Astãzi aveam de gând sã vã arãt şi sã vã povestesc despre noua mea tunsoare, dar nu prea mã simt în stare sã îmi exprim sentimentele, aşa cã vã voi povesti (tutorial) cum îmi conturez eu sprâncenele. Am vrut sã fac acest articol sub formã de tutorial şi sper sã vã ajute. Aceasta este metoda mea din prezent.

Pentru a-mi contura sprâncenele am nevoie de o pensulã în unghi (a mea este marca Sephora şi face parte dintr-un kit de cãlãtorii), cremã corectoare pentru sprâncene Make Up For Ever (acum produsul se numeşte Aqua Brow; eu folosesc nuanţa 0) şi un fard maro mat pe care îl folosesc dupã ce îmi conturez sprâncenele pentru a fixa mai bine machiajul sau pentru a închide nuanţa sprâncenelor. În aceste poze am fãcut totul puţin mai accentuat decât în mod normal pentru ca voi sã puteţi urmãri uşor orice mişcare. Sã începem!

Sprâncenele mele aratã ca în poza (1). Dupã cum se poate observa, sprânceana dreaptã nu are formã sau unghi, iar sprânceana stângã este în regulã. Ambele sunt deschise la culoare şi rare.

Recomand sã începeţi întotdeauna cu sprânceana defectã pentru cã ea va crea cele mai multe probleme. Puteţi contura sprâncenele în paralel sau pe rând, aşa cum voi face şi eu.

Eu îmi pun puţin produs Aqua Brow în podul palmei şi încep conturarea pe linia de jos a sprâncenelor (2) transând o linie finã şi dreaptã pânã în locul unde se aflã unghiul de înclinaţie al sprâncenei (3). Apoi cu mişcãri scurte încep sã umplu sprânceana ridicând produsul de pe linia dreaptã de jos (4), iar apoi mai iau puţin produs şi trasez conturul de sus al sprâncenei printr-o linie finã cât mai precisã şi umplu cu mişcãri scurte toate golurile dintre cele douã linii (5). – click pe poze pentru zoom!

Acum intervine provocarea pentru cã sprânceana mea dreaptã nu are nici unghi şi nici colţ, aşa cã ambele trebuie desenate. În poza (6) se vede un spaţiu gol între locul unde se terminã firele de pãr şi locul unde pun pensula. În poza (7)  se poate observa mai bine cum am ales locul în care se creez colţul de sus al sprâncenei şi cã dacã aş fi avut sprâncenele mai dese, aş fi urmãrit linia lor naturalã. Apoi unesc parte de jos cu cea de sus (8) şi umplu golurile rãmase (9). Urmãtorul pas constã în a aproxima pe und ear trebui sã se continue sprânceana şi cât de lungã va fi (10). Eu fãcând asta aproape zi de zi de aproape 3 ani, îmi este uşor sã îmi termin de conturat sprânceana. Dar, acest lucru se poate obţine prin exerciţiu sau folosind şabloane speciale pentru sprâncene. Sunt foarte uşor de folosit!

Apoi trec la sprânceana din stânga care este mult mai uşor de conturat pentru cã este mai plinã şi pentru cã are déjà natural forma doritã (11-13). În poza (14) se poate vedea rezultatul final al conturãrii sprâncenelor urmând paşii de mai sus, iar în poza (15) am aplicat puţin fard maro pentru definire, mai ales în zonele externe ale sprâncenelor unde nu prea existã suportul firelor naturale. Îmi place sã las baza sprâncenelor din interior mai deschisã la culoare pentru a reda cât mai mult naturaleţea sprâncenelor naturale.

Ce trebuie reţinut:
– Pensula este foarte importantã!
– Sprâncenelor pot fi conturate cu fard, creion, cremã corectoare în funcţie de priceperea fiecãruia şi de rezultatul pe care vreţi sã îl obţineţi.
– Sprâncenele trebuie sã fie întotdeauna cu 1-2 tonuri mai deschise decât culoarea naturalã a pãrului, iar în cazul blondelor cu un ton mai închise.
– Brunetele nu îşi vor contura niciodatã sprâncenele cu negru! Se recomandã un maro închis sau gri. Întotdeauna se vor folosi culori mate.
– Efectul dat de crema corectoare sau de fard va fi mai natural decât cel oferit de creion. În cazul în care vã conturaţi sprâncenele cu creionul, vã sfãtuiesc sã întindeţi bine culoarea cu ajutorul unei pensule.
– Sprâncenele nu vor fi niciodatã perfect simetrice, dar ne putem apropia cât mai mult de perfecţiune.

Înainte de a încheia, vreau sã ofer un premiu surprizã uneia dintre persoanele care au comentat poza postatã pe Fb drept mulţumire cã a ghicit despre ce este vorba şi pentru cã este unul dintre cei 1773 de prieteni de pe pagina de Fb a blogului.

Felicitari Miruna Ana-Maria! Te rog sa imi dai un email la adresa ioana.dumitrache@gmail.com cu adresa la care doreşti sã îţi trimit premiul surprizã 🙂

 

Sper cã v-a plãcut acest articol/tutorial şi dacã mai aveţi întrebãri sau comentarii, le aştept cu drag!

 

 

Comments

comments