Este vară şi inevitabil ne expunem din ce în ce mai mult picioarele. Asta înseamnă că pe lângă o pedichiură impecabilă a unghiilor, trebuie să avem şi o piele frumoasă pe care să o putem expunem în sandale stylish cu barete subţiri. Şi dacă tot suntem la capitolul sandale cu barete, sunt sigură că şi vouă vi s-a întâmplat măcar o dată ca o pereche nouă de încălţări să vă facă răni. Ce este de făcut în caz? Am găsit eu câteva soluţii şi doresc să le împărtăşesc cu voi. Dar mai întâi să vă spun problemele cu care mă confrunt eu când vine vorba de îngrijirea picioarelor.

Pe lângă ochii deschişi la culoare, pomeţii rotunjori şi dantura perfectă, am mai moştenit de la tatăl meu şi problemele lui legate de picioare. Adică, am un picior lat şi scurt, predispus la bătături şi la piele îngroşată pe călcâie. Nu mă plâng, picioarele le pot bagă in pantofi şi nu sunt la vedere …mai puţin vara.

Tocmai pentru că am această problemă a picioarelor am început să fiu foarte atentă la îngrijirea lor. Adică folosesc după fiecare duş pila pentru călcâie, aplic în fiecare seara o cremă emolientă şi încerc să evit încâlţările care mi-ar putea provoca bătături. Însă de pantofii stiletto şi de sandale cu platformă nu mă pot lecui! Aşa că inevitabil mă aleg cu câteva răni. Şi tocmai din acest motiv trebuie să fiu întotdeauna pregătită cu plasturi speciali în geantă.

URGO a lansat gama tratament pentru diferitele probleme ale picioarelor: flictene, bătături şi calozităţi. Tatăl meu, care are pielea foarte îngroşată şi crăpată pe tălpi, este extrem de încântat de plasturii-tratament pentru calozităţi care conţin substanţă hidrocoloidală şi glicerină care hidratează, înmoaie şi îndepărtează cu blândeţe pielea îngroşată. Adică, aplici plasturele pe zona cu probleme şi îl laşi 2-3 zile să acţioneze până se dezlipeşte singur. Apoi cureţi excesul de piele şi dacă mai este nevoie mai aplici un plasture. Pe lângă faptul că îndepărtează delicat pielea îngroşată, calmează şi elimină excesul de durere şi presiune din acea zonă.

URGO-flictene-bataturi

Eu am două produse preferate care nu îmi lipsesc niciodată din geantă: plasturii URGO pentru flictene ce se aplică deasupra călcâiului şi care tratează rapid rănile lăsate de încălţămintea nouă sau rigidă, şi plasturii URGO pentru bătăturile de pe degete. Pentru că am un picior destul de lat este aproape imposibil să nu mă aleg cu nişte bătături pe degetele nici. Plasturii URGO pentru flictene (acele mici băşicuţe cu lichid formate în urma frecării) formează o peliculă din gel care favorizează vindecarea şi calmarea durerii. În plus sunt transparenţi aşa că nimeni nu va şti că aveţi ceva acolo.

Şi pentru că mediul în care activează sportivii favorizează apariţia flictenelor datorită suprasolicitării mâinilor şi picioarelor, vă recomand şi plasturii tratament URGO flictene sport care au margini subţiri pentru a adera mai bine pe piele. Au efect de a doua piele care izolează perfect zona rănită de presiune şi fricţiune, şi grăbeşte procesul de vindecare. Odată lipit, plasturele tratament nu se deplasează, este impermeabil şi lasă rana să respire.

În concluzie, pentru a avea picioare frumoase şi sănătoase trebuie să folosiţi pila de călcâie după fiecare duş, să aplicaţi o cremă emolientă în fiecare seară şi să aveţi mereu la îndemână plasturii-tratament!

Un comentariu la “Cum să scapi de bătături şi alte probleme ale picioarelor

  1. Studio Galati spune:

    Multumesc petru recomandare!O sa incep si eu sa folosesc plasturii URGO pentru bataturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *