Multe dintre voi mi-aţi scris în repetate rânduri că vreţi să public un articol cu impresii despre sistemul de epilare cu IPL pentru acasă Philips Lumea. Altele (şi alţii :D) mi-au scris că deja l-au cumpărat şi că sunteţi foarte mulţumite de produs şi de rezultatele pe care le-aţi obţinut. Acest lucru demonstrează încă o dată că femeile din România sunt din ce în ce mai preocupate de îngrijirea personală şi de cele mai inovative tehnologii din acest domeniu.

Despre Philips Lumea. Ce înseamnă epilare cu IPL?

Aşa cum vă spuneam acum un an, sistemul Philips Lumea oferă tehnologia IPL, derivata din cea folosita in saloanele profesionale, care poate fi folosita acasă,in siguranta, uşor, fara costuri ascunse pentru că nu trebuie să îi schimbi lampa sau să îi cumperi alte accesorii şi ale cărui rezultate nu întârzie să apară chiar după primele şedinţe.

Tehnologia IPL inhibă natural creşterea părului nedorit de pe corp prin aplicarea de pulsaţii delicate de lumină foliculilor de păr. Ana Fâcă, medic specialist dermatolog, explică cum acţionează Philips Lumea: “lumina intens pulsată acţionează asupra firelor de păr aflate în stadiu de creştere. În acest stadiu, concentraţia de melanină, responsabilă pentru pigmentarea firului de păr, are cel mai crescut nivel. Impulsul luminos încălzeşte firul de păr şi rădăcina acestuia, iar melanina absoarbe lumina emisă. Acest proces stimulează foliculii de păr să intre în faza de latentă. Între tratamente, firele de păr cad natural şi creşterea lor este inhibată. Impulsul luminos acţionează direct asupra firului de păr, fără a afecta pielea”.

philips lumea

Primul contact cu Philips Lumea

Singura mea reţinere faţă de sistemul de epilare Philips Lumea era faptul că înainte de utilizarea aparatului, părul de pe zona respectivă trebuia îndepărtat prin radere şi nu prin smulgere. De când mă ştiu nu mi-a plăcut să îmi rad părul de pe corp. În primul rând pentru că ştiam că firul de păr se va îngroşa şi în al doilea rând pentru că efectul de piele fină ţinea doar o zi.

Mai întâi mi-am făcut curaj şi am decis să îmi epilez braţele. Aceasta era zona cea mai expusă şi uram faptul că trebuia să aştept 3 săptămâni pentru a putea merge să îl epilez cu ceară. Gândul că urma să mă rad vă recunosc că mă înspăimânta. Dar am făcut-o pentru că am încredere în Philips. Şi dacă Laura Cosoi îl foloseşte (şi chiar îl foloseşte) înseamnă că acesta este unul dintre secretele ei de frumuseţe.

Cum se foloseşte?

Mi-am ras părul de pe braţe şi am luat un creion alb de machiaj cu care am trasat nişte linii verticale de-a lungul braţelor cu spaţii de 2cm între ele. Cam atât de lată este zona prin care se emit impulsurile de lumină. Apoi puţin stresată că nu voi reuşi să îl pun perfect perpendicular pe piele (căci aşa erau instrucţiunile) l-am aşezat pe braţ. Am avut o surpriză plăcută când am constat că aparatul are un bec verde care se aprinde doar când este aşezat corect pe piele şi doar după ce este aprins te lasă să eliberezi impulsul de lumină. De acolo şi până la momentul în care am terminat primul brat m-au despărţit doar 3 minute. Nu exagerez, nu mi-a luat mai mult de 3 minute pentru a epila un braţ. Primul impuls l-am făcut cu nivelul 3 de intensitate şi nu am simţit niciun disconfort. Apoi am crescut la 4 şi am terminat prin a folosi de la prima şedinţă nivelul 5 de intensitate. La salon era mai neplăcută epilarea cu IPL.

philips lumea

A mă epila acasă cu IPL chiar a reprezentat o provocare. Este adevărat că sunt un beauty blogger, dar în esenţă sunt la fel ca voi – doar o femeie preocupată de îngrijire care nu are îndemânarea unei cosmeticiene.

Impresii după primele utilizări

La primul tratament am folosit aparatul doar pentru 3 şedinţe la distanţă de două săptămâni. În aceste două săptămâni mi-am ras părul de pe braţe la fiecare 2-3 zile. După cele 3 şedinţe am observat că 60% din păr nu mai creştea absolut deloc! Pur şi simplu aveam insuliţe fără păr pe braţe şi oricât m-aş fi ras nu creşteau. Eram foarte, foarte mulţumită de rezultatele obţinute. Pur şi simplu le arătam prietenelor şi nu le veneau să creadă că eu îmi rad părul de pe braţe o dată la două săptămâni şi că braţele mele arată atât de fine. Am făcut doar 3 şedinţe din cele 6 recomandate, căci dacă m-am văzut cu sacii în căruţă…

Prin iarnă am hotărât să scap de părul nedorit din zona axilei. Eram destul de mulţumită de rezultatele pe care le obţineam cu ceară, dar mă nemulţumea timpul pe care trebuia să îl aştept între epilări. După 4 şedinţe cu Philips Lumea la nivelul de intensitate 3 sau 4 (am observat că zona aceea este mai sensibilă) părul dispăruse aproape de tot. Mai răsăreau câteva fire foarte fine din loc în loc.

Pentru că se apropia vara am hotărât să reiau şedintele pentru braţe atât pentru întreţinere, cât şi pentru a scăpa şi de restul de păr. La fel ca prima dată, rezultatele nu au întârziat să apară. Pe braţe chiar dacă m-am ras timp de mai bine de un an de zile părul este foarte fin şi aproape inexistent. Cred că dacă aş fi mai conştiincioasă aş avea parte de rezultate mult mai bune, însă chiar şi aşa sunt foarte mulţumită şi este unul dintre produsele mele preferate!

Noutăţi de la Philips Lumea

Am făcut acest review despre Philips Lumea deoarece tocmai au lansat pe piaţă 3 modele noi cu tehnologii şi mai avansate: Philips Lumea SC2008, SC2004, SC1991.

Acestea oferă rezultate rapide de durată: pielea ta se menţine netedă şi fină timp de 2 luni, după primele 4-5 şedinţe de epilare efectuate o dată la două săptămâni, interval în care pilozitatea este redusă cu peste 75% (rezultate dovedite clinic pentru zona picioarelor).

De asemenea, noile modele Philips Lumea sunt prevăzute cu un sisteme de siguranţă care previn pulsarea neintenţionată și au filtru UV integrat, protejând astfel pielea de lumina UV. Philips Lumea nu are componente pe care să fie nevoie să le înlocuiești pe parcursul utilizării, lampa nu se schimbă, și nu necesită produse suplimentare, precum geluri, creme sau folosirea ochelarilor de protecţie.

Cele 3 noi modele Philips Lumea SC1991, SC2004 și SC2008 sunt inovatoare și adaptate nevoilor tale. Ele acţionează delicat, fără durere, astfel încât sunt ideale şi pentru utilizarea în zone sensibile ale corpului (axile, zona bikini) și sunt adaptabile tipului tău de piele, deoarece poţi regla intensitatea luminii pulsate (5 nivele).

Produsul premium al noii game Philips Lumea este SC2008 şi vine în plus cu 2 accesorii, unul pentru față, unul pentru zona inghinală, funcționează fără fir și are o lampă cu 140.000 de pulsații luminoase, care asigură folosirea  îndelungată a produsului. Modul de mişcare continuă „Slide and flash” îţi permite să deplasezi cu uşurinţă produsul de-a lungul pielii, ceea ce îl face comod de folosit. Philips Lumea SC2004, funcţionează fără fir şi are o lampă cu 100.000 de pulsaţii luminoase. De asemenea, modul „Slide and flash” îl face uşor de folosit. Philips Lumea SC1991, are fir şi o lampă cu 100.000 de pulsaţii.

Preţuri:

Noul Philips Lumea SC2008 – 2387 lei

Noul Philips Lumea SC2004 – 1909 lei

Noul Philips Lumea SC1991 – 1432 lei

Concluzii şi recomandări

Se spune că dacă îţi razi părul acesta va creşte mai negru, mai des şi mai gros. Nu ştiu dacă este adevărat sau nu deoarece cu Philips Lumea această regulă nu se aplică. Dacă îţi îndepărtezi părul cu ajutorul lamei şi apoi foloseşti sistemul de epilare cu IPL Philips Lumea părul va creşte mult mai încet, mai fin şi mai rar. Iar dacă aplici un tratament complet de 6 şedinţe părul nu va mai creşte deloc timp îndelungat :D. După aceste şedinţe efectuate o dată la două săptămâni, trebuie să foloseşti produsul mult mai rar, până la 8 săptămâni.

Ce îţi oferă Philips Lumea? O piele fină fără fire de păr inestetice sau crescute sub piele timp îndelungat! Intră şi tu pe www.philipslumea.ro şi ai şansa să câştigi un produs Philips Lumea pe care să îl testezi gratuit, la tine acasă.

Se poate cumpara de AICI.

 1. Loredana spune:

  Multumesc pentru review! Eu imi doresc un astfel de produs de cativa ani si lumea din jurul meu spune ca pare nesigur si ca cine stie ce forma de cancer sau boli ale pielii as face. Cu toate astea, mi-l doresc la fel de mult si ma bucura ca pretul ii tot scade (initial se gasea la preturi de minim 4000lei). Ba chiar tot glumesc (in serios) ca eu nu mi-as face rata pt casa ci ma degaba pt un astfe de epilator. 😀

  1. In acest caz nu trebuie sa ratezi campania de testare gratuita! 😀

 2. Mirabela spune:

  Eu il folosesc din octombrie, pe tot corpul si nu sunt multumita deloc de rezultat. Zonele pe care le-am tratat anterior la salon ( axila si inghinal ) arata putin mai bine decat cele la care am inceput epilatul cu Phillips, dar dupa 2 ani de zile de tratament continuu tot mai imi creste par. E adevarat ca nu pe toata zona, dar ideea e ca nu am scapat de par dupa ce am dat o gramada de bani si la salon si pe aparat.

  1. Imi pare rau ca nu ai obtinut rezultatele pe care ti le doreai. Te-ai gandit sa ii contactezi pe cei la Philips pentru niste sfaturi? Stiu ca ofera suport pe site tuturor clientilor. Eu le-as scrie!

   1. Mirabela spune:

    Nu ar avea ce sa imi spuna, poate s-ar scuza ca nu e compatibil cu tipul meu de par. Stiu sa il folosesc corect, am respectat conditiile (faza cu bronzatul, epilat cu ceara si asa mai departe). Cred ca depinde de fiecare pana la urma. Eu sunt mai paroasa de fel 🙂

   2. Simulete spune:

    Buna ziua. Am achizitionat Philips Lumea Advanced SC1995/00 insa nu stiu cum sa il las la incarcat aprins sau stins? L-am lasat stins si nu merge. L-am lasat aprins a stat 3 minute aprins si dupa s-a stins. Ajutor

    1. In principiu trebuie sa il lasati la incarcat stins, dar cel mai bine luati legatura cu cei de la Philips

 3. Anca spune:

  „”Parul nu va ma creste deloc timp indelungat” e replica de marketing. Ce inseamna acest timp indelungat exact?

  Este epilarea cu Phillips asemanatoarea cu epilarea cu IPL de la salon? Sunt aceleasi rezultate? Dupa folosirea acestuia e nevoie doar de intretinere sau de repetarea procesului?

  Pare mai mult o reclama si nu un revirew sincer care sa ma faca sa investesc in acest aparat. Desi sunt in target si sunt interesata.

  1. Timp indelungat la mine inseamna ca de la primul tratament si pana acum nu a mai crescut, dar nu pot sa spun ca rezultatele se vor mentine tot restul vietii pentru ca nu stiu.
   La salon am facut doar 2 sedinte cu IPL si apoi am renuntat pentru ca sedintele trebuiau facute la o distanta de o luna si nu mi se parea ca merita asteptarea. Imi pare rau ca nu crezi in ceea ce am scris, dar fiecare are dreptul la propria parere.
   Poate te tenteaza campania de testare gratuita Philips Lumea 🙂

 4. Maria spune:

  Buna! As vrea sa stiu la ce se refera cand spune ca aparatul are peste 140.000 de pulsatii. Multumesc!

  1. Aparatul cand este pus pe zona de pe care doresti sa indepartezi parul declazeaza un impuls de lumina. Apoi il muti si declansezi un nou impuls pana acoperi toata zona bratelor, axilei sau unde doresti tu sa te epilezi. La o sedinta trebuie sa declansezi un singur impuls pe fiecare cm de piele pe care doresti sa il epilezi. Modelul SC2008 poate declansa 140000 de impulsuri de lumina.

   1. Crina spune:

    Dupa terminarea impulsurilor arunc aparatul? Sau se mai poate inlocui lampa? Eu am un model BR1861 si nu mai functioneaza, adica ledul de selectarea treptei se aprinde, dar nu mai are loc descarcarea impulsului. Un sfat ai? Multumesc mult.

 5. Adina spune:

  Ma tenteaza foarte mult, chiar iti multumesc pentru review!
  Insa sunt sceptica – firul meu nu e negru si fetele care ma epileaza mi-au spus ca as investi degeaba in asa ceva.Si pretul nu e chiar accesibil..
  ma mai gandesc.
  te pupic!

