutanat şi acţionează asupra ridurilor şi liniilor fine.

Bioderma Sensibio Eye

 

Textură, aplicare şi utilizare

După cum am menţionat, acest produs are o textură uşoară, de gel care se absoarbe foarte repede şi nu lasă o peliculă grasă la suprafaţă. Am observat că mă scapă imediat de senzaţia de piele care ţine şi calmează roseaţa.

Formula este  hipoalergenică şi este potrivită persoanelor care poartă lentile de contact.

Textura Bioderma Sensibio Eye 

 

Impresii şi rezultate

Eu folosesc gelul dimineaţa şi seara după curăţarea tenului înainte de machiaj şi de aplicarea serumului pentru ten. Ca bază de machiaj nu are niciun efect în afara faptului că lasă pielea perfect hidratată şi curată.

La fiecare aplicare folosesc o cantitate destul de mică, dar îmi place senzaţia de răcoare pe care mi-o oferă pentru câteva secunde. Asupra liniilor fine nu am observat o îmbunătăţire, însă nici nu mi-au apărut altele. Pielea este mai luminoasă şi parcă mai elastică.

Cantitatea de 15ml este suficientă pentru cele 6 luni ale termenului de valabilitate.

Singurul minus pe care îl găsesc este că nu conţine niciun filtru de protecţie solară, mi-ar fi plăcut să aibă şi SPF.

Preţ aprox. 46 lei

 

–––––––––––––––––––

banner hair wellness and more1

 

Un comentariu la “Review Bioderma Sensibio Eye

  1. Lucica Lazar spune:

    Multumim,Ioana de review!:-*
    N-am folosit niciodata acesta crema 🙂 dar din spusele tale este foarte buna 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *