Având origini franţuzeşti, primul numar din ELLE a aparut în anul 1945 sub coordonarea lui Pierre Lazareff şi a soţiei sale Helene Gordon. Succesul a venit în scurt timp astfel încât la începutul anilor ’60 sloganul revistei era “Si elle lit, elle lit Elle” (Dacã ea citeşte, ea citeşte ELLE). În prezent sunt publicate 42 de ediţii în peste 60 de ţãri, inclusiv România.

Weekendul trecut am avut ocazia de a rãsfoi un numãr franţuzesc al reviestei ELLE din anul 1951!!!

Cu emoţie am studiat fiecare paginã care mi-a umplut sufletul de frumuseţe. Într-adevãr, moda anilor ’50  a fost una extrem de femininã şi recunosc, mi-ar fi plãcut tare mult sã trãiesc în acea perioadã.

Fiecare dintre cele 50 de pagini fragile (care erau chiar mai “bãtrâne” decât pãrinţii mei) spunea câte o poveste într-o manierã atât de elegantã cum numai în filmele vechi mai întâlnim.

Nu am vãzut staruri de cinema, vedete sau bârfe, am admirat reclamele atât de creative şi de sugestive pentru posibilitãţile tehnologice ale perioadei respective şi am observat cã francezii erau încã de atunci interesaţi de horoscop.

Nivea este într-adevãr un brand cu tradiţie pentru cã se pare cã era iubit nu numai de cãtre starurile de peste ocean precum Marilyn Monroe, ci şi în Franţa.

[slideshow]

Comments

comments