  1. Cu cat firul de par este mai gros si mai negru cu atat rezultatele cu IPL sunt mai rapide si mi eficiente! Te puup!

 6. maRyya spune:

  Imi doresc mult sa il incerc, suna foarte bine <3

  1. Sa imi spui cum ti se pare, daca il incerci!

 7. mi’as dorii si eu unul,dar costa enorm:( din banii astia imi platesc chiria de 2 ori:(offf tare bun ar fi:*

  1. Inscrie-te la campania de testare gratuita!

 8. Lucica Lazar spune:

  Interesant aparatul 🙂 Si eu ca orice femeie l-as vrea,dar pretul e cam mare 😀 🙁

  1. Stii cum se spune: baba sufera la frumusete…
   😀

 9. Emil Hossu spune:

  FOARTE UTIL ACEST APARAT PENTRU ORICE FEMEIE CARE VREA SA FIE FRUMOASA

  1. Este dedicat si barbatilor!

  1. Ma bucur ca te tenteaza aparatele Philips Lumea!

 10. o daaaa, am teroare de ceara desi o folosesc insa tare mult mi-ar placea ceva mai putin dureros 🙂

  1. Nu doar absolut deloc! Poate pisca daca esti mai sensibila 😀

 11. Poate inteleg gresit dar faptul ca are un anumit numar de pulsatii ma face sa gandesc ca e un aparat care se consuma si va trebui inlocuit dupa consumarea acelui numar, nu mi se pare rentabil, chiar daca nu e nevoie de rezerve. (asa fost conceput)

  1. Da, este un aparat pe care il folosesti mult ani (eu folosesc cam 42 de pulsatii pe un brat la o sedinta) iar dupa ce se termina cele 140.000 de pulsatii aparatul trebuie schimbat cu totul . Mie mi se pare foarte rentabil avand in vedere ca iti poti epila ambele brate de 1667 ori, desi ai nevoie sa te faci de 6 ori la inceput si doar o data la 6-12 luni pentru intretinerea rezultatelor.
   Parerea mea este ca e un aparat ce poate fi folosit de intreaga familie 😀

 12. Denisa spune:

  Eu sunt bruneta si cand zic bruneta ma refer la un fir gros si negru ca smoala , din cate imi aduc aminte atunci cand mi-am facut tratamente la „mustai” :))) mi-a spus cosmeticiana ca niciodata nu voi scapa de par pentru ca este prea negru si prea gros indiferent cat de multe sedinte as face si sincera sa fiu a avut dreptate penru ca parul nedorit nu a incetat sa reapara ganditi-va ca aparatul este cam inaccesibil pentru majoritatea femeilor si chair daca faci un sacrificiu sa il iei rezultatele pentru genul meu de par sunt aproape inexistente deci nu se renteaza, culmea este ca sunt sigura ca nu sunt singura in aceasta situatie si tot ce ne ramane este sa suportam ceara si alte metode de epilare, poate cu timpul PHILIPS se va gandi la o solutie pentru categoria noastra de „paroase” si va scoate un produs chiar eficient.

  1. Denisa din contra, cu cat firul de par este mai negru si mai gros, cu atat rezultatele cu IPL sunt mai eficiente! Cred ca doamna cosmeticiana la care mergi se referea doar la metodele clasice de epilare cu ceara sau lama de ras.

 13. Camelia Covaci spune:

  Am auzit cuvinte pozitive despre acest Philips Lumea, as fi curioasa sa-l incerc, insa pretul acestui aparat ma cam excedeaza. 🙂

  1. Poti participa la campania de testare gretuita despre care am scris 🙂

 14. RODY spune:

  Buna! Mi-am cumparat si eu Philips sc 1991.
  Au trecut 6 zile de cand l-am folosit prima data si nam vazut nici o schimbare.
  Parul va cadea mai tarziu?
  As vrea sa stiu daca inainte de folosirea aparatului trebuie sa te razi in ziua in care il folosesti sau cu cateva zile mai inainte astfel incat parul sa fie de 2-3 mm??? Cum e corect??? Multumesc!

  1. Buna!

   In primul rand rezultatele nu se vor vedea imediat, ci de la 4 sedinta, dar depinde de la persoana la persoana. Apoi, este important sa razi zona inainte de epilare si parul sa nu fie crescut cand aplici impulsul de lumina.

   Succes!

  2. Mhaela spune:

   Buna, am citit ca ai cumpărat si tu aparatul hilips lumea. Esti mulțumită de el, se vad rezultate? Parul mai creste la fel de des sau S a rărit? Vreau sa cumpăr si eu unul si te rog sa mi spui daca merita investiția. Multumesc.

 15. andreea spune:

  Buna ziua! Am cumparat si eu un aparat si ieri l a folosit pt prima data. M am ras pe zonele vizate si am folosit aparatul. Pisca destul de tare mai ales inghinal . As fi curioasa dc nu pot folosi aparatul mai des, adica de ce trebuie sa astept 2 saptamani intre sedinte. Are cineva vreo idee?

 16. Bianca spune:

  Buna, as vrea sa te intreb daca in timp pot scapa definitv de par cu acest aparat? parul creste mai rar, mai subtire? cam cat dureaza efectul?

  1. Buna Bianca!

   Dupa ce termini un tratament de 6 sedinte se recomanda ca o data pe an sa faci o sedinta pentru intretinerea rezultatelor. Acum depinde si de pilozitatea ta (daca esti mai blonda rezultatele apar mai greu, daca esti mai brunea apar mai repede). Alunitele ar fi bine sa le acoperi cu un crion alb si sa le eviti. Este recomandarea generala a medicilor si este bine sa o respectam.

   Te imbratisez cu drag!

 17. Bianca spune:

  si inca ceva..se poate aplica si pe alunite? am cateva pe maini, dar nu crescute inafara ci simple. este periculos?

  1. Nu este periculos daca le colorezi cu un creion alb inainte :*

 18. Adina spune:

  Buna Ioana,

  Mi-am achizitionat si eu aparatul de curand si abia astept sa-l folosesc. Mometan astept sa creasca parul normal dupa epilat cu ceara. Intrebarea mea este legata tot de alunitele de pe maini. Am destul de multe aparute de la soare dar nu sunt iesite in exterior ci doar apar ca niste pete maronii. Este ok daca folosesc epilatorul pe aceste zone cu alunite?

  Multumesc

  1. Buna Adina!

   Si eu am mici alunite pe brate, asa ca stiu exact despre ce vorbesti. Initial le-am ocolit, dar apoi le-am colorat cu un creion alb ca sa nu mai stau stresata. Poti face si tu la fel!

   Te pup si iti doresc sarbatori fericite!

   Ioana

   1. Roxana spune:

    Buna,
    Daca am folosit fara sa imi dau seama aparatul pe o zona cu o alunita mica mica sub piele..cam cat de periculos este?

    1. Nu cred ca este foarte periculos. Si eu am mai pus pe zone cu alunite mici. Daca sesizezi vreo schimbare, mai bine consulti un medic.

  2. Mhaela spune:

   Buna, am citit ca ai cumpărat si tu aparatul hilips lumea. Esti mulțumită de el, se vad rezultate? Parul mai creste la fel de des sau S a rărit? Vreau sa cumpăr si eu unul si te rog sa mi spui daca merita investiția. Multumesc.

 19. Loredana spune:

  Am 3 cumnate care vor sa cumpere un astfel de aparat, insa ele sunt brunete! Eu fiind blonda, acest aparat nu imi vede firele blonde…si ce nasol ma simt! 🙁

 20. ildiko spune:

  buna fetelor:) am acest aparat de cateva saptamani si l-am folosit deja de 3 ori. Te razi peste tot inainte de folosirea aparatului apoi folosesti cu curaj aparatul. Eu am folosit ptrima oara intensitatea 3 dar apoi am facut cu 5, dar totusi sunt zone unde prefer 3 sau 4 intensitatea. Dupa a 2 a seninta deja s-a vazut ,simtit. In mod normal daca foloseam lama sub axila la 3-4 zile deja vedeam firele de par, acum dupa a 3 a sedinta dupa 7 zile nu se vede nimic. Depinde de fiecare,eu am ten deschis si par saten. Inghinal nu am rezultate chiar asa bune cel putin nu peste tot.Am folosit ceara timp de 7-8 ani dar este mult mai usor si bine asa,voi vedea dupa 8 sedinte cum v-a fi. Firma zice ca rezultate se vad dupa 6-8 saptamani. Eu deja dupa a 3a vad rezultate bune :)Daca vreti va mai tin la curent.

  1. Buna Ildiko! Ai grija sa nu il folosesti saptamanal, ci o data la doua saptamani. Te pup!

 21. Iulia spune:

  Buna tuturor. Am lumea 2008. Am facut 3 sedinte pana acum. Cel mai mare efect la mine e pe picioare. Dupa 2 saptamani pregatita pt a 4 sedinta parul s-a redus cu 70-80%. Sunt multumita insa am niste nedumeriri. La voi cat tine bateria? Eu ma fac un picior sau 80% din el si se termina. La incarcat nu se poate folosii. Procesul in sine dureaza foarte mult. Adica iti pierzi rabdarea. In zona inghinala arde rau. Cam asta ar fi pana acum. Multumesc

 22. Alice spune:

  Buna! Am citit impresiile tale in legătura cu folosirea aparatului, dar m-ai ajuta mult dacă ai clarifica pentru mine chestiunea:)): parul meu creste foarte repede, acesta fiind rezultatul folosirii aparatului de ras o perioada foarte îndelungata. Așadar, ar trebui sa ma rad o data la 2, maxim 3 zile. Am citit si la tine si in cartea aparatului ca tratamentul trebuie făcut o data la 2 saptamâni. Cum fac in aceste doua saptamâni? Ma rad o data la 3 zile, fără a folosi însă apoi aparatul? Mulțumesc tare mult!!!

  1. Alina spune:

   Buna! miam achizitionat si eu SC2008, numai ca nu am reusit sa-l folosesc pt ca e vara,bronz si nu e indicat. Astept sa vina toamna si sa ma apuc de treaba.Sunt foarte fericita ca l-am gasit la promotie.
   Alice tu te poti epila(rade) de cate ori vrei pana la urmatoarea sedinta.
   Pana sa-mi cumpar acest aparat m-am tot dus la diverse saloane si am avut rezultate bune in sensul ca aveam fire groasesi negre de par la mustata si acuma nu mai sunt asa acele fire in plus unele fire nu au mai crescut deloc.

  2. Cristina spune:

   Buna Alice! Esti multumita de aparat? 😀

 23. Maria spune:

  buna , am citit foarte multe informatii despre acest aparat , sincer mi-as dori sa-l cumpar dar mie frica sa nu arunc banii degeaba si sa nu se vada nimic. Eu sunt mai paroasa si am fire groase si puternice . Nu stiu ce sa fac .. imi poti da un sfat

  1. Buna, Maria!

   Cu cat firul de par este mai negru si mai gros, cu atat rezultatele sunt mai bune. Ai citit si celelalte articole de pe blog despre Philips Lumea?

   Te pup,

   Ioana

 24. mihaela spune:

  Buna! as vrea sa imi spuneti cum pot folosi philipslumea pe fata fara sa rad cu lama deoarece, sa fiu sincera ma ingroyesta ideea de a da cu la ma pe fata. în manualul de utilizyre scrie ca yona trebuie rasa…nu se poate folosi altceva pentru a fi eficient aparatul?

 25. mihaela spune:

  si inca ceva …imi poate explica cineva cum se foloseste exact aparatul pt a epila buza superioară? multumesc

 26. Florenta spune:

  Am achizitionat acest aparat in luna mai ,anul acesta,pe brate ,picioare,axila,are intr-adevar efect,parul se rareste si creste mai greu,insa…eu am probleme si cu parul dupa fata si sunt ffff dezamagita,deoarece ,NU SE VEDE NICI UN EFECT! de ce oare?,m-ati putea ajuta cu o explicatie,va rog?(mentionez ca am achizitionat aparatul cu cu toate cele trei capete de schimb)

  Va multumesc!

 27. Florenta, din pacate in chestiunea cu epilarea pe fata nu te pot ajuta pentru ca nu am incercat deloc. Insa iti recomand sa intri pe site-ul Philips Lumea si sa o intrebi direct pe dna doctor Ana Faca. Stiu ea raspunde tuturor intrebarilor primite acolo si sigur ea te poate ajuta. Te pup si mult succes!

 28. Cristina spune:

  Buna! am achizitionat un aparat de epilat Philips lumea si nu stiu exact cum sa il folosesc cu cat timp inainte sa ma rad? unele persoane spun ca 2-3 zile altele spun imediat inainte sa il folosesc.
  Acum sunt usor dezamagita l-am folosit doar odata, m-am ras cu 3 zile inainte si parul tot acolo este. Firul meu de par este gros si negru.

  1. Buna, Cristina! Recomandat este sa te razi si sa folosesti aparatul imediat sau la cateva ore dostante maxim. Daca il vei folosi la catve a zile dostante parul este deja ceescut si nu va avea niciun efect. Iti recomand sa faci un tratament complet de minim 6 sedinte la distanta de cel 2 saptamani si cu siguranta vei avea rezultate.

