Primul rimel a fost creat de cãtre Eugene Rimmel, un fracez nãscut în 1820, care s-a mutat împreunã cu familia în Londra. Alãturi de tatãl sãu, a deschis în 1834 prima parfumerie numitã House of Rimmel. La vârsta de 24 de ani el era deja considerat un mare parfumier, iar produsele cosmetice create de el considerate chiar inovatoare. Acesta este faimosul brand Rimmel London pe care îl cunoaştem cu toţii astãzi şi care din 1949 a fost cumpãrat de Coty.

În 1913, a fost creatã o altã formulã a rimelului de cãtre chimistul T.L. Williams pentru sora sa Maybel. Formula sa era foarte simplã: praf de carbon amestecat cu vaselină de petrol. Pentru cã produsul a cunoscut un mare success într-un timp foarte scurt, Williams a înfiinţat în 1915 Maybelline, celebra companie pe  care o cunoaştem cu toţii astãzi care are sediul principal la New York şi care a fost cumparatã de L’Oreal în 1996. Pe atunci folosirea era mai dificilã,  consumatoarele trebuind să umezească o pensulă și sã o frece de o pastilă de rimel pentru ca mai apoi s-o aplice pe gene.

eugene rimmel maybelline vintage ads

maybelline mascara

Formula actualã pe care noi o cunoaştem (tub şi periuţa aplicatoare) a fost produsã abia în 1957 de cãtre celebra femeie de afaceri Helena Rubinstein. Noua formula de prezentare a fost o adevaratã inovaţie în domeniul cosmeticii. Din anul 1988, compania Helena Rubinstein Inc. a fost cumparatã de cãtre L’Oreal.

helena rubinstein mascara original 1940s ad ad31ffe31f7eec7904068b3a3135e71b

eugene rimmelÎmi pare tare rãu cã pe tot internetul ãsta nu am putut gãsi şi o reclamã a rimelului produs de Eugene Rimmel.

Şi acum întrebãrile indiscrete: voi ce cuvânt folosiţi şi care este rimelul vostru preferat? 😀

Comentariile la 7 despre “Ştiaţi cã…?

  1. Camy spune:

    Ce interesant!
    Eu folosesc de obicei cuvantul „rimel” nu mascara.
    Printre rimelurile care imi plac se numara si maybelline colossal si one by one 🙂

  2. AlinaGav. spune:

    Foarte interesant articolul tau! De obicei folosesc termenul de „rimel” dar daca fac un reiew incerc sa mai intercalez si un „mascara” pe acolo ca sa nu fac constructii de genu „rimel de la Rimmel” ;))
    Si mie imi plac maybelline colossal si one by one dar as vrea sa incerc ceva de la l’oreal/max factor.

    1. Foarte interesant! Cand am inceput sa folosesc „rimelul’ la noi nu exista pentru larga utilizare decat cel solid ambalat intr-o cutiuta si avand o periuta pe care o umezeai cu apa pentru al putea aplica pe gene.Exact ca in reclama Maybelline.Astazi pare foarte greoi de folosit dar noi ne obisnuisem si nu ni se parea dificil. Oricum nu aveam la indemana altceva.Mai tarziu am descoperit rimelul Helen Rubinstein, cu un frumos ambalaj auriu foarte elegant si fin.

  3. Jules spune:

    Maybel avea nevoie de un atu pentru a cuceri un băiat, iar fratele ei i-a oferit o privire mai pătrunzătoare. Până la urmă, machiajul tot pentru femei, dar având cauză indirectă bărbații, a fost inventat 🙂

  4. supr articolul..si eu d obicei tot cuvantul „rimel ” il folosesc si acum ca am vazut pozele ,parca imi aduc aminte ..eram micuta si aveam o matusa care folosea asa ceva..avea o cutiuta cu ceva negru..o periuta si dadea pe gene.. era tare interesant pt mine .Nu poate am visat .dar tin mnte de asa ceva

  5. Iuliana spune:

    Chanel, l’oreal si Maxfactor

  6. Macy spune:

    Nu stiam de cuvantul mascara si il foloseam si il folosesc des pentru a nu confunda rimel cu Rimmel 🙂 acum ma intreb cum s-a facut asocierea cu rimelului cu cuvantul mascara si de ce a inceput sa se foloseasca? Oricum, acum ca stiu voi evita folosirea cuvantului mascara 😀

Comentariile sunt închise.