Iată că ne apropiem de finalul Săptămânii secretelor de frumuseţe iar eu sper că aţi aflat lucruri folositoare care vă vor uşura treaba de acum încolo. Astăzi m-am gândit să vorbim puţin efectul de mască dat de fondul de ten.

Acest efect are două cauze principale: fie folosim o nuanţă nepotrivită (de cele mai multe ori prea închisă), fie fondul de ten nu este difuzat uniform şi după linia maxilarului, pierdut pe gât şi decolteu.

Aşadar, în primul rând trebuie să avem grijă să alegem o nuanţă potrivită nuanţei tenului (vezi articolul 7 lucruri pe care trebuie să le ştii când cumperi un fond de ten). Dacă însă nu avem, sau din diverse motive trebuie să folosim o nuanţă nepotrivită, trebuie ca aplicarea fondului de ten să fie executată cu atenţie până nu mai există nicio diferenţă între nuanţa gâtului şi cea a feţei.

Sfat: începe aplicarea din centrul feţei spre extremităţi. Eu îl aplic cu o pensulă (plată, buffer sau duo fiber) dinspre nas spre ureche (inclusiv pe ureche) şi apoi imediat vin cu mişcări de tapotare cu un bureţel umezit sau uscat (în funcţie de finish-ul pe care îl doresc). Deoarece unele fonduri de ten se fixează rapid, este bine să împarţi faţa în 4 zone (obraji două, frunte şi bărbie) şi să le faci pe rând. După ce ai terminat cele 4 zone ale feţei, treci cu fondul de ten mai jos de linia maxilarului (eu prefer pensula plată pentru această operaţiune) şi dacă nuanţa fondului de ten este apropiată de cea a gâtului încearcă să aplici totul cât mai diafan şi mai transparent. Uniformizează totul cu bureţelul, prim mişcări de tapotare. Dacă nuanţa fondului de ten este închisă, coboară spre decolteu şi abia apoi foloseşte mişcările diafane. Nu uita să aplici fondul de ten şi în spatele urechilor!

Cu atenţie şi răbdare veţi obţine un look foarte natural, chiar dacă doriţi un ten mai bronzat decât îl aveţi în realitate. Secretul unui aspect cât mai natural constă în faptul că nu trebuie să pui mult produs din prima, ci să adaugi puţin câte puţin.

Aceasta este tehnica mea, sper că v-a fost de folos!

Cum vi s-a părut acest articol? Îi daţi o notă, vă rog? Să zicem că 5 înseamnă – foarte util, iar 1 – deloc util :)

***

Follow me on INSTAGRAM & BLOGLOVIN<3

Comments

comments