 29. Diana spune:

  Buna,

  Ma gandeam sa achizitionez Lumea 1991, dar nu imi dau seama cat de important este faptul ca nu are glisare continua. Ai putea sa imi spui la ce se refera aceasta functionalitate?

  Multumesc!

 30. Iulia Mereuta spune:

  Buna! Am citit articolul tau si sunt pe punctul de a mi achizitiona si eu unul insa doresc sa stiu daca sc2008 este ultimul model…si daca stie careva cand va aparea urmatorul? Multumeesc

  1. In curand o sa apara un nou model cu mai multe impulsuri Eu te sfatuiesc sa mai ai putina rabdare 😀

 31. Lorena spune:

  Buna seara, eu m-am facut aseara prima data dar nu am inteles exact daca in astea 2 sapt pot sau nu sa folosesc lama…. Unele fete mi-au zis sa nu folosesc nimic 2 sapt… Pot sa folsesc lama intre sedinte?

  1. Da, poti folosi lama intre sedinte. Doar daca il epilezi prin smulgere afectezi rezultatele pentru ca se regenereaza radacina.

 32. Ana maria spune:

  Pentru zona fetei … Toti prin ras trebuie eliminat parul? Sunt cam reticenta la a imi lua mustata cu lama :))

  1. Buna!

   Da, parul trebuie indepartat tot prin radere.

   Ioana

 33. Andreea Andrada spune:

  Buna! Am achizitionat si eu un aparat si am o intrebare. Cu cat timp inainte sa incepi sa folosesti aparatul trebuie sa treci la epilarea cu lama? Eu am mers ultima oara la epilat cu ceara acum 3 saptamani si de atunci m-am mai epilat odata cu lama. Trebuie sa mai astept si sa ma epilez cu lama de mai multe ori sau pot incepe sedintele? Multumesc!

 34. Mihaela spune:

  Este foarte bun,cine spune ca nu e OK sigur nu a stiut sa-l foloseasca correct!!!

 35. Gabriela spune:

  De vreo 4 luni folosesc aparatul însă pe picioare am observat că sa indesit ,iar la axilă la un brat creste f mult,la celălalt mai deloc…per total nu sunt mulțumită raportul pret-rezultate nefiind cel pe care îl asteptam

  1. Gabriela, cel mai bine este sa iei legatura cu cei de la Philips si sa incercati sa gasiti o solutie astfel incat sa nu ramai cu banii blocati intr-un aparat care nu iti satisface nevoile.

 36. Nicoleta spune:

  Buna Ioana,

  Am facut cele 4 sedinte din 2 in 2 saptamani si vreau sa te intreb daca in acest timp de o luna pana la urmatoarea sedinta ma pot epila cu ceara sau cu epilatorul electric? sau daca mai pot face o sedinta ( adica a cincea) la 2 saptamani?

  1. Parul trebuie doar ras, nu smuls pentru ca se regenereaza

 37. Laura Bolog spune:

  Philips Lumea are un MARE DEZAVANTAJ, pe care Philips nu il specifica deloc. Perioada de garantie este de 2 ani, iar daca se defecteaza ulterior celor 2 ani, IL ARUNCI! Este un produs cu durata de viata de 5 ani, asa cum spefifica Philips, insa daca se defecteaza NU POATE FI REPARAT. Lumea s-a defectat in cazul meu, dupa 2 ani si 4 luni. Nu am consumat nici jumatate de implulsuri, am platit 2300 lei si acum, il ARUNC. Defecta e placa de baza, dar Lumea e un produs care nu beneficiaza de pise de schimb. Cam nedrept Philips! Cam isi bat joc de clienti!

 38. Theo spune:

  Buna tuturor.
  Experienta mea cu acest epilator a inceput cu dreptul acum 3 ani. Chiar merge, am rezultate bune. Din acesti 3 ani nu l-am folosit un an jumate (sarcina+alaptare) si cand am vrut sa reincep tratamentul, epilatorul nu mai pornea si nu se mai reincarca. E bun de aruncat la gunoi, cei de la service-ul autorizat philips mi-au transmis ca acest produs nu se poate repara.
  Deci..20 mil dati acum 3 ani degeaba. Cand l-am cumparat nu mi-a zis nimeni ca dupa ce trece perioda de garantie de 2 ani si se strica, nu mai ai ce face cu el. Pacat, altul nu mai iau.

  1. Buna, Theo!

   Imi pare rau sa citesc experienta ta. Eu il am din 2012 si inca functioneaza. Iti recomand sa iei direct legatura cu cei de la Philips pentru ca nu este normal sa nu porneasca macar. Sper sa se rezolve.

