Vă plac produsele Dove? Mie îmi plac foarte mult cremele, săpunurile, antiperspirantele şi mai ales gelurile de duş. Însă produsele de păr nu m-au tentat niciodată. De fapt, voi ştiţi că în general produsele de păr mass-market mă cam lasă rece pentru că prefer produsele profesionale iar când vine vorba de păr nu fac nicio concesie!

Şamponul şi balsamul de păr din gama Intense Repair le-am primit cadou, aşa că le-am avut sub nas şi era păcat să nu le testez. Acum ambele flacoane sunt aproape goale aşa ca este timpul pentru un mic review 🙂

Gama Intense Repair se adresează persoanelor cu părul uscat şi degradat care au nevoie de o hidratare intensă. Produsele din această gamă au la bază tehnologia patentată Fibre Actives ce conţine ingrediente active care pătrund în firul de păr reparându-l dinspre interior spre exterior. La fiecare spălare produsele eliberează un serul hidratant MicroMoisture care conţine microparticule ce hidratează fără să încarce.

În primul rând trebuie să aveţi în vedere că eu nu am un scalp sensibil, aşa că foarte puţine şampoane îmi cauzează neplăceri precum mâncărime, cojiţe sau mătreaţă. Singurul lucru de care mă feresc este să nu îmi usuce scalpul, iar aici nu este cazul pentru că şamponul testat este unul hidratant.

Îmi place Dove Intense Repair pentru că îndeplineşte cerinţa cea mai exigentă pe care o am de la un şampon: să cureţe părul în timp ce îl lasă moale astfel încât să îmi pot trece degetele prin el. Ştiu că sună ciudat şi veţi spune că acesta este rolul balsamului, însă produsele profesionale asta fac şi odată ce te-ai obişnuit aşa nu te mai poţi întoarce la produsele mass-market. De fapt acesta este şi motivul pentru care prefer să dau 60-70 lei pe un şampon care mă ţine 3-4 luni, decât să dau 16 lei lună de lună şi să nu primesc calitatea pe care mi-o doresc.

Revenind la şamponul Dove vrea să mai menţionez că nu irită scalpul, nu îl usucă, îl hidratează fără să încarce iar pe lungime părul rămâne moale şi se descurcă destul de uşor. Bineînţeles că nu este suficient doar şamponul şi nu aş renunţa la balsam sau la mască, însă rezultatele sunt peste aşteptările mele. Face spumă multă chiar de la prima şamponare (şamponez mereu părul de două ori şi vă recomand şi vouă să faceţi la fel) şi se consumă mai repede decât un şampon profesional, dar nah este şi normal.

Partea tricky la şampoanele şi în general la produsele hidratante este că îngreunează părul şi îi fură din volum. Produsele acestea sunt ok, nu m-au făcut să mă enervez după uscare :)))

Dacă aş rămâne fără şampon, l-aş cumpăra din proprie iniţiativă.

Balsamul este mişto. Nu egalează performanţele CHI Infra, dar descurcă exemplar părul oricât de lung şi de bogat ar fi. După uscare părul este strălucitor şi mătăsos, însă uneori am simţit nevoia aplicării unui ulei pe vârfuri. Din păcate nu oferă protecţie termică aşa că ar fi bine să evitaţi uscarea cu aer fierbinte dacă nu folosiţi un produs special.

Îl consider un produs potrivit pentru vară când temperaturile ridicate şi expunerea prelungită la soare pot degrada cuticula şi pot face părul casant.

Cam atât, cât poţi vorbi despre un şampon şi un balsam? 😀

Preţ recomandat şampon & balsam: 14 lei

Comments

comments