Deşi să îmi găsesc perechea potrivită de jeans nu mai este de multă vreme o misiune imposibilă, nu pot să nu am de fiecare dată când plec în căutarea ei acel sentiment de disperare pe care îl încercam de fiecare data când trebuia să iau magazinele din mall-uri la rând pentru a găsi o pereche de blugi care să îmi vină. Am avut această problemă atât pe toată perioada liceului, dar şi în facultate. Poate din această necesitate, în ultimii ani, m-am orientat mai mult către rochii şi fuste. Am început să port pantaloni şi mai ales jeansi în ultimii doi ani abia. Şi a fost o perioadă foarte haioasă pentru că multă lume din jurul meu era uimită că mă vede purtând pantaloni. Amuzant din exterior, trist din interior.

Astăzi însă, am o colecţie impresionantă de jeansi în dressing care se măreşte de la sezon la sezon pentru că mereu apar modele cu materiale şi croieli noi care îmi vin turnate pe corp. Nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt, trebuie doar să mergeţi într-un magazine C&A şi să probaţi câteva modele din noua colecţie C&A THE DENIM. Perechea de jeans pe care o port în ţinuta de astăzi este din colecţia de vară, însă pentru că vine toamna, acum este momentul să porniţi în căutarea perechii perfecte de jeans.

Despre C&A THE DENIM

Concentrându-se pe formele corpului, noua colecţie C&A THE DENIM, oferă o gamă extrem de diversificată de croieli şi modele. De la ţesătura din care sunt fabricaţi, la detaliile de la betelie sau croiala pe picior şi finisajele fine – toate au fost proiectate pentru a spori confortul la purtare şi pentru a se aşeza pe perfect.

Aceste croieli au rezultat în urma unui studiu amănunţit realizat de către designerii C&A în colaborare cu Alvanon – expertul global în tipare şi croieli –  pe un eşantion reprezentativ de femei din mai multe state ale Europei. Mai exact, echipa de cercetare a scanat corpuri ale unor femei obişnuite, cu siluete diferite ajungând astfel să elaboreze colecţia THE DENIM care să îmbrace perfectul corpul EI, să o facă să arate bine şi mai ales să se simtă bine în jeanşi.

C&A The Denim

[perechile mele preferate din noua colecţie]

Totodată, noua linie C&A THE DENIM oferă opţiuni şi în ceea ce priveşte gradul de prespălare al jeanşilor. Astfel că , atât pentru colecţia de damă cât şi pentru cea de bărbaţi, există 3 tipuri de prespălări din care rezultă 3 nuanţe de jeanşi: the dark blue (bleumarin închis), the mid blue (bleumarin) şi the light washes (albastru deschis).

Ioana-Dumitrache-Plus-size-fashion-C&A-

Port:

Top bleu C&A, mărimea 48

Blazer multicolor C&A, mărimea 44

Jeans ¾ C&A, mărimea 50

Pantofi New Look

Cercei H&M

Guidelines from an image consultant

Mariana-Romanica-Art-of-Image Mariana Romanică, Art of Image:  Denim-ul este un trend principal în această toamnă, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să-l porți din cap până în picioare! Cu siguranță nici ție nu-ți lipsește din garderobă jeans-ul. Este un item atât de versatil, ușor de purtat, confortabil și.. friendly, încât pur și simplu nu ne putem despărți de el.

Secretul este ca perechea preferată de jeans pe care o porți cel mai des să îți vina perfect și să te avantajeze! În plus, contează foarte mult să o asortezi în așa fel încât outfit-ul să fie cool, casual, sexy…și chic – totul în același timp! Da, se poate. În funcție de personalitatea ta, vei doza fiecare caracteristică mai mult sau mai puțin! Dar pentru a te simți feminină, este nevoie de fiecare în parte!

 Concret, trebuie să fii atentă la următoarele detalii:

înălțimea taliei! Trebuie ca jeansul să fie comod, dar să îți și ofere sustinere. Asta înseamnă că trebuie să îți îmbrace foarte bine șoldurile și posteriorul, dacă se poate chiar să aibe talia mai înaltă, pentru a nu crea acele tăieturi inestetice care se văd pe sub bluză, în zona șoldurilor;

– materialul! Alege întotdeauna un denim elasticizat! Arată mult mai bine, este mai lejer și te va ajuta să te simți confortabil întreaga zi! În plus, nu face atât de multe cute ca denimul neelasticizat, ceea ce va da ținutei tale un aer curat şi neted;

culoarea! Urmărește ca jeansul tău să aibă o nuanța ideală pentru ține! Asta include și degrade-ul sau accentele de tip prespalat și rupturile, franjurile şi aspectul de uzat. Un jeans bleumarin, simplu, fără alte aplicații se potrivește dacă ai un stil clasic, pe când un jeans deschis, cu efecte de presapalat se potrivește mult mai bine unui stil casual. Evident, poți să îi faci un upgrade, în funcție de elementele cu care îl porți, așa cum vezi în ținuta Ioanei;

personalizare! S-ar putea ca perechea de jeans pe care o găsești în magazin să fie ok, dar să nu fie perfectă! Fii deschisă la ideea că perechea perfectă de jeanși ți-o faci singură, apelând la mici modificări. O manșetă cu lățimea diferită, cât și unde trebuie, schimbă tot! Pe de altă parte, o lungime nepotrivită poate să-ți adauge multe kilograme în plus! Taie, coase, adaugă sau scoate! It’s a must!

styling! Oricât ne-am iubi perechea preferată de jeans, ea va rămâne întotdeauna doar o piesă de bază în ținutele noastre,  ceea ce e foarte bine! Asta înseamnă că poți construi orice în jurul ei, în funcție de locul unde mergi, momentul zilei și dress code.  Adaugă elemente chic, așa cum vezi în exemplul Ioanei, pentru o ținută 100% versatilă, care să se potrivească absolut oricărui tip de eveniment: pantofi cu vârf ascuțit și toc mic (subțiază piciorul, te fac să pari mai slabă, dar sunt și comozi), top simplu, într-o nuanța din paletă ta de culori prietene (completează ținuta fără să o încarce) și cardigan statement, colorat, cu imprimeu ploral (sculptează corpul, conferă feminitate ținutei dar o și încadrează într-un stil chic)

 Super style trick! Dacă vrei să îți subtiezi silueta, urmărește o linie cromatică simplă – în cazul de față jeans bleu deschis, pantofi bleu aprins, top bleu deschis ; și apoi adaugă o verticalitate contrastantă – cardiganul închis la culoare! Ochiul va fi sedus de această armonie, percepută ca senzualitate! Astfel te vei bucura de formele tale, fără să-ți mai treacă prin cap că trebuie să mai ascunzi ceva!

Ioana-Dumitrache-Plus-size-fashion-C&A

 

Styling: Mariana Romanică (Art of Image)

Credit foto: The Bucharest’s

 

 

Comments

comments