Am distribuit ieri pe pagina mea de Facebook filmulețul de mai jos care are peste 11 milioane de vizualizări și care a fost foarte apreciat și de voi. Mi-a plăcut, am rezonat cu el așa că l-am postat și pe pagina mea ca un îndemn către toate femeile ca să fie mai încrezătoare atunci când vine vorba de propria imagine.

Filmulețul demonta principalele mituri (dacă le pot spune așa) despre ce nu pot purta femeile care au forme mai generoase sau care poartă mai mult de măsura 42 la haine. Și sincer, a fost un reminder chiar și pentru mine care sunt destul de deschisă atunci când vine vorba de a experimenta la capitolul vestimentație.

Însă astăzi de dimineață am văzut că am primit un comentariu care m-a intrigat, dar cu care am și rezonat în același timp. Și astfel a început o întragă dezbatere în mintea mea pe marginea acestui subiect. Vă las mai jos comentariul primit și gândurile mele pe marginea lui. Cred că atât eu, cât și voi am putea avea ceva de învățat din asta. Nu contează cine a spus asta, eu vreau să dezbatem doar ideea.

Bineinteles ca pot purta. Asta nu inseamna ca le si avantajeaza unele dintre aceste tinute.

La început l-am simțit ca pe un hate comment, că doar în scris putem interpreta tonul cum dorim și din păcate de foarte multe ori ne putem înșela. Apoi, mi-am dat seama că are și dreptate în ceea ce spune. Există anumite reguli de stil care ne pot ajuta să avem un look final frumos și armonios. Dacă le respecți, în peste 99% din cazuri vei avea succes în realizarea ținutei. Apoi intervine partea mea cârcotașă care ne reamintește că multe dintre aceste reguli sunt aplicabile doar siluetelor filiforme sau cel mult normale.

Apoi m-am îndreptat și mai mult către ce simt eu de fapt și care consider eu că sunt lucrurile cu adevărat importante de care ar trebui să țin (sau ținem) cont. Mie îmi place foarte mult să experimentez, iar unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat în ședințele de consultanță de imagine este că trebuie să probezi orice piesă și să încerci orice combinație de piese înainte de a lua o decizie dacă (ți) se potrivesc sau nu. De multe ori mi s-a întâmplat să creez o ținută în minte, iar când le-am probat în oglindă să fie un fiasco total. Sau, mi s-a întâmplat să refuz sa probez ceva crezând că sigur nu-mi va sta bine, iar când m-am uitat în oglindă să mă îndrăgostesc instant. Cel mai recent exemplu este perechea de jeans model boyfriend în care am pozat pentru Lee Cooper. Când am auzit că voi poza în modelul boyfriend m-a apucat starea de anxietate/panică. Dar cum clientul, este client m-am dus la cabină și i-am probat. Am vrut să îi cumpăr pe loc. Ghiciți cine nu mai iese din acea pereche de jeans de atunci? Și nici nu voiam să îi probez… Pur și simplu am crezut tot timpul că șoldurile mele mari nu vor arăta niciodata bine într-o pereche de jeans model boyfriend. Și v-am dat acest exemplu, doar pentru că este cel mai recent, dar am o grămadă.

Adevărul este că sunt lucruri care nu ne avantajează, dar poate în combinația potrivită lucrurile se schimbă. În plus, sunt mult mai multe lucruri care ne avantajează decât cele care nu ne pun în cea mai bună lumină. Și atunci, nu mai bine ne concetrăm pe ce ne place și ne stă bine?

Eu cred că este foarte important să purtăm ce ne place și să adoptăm un stil care ne face să ne simțim nu doar confortabil, ci foarte încrezătoare. Țin minte că am participat la un eveniment într-o ținută construită de un stilist. Arătam bine, dar nu mă simțeam confortabil. Și asta nu doar că s-a văzut, ci m-a făcut să și transmit nesiguranță celor din jur. Așa că, prefer să port o ținută pe care eu o consider frumoasă, decât una în care nu mă simt eu.

Experiența m-a învățat că transmit ceea ce simt. Dacă eu ma simt frumoasă, sexy și sigură pe mine într-o fusta cu buline, de ce să nu o port? Doar pentru că femeilor cu șolduri generoase li se recomandă să poarte imprimeurile în partea de sus și culorile închise în partea de jos pentru a nu atrage atenția? Să renunț la fustele conice și la rochiile mulate doar pentru că am burtă și șolduri proeminente? În opinia mea, acest tip de rochie arăta bine și când purtam măsura 50 la un metru și șaizeci de centimetri înalțime cât am eu, și la măsura 42 pe care o port acum, dar I se potrivește de minune și prietenei mele Andreea care are un corp superb și un metru șaptezecișitrei de centrimentri înălțime. Voi ce părere aveți?

Cred că noi, ca femei, ar trebui să fim informate și să avem o minima educație stilistică. Este foarte bine să cunoaștem principalele reguli de stil, să știm ce ni se recomandă să purtăm, să fim la curent cu tendințele și să citim literatura de specialitate, fie că vorbim de reviste glossy, cărți de modă sau bloguri de stil. Apoi, să luăm propriile decizii și să ne construim propriul stil în funcție în primul rând de preferințele personale, și abia apoi ținând cont de reguli. Măcar dacă tot le încalci, să o faci informat și asumat.

Însă îndemnul meu principal rămâne să îndrăznești și să probezi înainte de a hotărî că un anumit lucru nu este făcut pentru tine. Și vă mai povestesc doar cum am intrat în posesia rochiei roz, care am observat că și vouă, v-a plăcut foarte mult. Mie îmi place foarte mult culoarea roz, dar cumva nu prea și-a mai făcut loc în garderoba mea în ultimii ani. Nu a fost ceva studiat, ci doar așa s-au întâmplat lucrurile. Am văzut această rochie roz într-un magazine Reserved acum vreo 3 săptămâni când erau reduceri în magazine. Aveau doar măsurile S și M, lucru care m-a pus puțin în dificultate. Cu toate astea, m-am decis să o probez pentru că așa m-am învățat. La cabina de probă nu reușeam să închid fermoarul. Am cerut ajutorul fetei de la cabină, dar nici ea nu reușea. Am întrebat-o dacă este din cauză că este prea mică, sau dacă nu merge fermoarul. Era de vină fermoarul care nu trecea de cusătura din talie. Am dat rochia jos, am închis fermoarul până desupra taliei și am pus-o din nou pe mine. De data asta am reușit să o închid până sus, doar că decolteul devenise mai generos decât sunt obișuită eu să port. Însă lungimea era perfectă, talia era conturată frumos, materialul îmi placea, iar culoarea mă fascina. Am cumpărat-o. Am zis că nu am de ce să ascund faptul că sunt o femeie cu un bust (încă) destul de generos și nici că trebuie să camuflez decolteul adânc al rochiei, așa că am decis să o port cu un sutien care atrage și mai mult atenția în acea zonă, dar care completează look-ul. M-am plimbat prin tot Clujul în această ținută, m-am dus și la concetul Depeche Mode îmbrăcată așa pentru că nu am mai avut timp să merg să ma schimb, am strâns foarte multe amintiri frumoase și am postat această poză pe rețelele mele sociale, iar vouă v-a plăcut. Cred că v-a plăcut și pentru că eu v-am transmis că îmi place.

Deci, ce poți purta dacă ești o femeie cu forme? Cam tot ce îți place și în care te simți confortabil, frumoasă, sexy sau pur și simplu doar bine.

Ce nu poți purta dacă ești o femeie cu forme? Haine în care nu te simți bine.

Comments

comments