Tocmai am ajuns acasă după o zi lungă. Lungă pentru că am lungit-o şi eu puţin, doar treaba s-a încheiat la ora 19:30. Însă m-am mai oprit la o întâlnire cu bunii mei prieteni. Bundi (bunica Andei) tocmai făcuse deliciosul ei tort cu ness şi lămâie, un prilej numa bun ca să ne strângem toată gaşca la ea acasă şi să facem un grătar. Eu tocmai mâncasem o salată în Afi de la Salad box, aşa că nu mi-a fost greu să sar peste masa cu prietenii. Adevărul este că azi nu am mâncat cine ştie ce. De dimineaţă am servit un castravete şi o conservă de ton pe care am împărţit-o cu Gâlmiţă pentru că era în suc propriu. Ştiu că are mai puţine calorii, dar eu tot prefer tonul în ulei de măsline. Mi se pare că are gust de hârtie tonul în suc propriu, probabil că eram adormită când mi-am făcut cumpărăturile.

În fine, am negociat cu prietenii să primesc două linguriţe de tort. Mă bucur că mă susţin şi că atunci când eu nu-mi mai văd limitele sunt ei acolo. Două linguriţe mi s-au părut suficiente. La prima simt gustul şi la a doua mă bucur de aromă. Cam asta aveam în plan. Cel puţin până m-am trezit cu o felie întreagă în faţă şi m-am pierdut complet.

Gustul ăla de ness mi-a luat minţile, vă jur! Nu m-am putut opri şi am mâncat-o pe toată. Tortul cu ness făcut de Bundi este ceva special. Dar asta nu e o scuză. Am trişat şi nu m-am putut controla. Să vă mai zic că imediat după ce am terminat m-a cuprins un sentiment de vină ce nu-mi dă pace nici acum când vă scriu aceste rânduri?

Ştiu că nu este o tragedie şi că nu este cazul să fac o dramă din asta, dar dacă abaterile de acest fel încep să devină din ce în ce mai frecvente, atunci îmi bat joc de toată munca mea de până acum. Şi de munca lui Iulian. Noi chiar suntem o echipă şi nu vreau să-mi dezamăgesc partenerul. Sfaturile şi programele lui de antrenamente online m-au ajutat să rămân în formă şi să slăbesc chiar şi în vacanţă. Cel puţin după prima săptămână în Grecia slăbisem 900gr. Mâine mă va cântări iar, să vedem cu ce rezultate mă întorc după a doua săptămână în Grecia. Sper că şi de data asta am reuşit să dau ceva jos.

Apropo, poate aţi observat că în ultima perioadă public mai rar pe blog. Acest lucru se datorează pe de-o parte faptului că am fost plecată în vacanţă, dar pe de altă parte şi că am redus foarte mult consumul de carbohidraţi. Iar creierul fix cu asta se hrăneşte, deci creativitatea mea nu este la cote maxime. Drept dovadă, doar ce am mâncat o felie de tort şi iată cum mi-a revenit mie zvâcul de scris. Sper ca efectul acestei felii de tort să mă ţină măcar o săptămână.

Referitor la trişat, vreau să vă spun că nu îl încurajez. Iulian îmi spune că zaharul, prăjelile şi alcoolul stopează arderile şi încetinesc metabolismul iar noi suntem într-un proces de activare şi accelerare a lui, aşa că trişatul nici nu intră în discuţie. Pe de altă parte, dacă se întâmplă să trişaţi nu vă necăjiţi prea tare şi nu renunţaţi. Bucuraţi-vă de acel moment, transmiteţi mâncării un mesaj optimist ca să nu se depună şi mai tare, şi încercaţi să munciţi mai mult în perioada următoare ca să recuperaţi. Şi vă mai spun un lucru pe care mie nu mi l-a spus nimeni înainte să mi-l spună Iulian: pentru fiecare aliment interzis pe care îl consumăm, de exemplu un sandviş de la McDonalds care are 600 kcal trebuie să arzi 6000 kcal. Cam aşa se fac calculele. Eu zic că nu merită! Cum zicea şi Joey din Friends “A second on your lips, forever on your hips!”.

Apropo, aţi observant vreo diferenţă între pozele cu primele ţinute (click AICI) şi cele cu ultima ţinută (click AICI)? Cam cât credeţi că am slăbit?

Maine la ora 17:00 am antrenament şi sunt sigură că până la ora aceea Iulian va citi aceste rânduri, aşa că nu vreau să-mi imaginez ce mă aşteaptă. Probabil dacă aveţi drum mâine pe la Personal Trainer Studio chiar şi pe la ora 22:00 tot acolo mă veţi găsi făcât abdomene şi genuflexiuni sau mai rău, tracţiuni pe aparatul Gravity – noua pasiune a antrenorului meu. Fiţi alături de mine, vă rog!

ioana-dumitrache

Comments

comments