Aud foarte des că prietenii adevărați sunt foarte puțini sau că trebuie să îi numeri pe degetele de la o mână. Am oameni în jurul meu care cred și simt asta, însă eu nu sunt așa. Mă consider extrem de norocoasă (lucru pe care îl simt și pentru care sunt recunoscătoare în fiecare zi) pentru că am mulți prieteni. Mulți și foarte buni. Mulți oameni frumoși în care pot avea cu adevărat încredere și pe care i-am întâlnit în perioade diferite din viața mea, sau chiar în contexte ciudate. Cert este că ne leagă amintiri frumoase și că în permanență creăm altele și mai frumoase.

Poate este un talent al meu să atrag doar oameni faini în viața mea sau poate pur și simplu așa s-au aranjat lucrurile. Însă, toți acești oameni au în comun un lucru care mă face să mă mândresc că sunt prietenii mei: sunt oameni care își urmează pasiunile, care vor să trăiască frumos după propriile reguli și care sunt tot timpul pregătiți să îți sară în ajutor la nevoie.

Ioana Dumitrache Rochie Betto Foto8

Uneori stau și îmi amintesc cum în ultimul an de facultate m-am decis împreună cu cea mai bună prietenă să ne deschidem un blog de frumusețe. Mi-a plăcut atât de mult să scriu pe blogulețul acela încât nu mi-a luat prea mult timp să îmi dau seama că asta vreau să fac toată viața: să fiu blogger. Nu știam prea multe la vremea respectivă și nici nu aveam contacte, dar un lucru mi-era foarte clar: voiam să îmi transform noua mea pasiune într-un job full time și să nu fie nevoie să mă angajez. Așa a luat naștere ioanadumitrache.wordpress.com care ulterior a devenit ioanadumitrache.ro. La fel a fost și cu machiajul. La început nici nu știam că există oameni care cu asta se ocupă și că sunt plătiți pentru munca depusă. Îmi machiam prietenele din plăcere, iar ele mi-au adus primele cliente. Mai întâi am avut primele cliente și abia apoi am aflat că există școli și cursuri de specialitate. Iar acum machiajul este o pasiune transformată în job. Blogul meu și machiajul se îmbină și se completează perfect. Sunt norocoasă pentru că fac doar ce îmi place, colaborez doar cu brandurile care îmi plac și nu sunt nevoită să fac niciun compromis. De fapt, acesta era și scopul: să nu fiu constrânsă să fac ceva ce nu îmi face plăcere. Și până acum mi-a ieșit. Cred lucrurile funcționează atât de bine și pentru că fac totul cu bucurie și dăruire. Și mi-am dat seama că asta văd și la oamenii din jurul meu. Astăzi vi-l dau exemplu pe Betto (îl cheamă Florin de fapt, dar puteți să îi spuneți și voi tot Betto că la Florin sigur nu răspunde), un prieten foarte talentat la fotografie.

Nu a făcut școli sau cursuri prestigioase, ci a mers pe instinct și și-a cultivat talentul nativ. La toate întâlnirile și în toate vacanțele el este cel responsabil cu imortalizarea amintirilor. Betto face fotografie de eveniment, produs, fashion și multe altele, dar are și cabine foto pe care le puteți închiria pentru evenimente speciale. Lucrează de foarte mulți ani, numai eu îl știu de vreo șase. Și cu toate astea, abia săptămânile trecute ne-am mobilizat să facem niște fotografii pentru blogul meu. Am mers într-o fabrică abandonată, am îmbrăcat o rochie nouă și cele mai strălucitoare sandale din garderobă și am făcut echilibristică prin acel șantier. Betto a căutat cele mai frumoase cadre și cea mai bună lumină, iar rezultatul a fost unul pe sufletul meu. Cred că asta se întâmplă când oamenii își fac treaba cu plăcere. Sfatul meu pentru voi ar fi să vă urmați pasiunile și să începeți să faceți asta cât mai devreme posibil. Și dacă nu ați făcut-o până acum nu uitați că e mai bine mai târziu decât niciodată!

Ioana Dumitrache Rochie Betto Foto Ioana Dumitrache Rochie Betto Foto2 Ioana Dumitrache Rochie Betto Foto3 Ioana Dumitrache Rochie Betto Foto6

Ioana Dumitrache Rochie Betto Foto12

Pe Betto îl puteți contacta aici, iar cabinele foto pot fi rezervate aici.

Rochia mi-am cumpărat-o de pe Zoot.ro și este de la Chi Chi London (iubesc acest brand și în România l-am găsit doar pe Zoot), iar sandalele le-am primit cadou de ziua mea și sunt de la Exclusives.

Link direct către rochie.

Ioana Dumitrache Rochie Betto Foto9

Comentariile la 2 despre “Despre oamenii care își transformă pasiunile în joburi

  1. Superbe pozele si foarte mult adevar in ceea ce spui. Mi-ar face placere sa vad din ce in ce mai multi oameni care sa munceasca din placere, care sa isi urmeze visele. Tu esti un exemplu la acest capitol 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *