Dintr-o întâmplare, anul acesta, am ajuns la un moment dat cu părul gri. Dar era un gri movuliu extrem de intens care atrăgea toate privirile. Culoarea într-adevăr era una deosebit de frumoasă și nu-mi venea rău, dar eu simțeam că nu mă reprezintă și voiam să scap cât mai repede de ea și să revin la blondul meu platinat.
Din fericire, această culoare îndrăzneață a fost imortalizată de Andreea Macri într-un editorial pentru revista Glamour. Inițial am fost supărată că nu aveam culoarea mea obișnuită de păr într-unul dintre cele mai importante materiale din print în care apărusem până atunci, dar acum sunt chiar fericită că am această amintire.
Și pentru că părul gri/argintiu este foarte în vogă acum, am rugat-o pe Liza Pintileasa, hair stilistul pe mâinile căruia îmi las părul de mai bine de 5 ani, să ne descrie puțin procesul prin care poți obține un păr gri (pentru a fi un client informat atunci când beneficiezi de un serviciun într-un salon) și cum trebuie să îți îngrijești părul pentru a nu-l deteriora și pentru a menține culoarea cât mai mult timp.
Vopsit sau decolorat?
Persoanele cu păr natural blond au șanse să ajungă la un blond gri fără să fie nevoie de decolorare, însă nuanța de gri nu va fi foarte intense.
Persoanele cu par deja vopsit sau care au o bază naturală destul de închisă, trebuie să se decoloreze. De asemenea, așteptările noastre trebuie să fie correlate și cu pigmentul natural din păr, care la cele mai multe persoane este roșcat.
De exemplu, în pozele de mai jos este prietena mea Iguanitza. Pentru a ajunge la rezultatul de mai jos, Liza a efectuat următorii pași:
- a decolorat doar rădăcina naturală de nivel 5 (șaten închis), fără să atingă lungimea deja decolorată și vopsită.
- După ce pudra decolorantă a deschis rădăcina, părul a fost spălat.
- Apoi la scafă a aplicat pe părul umezit bine un toner silver de la rădăcină până la vârfuri pentru 10 minute. Tonerul a nuanțat tot părul gri.
Liza recomandă să se folosească un toner fără amoniac și nu o vopsea, pentru a pigmenta părul fără a afecta structura lui (vopseaua deschide cuticula, pătrunde în firul de păr ca să deschidă și să modifice culoarea în structură).
În plus, entru ca pigmentul de gri să reziste mai mult se recomandă folosirea unui șampon No Yellow (60 lei, la Liza în salon) care taie nuanțele de galben și împrospătează nuanțele de gri.
Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile când vor să obțină o culoare de păr deosebit de deschisă?
- Liza recomandă (fie că te vopsești acasă, fie că la salon) să nu se folosească niciodată un oxidant mai mare de 9% pentru cele care au părul închis și maxim 6% pentru cele cu păr șaten sau blond.
- Persoanele care deja au părul vopsit blond trebuie să aplice vopseaua/pudra decolorantă doar la rădăcină (pe părul natural) și apoi să emulsioneze pentru 5 minute și pe lungime. Deoarece prin vopsire modifici structura firului de păr, nu este nevoie să aplici vopsea pe toată lungimea la fiecare vopsire. Dacă faci asta, părul își pierde elasticitatea și se va rupe.
- Încearcă să nu mergi cu părul proaspăt spălat la vopsit deoarece substanțele sensibilizează scalpul.
- Vor să obțină rezultatul final de la prima vopsire chiar dacă pornesc de la o bază închisă. Este posibil să nu îți iasă nuanța de păr așa cum îți dorești din prima încercare. De aceea este important să mergi de mai multe ori la același stilist care cunoaște ce substanțe s-au folosit pe părul tău, cum reacționează părul și care este strategia pentru a fi cât mai puțin afectat prin colorare.
Recomandări pentru un păr sănătos
Colorarea părului este un serviciu personalizat și nu există o rețetă magică care să funcționeze la toată lumea la fel. Și asta pentru că acest proces este influențat de factori precum: culoarea naturală a părului și a pigmentului, grosimea firului de păr, desimea și lungimea părului, și starea de sănătate.
Este firesc ca un păr nevopsit, cu un fir gros să reziste mai bine unui proces de decolorare și să se mențină sănătos mai mult timp.
Liza recomandă ca întotdeauna să se facă tratamente de hidratare la salon după fiecare vopsire/decolorare, iar tratamenetele de la salon să fie continuate acasă cu produse speciale, potrivite fiecărui tip de păr.
Dacă v-a plăcut acest material despre părul gri și considerați ca v-ar fi util unul și despre culoarea mea actuală de păr și cum o mențin, vă rog să îmi scrieți.
Pe Liza o găsiți la salonul Hair Wellness by Liza Pintileasa (strada Sibiu, nr 17, sector 6), iar programări puteți face la numărul de telefon: 0728 517 597.
Alte schimbări făcute în salonul Hair Wellness by Liza Pintileasa
În poză, culoarea aduce mai mult spre mov, decât spre gri și e o nuanță foarte reușită. Așa intenționez să-l vopsesc și eu, dar trebuie doar să-mi fac curaj. Nu l-am mai vopsit deloc de vreo 3 ani și nu știu cum ar primi vestea oglinda mea:))
Ce fel de nuanțator silver a folosit? Recomandări de brand, poate?
Mulțumesc.
Bună! Nu stiu ce s-a folosit. Mereu ma fac la salon si probabil si ei isi tin secretele bine ascunse ca altfel s-ar face toti clientii singuri acasa 🙂