   Cu drag,

   Ioana

  2. Ana spune:

   Buna Teo ..daca mai ai epilatorul si vrei sa scapi de el te rog sa ma contactezi la an4marina@gmail.com …am si eu unul identic cu defect pe placa dar la care am acumulatorii buni si sper sa fac din doua defecte unul bun.

 39. Stefan spune:

  O mica curiozitate am si eu, dupa ce termini cele 250.000 impulsuri de la Philips Lumea IPL SC2009/00, ce se intampla cu el? Il arunci? Multumesc!

  1. In principiu da. Eu inca nu le-am terminat, asa ca nu am ajuns in situatia asta.

   1. Stefan spune:

    De cat timp il folositi? Imi puteti spune cam cate impulsii sunt folosite pt o sedinta sa-mi fac o idee

    1. Nu stiu cate impulsuri folosesc la o sedinta. Depinde de suprafata.

 40. Ioana spune:

  pot folosi Philips Lumea 2004 pt zona inghinala daca nu are accesorii pentru aceasta zona?

  1. Cel mai bine intrebi pe site-ul Philips, eu recunosc ca nu mai sunt la curent cu toate informatiile si toate modelele. Am lasat link-ul in articol direct spre site.
   PS: La multi ani, Ioana!

 41. Daniela spune:

  Daca am vene sparte pe picioare pot sa ma fac cu aparatul philips lumia 2007???va rog sa imi răspundă cineva care stie…multumesc

  1. Buna!

   Voi incerca sa iau legatura cu cei de la Philips si cum am un raspuns, revin.

 42. Loredana spune:

  Buna, am o intrebare poate indeparta si firele lungi crescute pe sub piele pe care nu le poti scoate? Si inca ceva ma fac de ceva timp cu aparatul, ( si vreau sa mentionez ca nu am folosit niciodata lama),am parul de culoarea negra si mi se vad prin piele radacinile fireleor de par , de-a lungul folosiri acestui aparat pot scapa de aceasta problema?

 43. Raluca spune:

  Heei! Am 15 ani si sunt foarte paroasa de la 11,am incercat o multime de metode si am ramas la epilarea cu ceara. Pe la 13 ani am descoperit acest aparat pe net, dar mama imi spunea sa mai astept. Intrebarea mea e:” Acest aparat poate fi folosit si de adolescente?” 🙂

  1. Poate fi folosit de orice persoana cu conditia sa nu ai vitiligo sau alte afectiuni care sunt mentionate in instructiunile de folosire ale aparatului. Ai verificat sa nu ai vreo dereglare hormonala?

 44. Claudiu spune:

  Buna, Ioana,

  Mai folosesti modelul Lumea de la Philips? Esti multumita de el? Ce parere ai de un upgrade la varianta SC2009/00, un epilator IPL net superior 🙂

  1. Buna!

   Nu mai folosesc Philips Lumea.

 45. Pau spune:

  Buna,am si eu o mare intrebare feteee , in ce consta un tratament gen fac 6 sedinte adica 2 minute pe zii timp de 6 zile, apoi peste 2 saptamani alte 6 zile ? Eu am philips lumea essential , abia l am primit pls un raspuns feteee ???

  1. Nu stiu exact informatii despre Lumea Essential, dar nu dureaza 2 minute un tratament, ci mai bine faci cate o zona o data si repeti actiunea dupa 6 saptamani

 46. ALINA spune:

  Buna ziua, as vrea sa stiu si eu dupa ce am facut acele 6 sedinte obligatorii odata la 2 saptamani, la ce interval se mai face intretinere? Si daca asa va trebui sa fac mereu. Multumesc

 47. LOO spune:

  Buna, am si eu o intrebare daca am pielea pistruiata pot folosi acest aparat? Am inteles ca alunitele se acopera cu un creion alb.

  1. Eu nu aș recomanda, dar cel mai bine întreabă un dermatolog.

 48. Elena spune:

  Buna. Am si eu o mica problema cu aparatul Philips Lumea 1995 . Dupa fiecare utilizare ecranul Se murdareste destul de tare, defapt pare patat si nu se Se ia cu acea bucata de material . Cum pot curata ecranul aparatului? Multumesc

  1. Bună! Cred că cel mai bine este să adresezi această întrebare pe pagina de Facebook Philips. Eu nu am mai folosit acest aparat de ani de zile. Între timp am făcut epilare definitivă cu laser pe care ți-o recomand mai mult decât cea cu IPL care este doar temporară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *