Deja ştiţi despre mine cã aproape am dezvoltat un cult al pãrului şi cã nu numai ritualul de îngrijire este foarte riguros şi important pentru mine, ci şi produsele pe care le folosesc. Întotdeauna le aleg cele mai bune şi mai inovative pentru cã ştiu cã dacã doresc rezultate vizibile care pot fi cuantificate, trebuie sã investesc.  Datoritã numeroaselor voastre mesaje în care îmi cereţi sã vã povestesc despre rutina mea de îngrijire a pãrului, m-am hotãrât sã vã povestesc despre noul Serum Kérastase INITIALISTE, un produs de care nu m-am despãrţit în ultimele douã luni şi jumãtate.

Ce este Kérastase INITIALISTE Concentré Fondamental?

INITIALISTE a fost lansat în aprilie în România şi este primul serum Kérastase bazat pe celule stem extrase din plante native ce acționează asupra firului de păr chiar din momentul apariției sale ajutând părul sã creascã mai puternic, mai strălucitor și mai frumos ca niciodată. Adicã, acesta acţioneazã din interior pentru a stimula creşterea pãrului şi pentru a-i maximiza rezistenţa, vitalitatea şi strãlucirea încã din primele etape de creştere.

 

Dupã 24 de ani de cercetare, specialiştii L’Oréal Advanced Research au reuşit sã înţeleagã care este factorul care impulsioneazã creșterea și regenerarea părului. Astfel, a fost descoperitã existenţa a douã surse de celule stem chiar la nivelul rãdãcinii firului de pãr care au un rol esenţial în regenerarea capilarã. Însã, nu numai sursele de celule stem sunt importante, ci şi micro-mediul celulelor stem deoarece un mediu sãnãtos menţine capacitatea folicului de a creşte şi produce un pãr frumos şi sãnãtos.

Așa cum explică Patricia Pineau, Director de Comunicare Știintifică la L’Oréal Research & Innovation: “Aceste celule stem sunt extrem de prețioase și mediul lor este esential pentru calitatea părului nostru.”

Dupã un proces riguros de selecţie în cadrul cãruia au fost studiate mai multe tipuri de plante, cercetãtorii şi-au îndreptat atenţia cãtre celulele native ale Malus Domestica, o specie foarte veche şi rarã de mãr. Aceasta posedã o putere de conservare excepţionalã. Câteva mostre de celule extrase dintr-o frunzã şi crescute în condiţii adecvate au generat celule native şi astfel a luat naştere Regenerative Complex®, formula care optimizează capacitatea foliculară regenerantă care creează un păr frumos, mai puternic, mai strălucitor şi mai dens dupã doar câteva aplicãri.

Texurã, aplicare şi utilizare

Kérastase INITIALISTE advanced scalp and hair concentrate este un serum foarte uşor de folosit acasã datoritã texturii lejere şi a pipetei care faciliteazã aplicarea (iubesc pipeta!!!). Dupã ce pãrul este spãlat şi zvântat uşor cu prosopul, serumul se aplicã direct pe scalp, la rãdãcinã şi apoi se maseazã pentru a distribui produsul uniform pe toatã suprafaţa scalpului. Apoi se coafeazã normal fãrã a necesita clãtire.

Eu îmi pieptãn pãrul umed dinspre frunte spre ceafã şi apoi cu pipeta fac mici cãrãri pe care aplic uşor produsul. Pentru partea din spate, las capul în jos, pieptãn din nou pãrul şi aplic serumul la fel dinspre ceafã spre calotã. Voi îl puteţi aplica aşa cum fac eu, sau cum vedeţi în clipul de mai jos. Eu folosesc cam douã pipete pentru fiecare aplicare şi dupã douã luni şi jumãtate simt cã produsul este pe terminate.

Kérastase INITIALISTE  hair serum are o textura lejerã şi opalescentã ce oferã volum pãrului fãrã sã încarce şi un miros discret care oferã o prospeţime de duratã. Ador mirosul! Îmi pare atât de cunoscut şi totuşi nu îl pot identifica. Oricum mie îmi creeazã dependenţã.

Am observat chiar dupã prima aplicare cã părul este mai tonic, mai rezistent și mai puternic, iar producãtorul promite cu 93% mai puține fire de păr rupte la periere dupã primele utilizãri şi dupã aproximativ o lunã, păr mai puternic la rădăcinã şi îmbunãtãţirea firului de pãr pe lungime.

Impresii şi rezultate dupã dupã luni şi jumãtate de utilizare

Eu îmi spãl pãrul cam de 2-3 ori pe sãptãmânã şi l-am folosit la aproape fiecare spãlare, cu mici excepţii când am fost plecatã undeva sau când ştiam cã plec imediat la salã sau la bazin şi urmeazã sã mã spal din nou într-un timp foarte scurt.

Am observat cã pãrul se usucã mult mai repede când folosesc Kérastase Initialiste serum şi ce mi-a plãcut foarte mult este cã în ciuda faptului cã hidrateazã foarte bine fibra capilarã, produsul nu lasã o peliculã grasã care sã încarce pãrul.

De asemenea, pãrul aratã mai strãlucitor chiar de la rãdãcinã, se simte mai fin, nu am deloc probleme cu cãderea pãrului, ba chiar am observat cã îmi cad doar câteva fire numai la periat (şi acelea din cauzã cã este pãrul încurcat şi se rupe) sau când mã spãl pe pãr şi mã pieptãn dupã ce aplic balsamul. Cred cã este un produs potrivit persoanelor cãrora le cade pãrul în momentele de stres pentru cã îngrijeşte mediul foliculului şi opreşte cãderea. Spun asta pentru cã şi eu am trecut prin câteva perioade mai stresante şi mã aşteptam la o creştere a numãrului firelor de pãr care cad, dar acest lucru nu s-a întâmplat.  De obicei aşa mi se întâmpla, iar singura schimbare din ultimele luni în privinţa îngrijirii pãrului a fost acest produs, deci mã gândesc cã datoritã lui s-a întâmplat aşa.

Kérastase INITIALISTE preţ: în jur de 200 lei (60ml). Se gãseşte în saloanele partenere Kérastase (ştiu cã George Soare îl are sigur la Tribute).

Aţi încercat acest produs? Vã tenteazã?

 

 Share the love!

Si pentru cã astãzi este vineri, iar eu m-am hotãrât ca în fiecare vineri sã vã povestesc despre un blog de beauty mişto care meritã citit, a venit momentul sã sparg gheaţa cu douã bloguri foarte faine pe care le urmãresc de multã vreme şi care sunt sigurã cã sunt şi pe placul vostru, aşa cã dacã încã nu le ştiaţi, meritã sã daţi un click şi sã le deschideţi. Am primit de asemenea propuneri din partea voastrã şi vã mulţumesc, iar sãptãmâna viitoare veţi citi aici despre un blog nou pe care l-am descoperit graţie mesajelor voastre. Aştept în continuare mailuri la adresa ioana.dumitrache[at]gmail[dot]com dacã vreţi sã vã menţionez pe blogul meu. Eu intenţionez sã creez o relaţie de prietenie prin care sa ofer sprijinul meu permanent, nu doar o datã şi gata.

Adiana.ro – am descoperit-o pe Adiana cu ocazia competiţiei organizate de L’Oreal “Şcoala de Beauty Blogging” şi am vãzut în ea încã de la început un adevãrat adversar, nu numai pentru cã lua note foarte mari, ci şi pentru cã scria foarte bine şi chiar îmi placea stilul ei. Apreciez conştiinciozitatea cu care îşi trateazã fiecare material de pe blog, inovaţiile despre care scrie şi faptul cã ştie sã recunoascã când greşeşte. Eu vã mãrturisesc cã Adiana este persoana la care apelez pentru verificarea formulelor produselor noi pe care vreau sã le folosesc şi cã mereu îi cer “binecuvântarea”.  Sunt sigurã cã dacã aveţi întrebãri, ea vã va rãspunde cu plãcere aşa cã nu ezitaţi sã o faceţi.

Al doilea blog pe care vã invit sã îl urmãriţi este Sihaya’s World. Şi nu vã îndemn sã faceţi acest lucru doar pentru cã Jully este prietena mea, ci pentru cã de-a lungul ultimilor 2 ani i-am urmãrit evoluţia şi tot ce am vãzut mi-a plãcut: stilul caracteristic şi pragmatic de a aborda subiectele, aspectul blogului pe care l-a îmbunãtãţit şi la care lucreazã permanent, fotografiile excepţionale pe care le face, structura unicã şi uşor de urmãrit a review-urilor şi modul de a scrie exact pe placul meu. Articolele sunt cam rare în ultima perioadã (ia intraţi sã o trageţi puţin de mânecã), însã foarte bine şi atent realizate, iar acest lucru denotã respectul pe care îl are faţã de cititoare. Mie îmi place, iar voi ştiţi cã eu sunt o pretenţioasã în general 😀

…şi mai am o surprizã 🙂 Vreau sã vã trimit pe unul dintre blogurile mele preferate of all timescel de aici. Intraţi voi sã vedeţi care este 😀

Comments

comments