Să fii freelancer nu înseamnă întotdeauna să lucrezi din cafenele fancy situate în centrul orașului, să mănânci brunch-uri instagramabile și să te vezi constant cu colegii tăi renumiți din online pentru sesiuni de brainstorming sau doar pentru un insta story. Pentru mine să fiu freelancer înseamnă să mă trezesc cât mai devreme pentru a avea timp să îmi pregătesc un mic dejun sănătos și pentru a avea timp să beau o cafea sau un ceai liniștită până intru în starea creativă care mă ajută să scriu. De cele mai multe ori sunt puțin presată și de timp pentru că mai am de ajuns la sală, la aqua biking, la o ședință foto sau la o întâlnire. Și uite așa, pe nesimțite, ziua mea care se anunța glam și relaxată intră într-un ritm alert care mă face să privesc totul dintr-o manieră mai practică.

Nu mai este un secret faptul că locuiesc în cartierul Drumul Taberei. Aici merg la sală, la coafor, ies la alergat în parcul Moghioroș de vizavi de centrul comercial Drumul Taberelor unde merg la cumpărături, la bancă, lucrez din cafeneaua Starbucks (până devine aglomerată de liceeni) și aleg mă mut în food court-ul unde servesc un prânz sănătos și rapid. Rapid este cuvântul meu preferat în zilele în care chiar dacă aș prefera să îmi gătesc eu un somon proaspăt la cuptor, trebuie totuși să îmi potolesc foamea rapid. Dacă ar avea și sală de sport, cu siguranță viața mea ar fi mult ușurată pentru că aș putea lucra, face mișcare, rezolva treburi adiminstrative, face cumpărături și lua masa în același loc salvând mult timp prețios.

Partea bună este că centrul comercial Drumul Taberelor s-a dezvoltat foarte frumos de-a lungul ultimului an și a devenit un loc mult mai prietenos, unde îmi face plăcere să petrec din ce în ce mai mult timp. Acum lucrurile au devenit și mai frumoase pentru că a fost inaugurat și un Cartier Hub, adică un spațiu special amenajat unde antreprenorii pot veni să lucreze într-un mediu organizat după nevoile lor. Acesta este primul hub comunitar din România aflat într-un centru comercial privat, și pune la dispoziție locuitorilor din cartierul Drumul Taberei o sală multifuncțională pentru evenimente, una dedicată cursurilor, una pentru întâlniri, un spațiu de coworking și unul pentru relaxare. Eu le-am văzut deja și sunt foarte bine dotate.

cartier hub drumul taberelor2

Investiția totală s-a ridicat la 120.000 euro, iar spațiul de 317 metri pătrați este pus la dispoziția comunității din cartier pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor oamenilor. Rolul Cartier Hub este acela de catalizator al vieții urbane a cartierului, prin aducerea laolaltă a diverselor grupuri sociale și de cooperare, cu scopul îmbunătățirii calității vieții din cartier. Oricine poate folosi spațiul dacă dorește să susțină activități non-profit. Totodată, aici se vor organiza ateliere educative și de dezvoltare personală, destinate copiilor, adulților și seniorilor, cursuri de educație civică, artă, reciclare, etc

Cartier Hub reprezintă o soluție bună pentru antreprenori și freelanceri care au nevoie de un loc în care să lucreze, să își țină întâlnirile sau să participe la workshopuri.

De asemenea, tot aici sunt organizate periodic ateliere educative și de dezvoltare personală, destinate copiilor, adulților și seniorilor suținute de organizații ca ROBOTescu, Eematico, Ruxandra ballet studio, Micul șahist, Banometru, Micile Vedete, Origamic, pentru care participanții achită o taxă. În plus, vor fi susținute o serie de activități gratuite, aliniate cu strategia hub-ului, printre care se numără cursurile de educație civică, reciclare, dezvoltarea simțului artistic. Iar oamenii din comunitate pot folosi gratuit spațiul Cartier Hub dacă doresc să susțină activități non-profit.

cartier hub drumul taberelor3

Sala de conferințe din hub-ul din Drumul Taberelor poate fi folosită gratuit pentru întâlniri ale grupurilor de inițiativă civică și seri comunitare. Pentru spațiul de coworking din Cartier Hub, se percepe o chirie astfel: cinci lei pe oră (dacă stai mai mult de cinci ore, după a cincea nu mai plătești în plus), 30 lei pe zi, 250 lei pe 10 zile, 400 lei pentru 20 zile și 600 lei pe lună.

În plus, un spațiu de joacă pentru copii este amenajat chiar lângă hub astfel încât sunt bineveniți și antreprenorii cu copii mici.

Cum poți lua legătura cu echipa Cartier Hub:

Comentariile la 2 despre “Vizitează noul spațiu de lucru dedicat antreprenorilor din cartierul nostru!

  1. Dana spune:

    Foarte tare, multumesc pentru informatie!

  2. Elena spune:

    Interesant, multumesc pentru informatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *