Mi-era rușine să merg la sală. Mi-era teamă de necunoscut. Să merg acolo singură și să nu știu ce trebuie să fac. Puteam merge cu o prietenă, dar toate prietenele mele erau slăbuțe și extrem de frumoase, așa că asta doar ar fi subliniat și mai mult contrastul dintre noi. Cu ce să mă îmbrac acolo? Cu pantalonii ăia pe care i-am luat pentru zilele dedicate special curățeniei prin casă și cu cel mai larg și mai negru tricou pe care îl am în șifonier? Mai bine mai amân momentul cumpărării unui abonament la sală și țin puțin dietă, eventual ies în parc să alerg și când mă voi duce la sală voi fi într-o formă mai bună. Nu știți de câte ori mi-am spus lucrurile astea. Și nu țineam nici dietă, nici la alergat nu ieșeam și uite așa nu ajungeam nici la sală.

Nu mă mândresc cu aceste fapte, dar pentru că acum am o cu totul altă perspectivă simt că am responsabilitatea de a vă spune toate aceste lucruri.

Există o vorbă care zice că dacă îți dorești ceva cu adevărat întotdeauna vei reuși să găsești soluții, iar dacă nu îți dorești de fapt, vei găsi mereu scuze. Și scuza pe care cei mai mulți oameni din jurul meu o invocă este lipsa timpului. Eu aveam altele, dar la fel de eficiente.

Și apropo de rușine, lene, lipsă de timp vreau să vă povestesc o întâmplare care pe mine m-a ajutat să-mi șterg de tot din minte anumite prejudecați. Spre sfârșitul verii am început să alerg afară, prin parcuri. Primele dăți am mers însoțită și mereu căutam să am cu cine ieși la alergat, chiar dacă aveam ritmuri diferite. De fapt, dacă mai eram cu cineva nu mă simțeam la fel de vulnerabilă să renunț rapid, să înclin urechea la posibilele comentarii neplăcute pe care aș fi putut să le aud de la cei din jurul meu sau chiar să reacționez la toate scuzele pe care le găseam în mintea mea: asfaltul are prea multe denivelări, nu am pantofii potriviți pentru alergare, parcul este prea aglomerat, parcă este prea frig și mai bine mă opresc ca să previn o răceală etc. Sunt un om creativ, deci pot găsi mai multe scuze decât vă puteți imagina.

Obiectivul meu personal este ca până la sfârșitul acestui an este să alerg 10km fără să mă opresc. Încă nu știu dacă voi reuși, dar până acum am putut alerga 8km fără pauză. Asta înseamnă cam 13 ture complete de lac în parcul Moghioroș.

Și cum alergam eu încet într-o seară, tot observam tineri sau cupluri pe băncile de pe aleea din jurul lacului. Deja parcă ne cunoșteam. Deși aveam căștile în urechi și nu îi auzeam, știam că unii se amuzau pe seama mea. Probabil este o imagine ușor ilară să vezi o grăsună alergând de una singură, și necunoscând tot efortul din spatele #MyBodyJourney, poate își făceau tot felul de scenarii amuzante despre cum vreau eu să slăbesc tot într-o singură seară. Sau poate scenariile erau doar în capul meu. Însă printre toți oamenii aceia pe care i-am ignorat cu desăvârșire, era un cuplu pe la vreo 35 de ani căruia am început să îi atrag atenția după vreo 5-6 ture. Tinerii au început să îmi zâmbească atunci când treceam pe lângă ei, să facă un gest de aplauze sau jos pălăria, ba chiar la a zecea tură mi-au spus că au rămas special să vadă câte ture voi alerga și că mă admiră. Datorită lor, în seara aceea, am uitat de ceas și pur și simplu alergam pentru că voiam să văd dacă mai sunt acolo. Când am văzut banca goală am rămas puțin dezamagită, dar uitându-mă la brățara mea Fitbit am văzut că alergasem peste 7km și mi-am zis că este păcat să nu încerc să alerg 8km. Și am reușit. Și tare mulțumită am mai fost de mine, de rezultat, de faptul că grăsuna a demonstrat că poate și că poate depăși așteptările multora. Oamenii aceia mi-au făcut un mare bine și nu doar pentru că fără să vrea m-au ajutat să îmi depășesc performanțele de până atunci, ci pentru că în mintea mea cea mai pregnantă amintire legată de mișcarea făcută afară este una frumoasă, și nu una care să mă descurajeze.

De unde vine motivația mea de a face sport?

  • Din schimbările pe care le văd pe corpul meu: mai multă energie, rezistență mai mare atunci când urc niște scări banale, haine cu măsuri mai mici care se așează mai frumos.
  • Din #selfie-urile pe care le fac la sală și care sugerează aroganță la suprafață, dar care mă ajută să îmi văd progresul de-a lungul lunilor sau anilor.

  • Din asortarea echipamentelor colorate și vesele pe care le port. Dacă la prima oră de sport eram îmbrăcată în negru din cap până în picioare, iar hainele erau cât mai lălâi, acum aleg cele mai țipătoare culori și cele mai mulate haine. Aleg mulat pentru că mă simt confortabil în timpul exercițiilor. Și nu-mi fac probleme că mi se văd celulita, colăceii sau brațele pufoase. Spuneți-mi voi dacă există loc mai potrivit pentru a-ți expune imperfecțiunile, dacă nu la sala sport, acolo unde trebuie să vezi exact pentru ce muncești.
  • Din mesajele pe care le primesc de la voi prin care îmi transmiteți și voi rezultatele voastre și cum #MyBodyJourney v-a influențat să adoptați un stil de viață sănătos.

Mi-am făcut curaj să împărtășesc toate aceste gânduri cu voi pentru că brandul 4F mi-a propus să facem echipă și să mă alătur demersului lor de încuraja oamenii să facă mișcare. Orice fel de mișcare. Pentru că rezonez în totalitate cu mesajul și pentru că #MyBodyJourney este despre călătoria mea spre o stare de bine în care sportul este o componentă importantă, nu am stat prea mult pe gânduri și am acceptat.

4F este un brand polonez de articole și accesorii sportive care a intrat recent pe piața din România. În prezent au 4 magazine în București în cele mai populare mall-uri (Park Lake, Mega Mall, Promenada și Militari Shopping), dar au și shop online pentru cei care locuiesc în afara Bucureștiului.

Cu o experiență de peste 12 ani, 4F oferă articole de îmbrăcăminte atât sportivilor de performanță, cât și amatorilor care practică diverse discipline (fitness, aerobic, ciclism, tenis, alergare, ski etc).

Eu am deja 3 seturi de echipamente și un hanorac pentru alergare și sunt mulțumită de modele, croieli, material și de calitatea produselor în general. După mai bine de doi ani de când fac sport aproape zilnic, mi-am dat seama exact care sunt materialele în care mă simt confortabil și care sunt croielile care mă avantajează. Și oferta 4F este destul de generoasă.

 

CONCURS

Pentru că împreună ne dorim să vă încurajăm să introduceți sportul sau mișcarea moderată în viețile voastre, sau doar să vă motivăm să vă depășiți limitele pentru a obține rezultate mai bune purtând echipamentul adecvat, ne-am gândit să vă oferim 3 echipamente complete (formate din 3 piese: pantaloni/colanți, tricou și hanorac) prin concurs. Pe mine această colaborare mă încântă foarte tare în primul rând pentru că este ceva ce mă preocupă cu adevărat, dar și pentru că vă pot implica și pe voi. În sfârșit nu sunteți doar voi implicați în #MyBodyJourney, ci și eu mă pot implica activ alături de 4F în #YourJourney!

Ce trebuie să faceți pentru a intra în concurs?

  1. Share acestui articol pe profilul/pagina voastră de Facebook cu mesajul #winbeforestart. Share-ul trebuie să fie public, ca să pot verifica și eu.
  2. Răspundeți printr-un comentariu la acest articol la întrebarea: Ce v-ar motiva să vă apucați de sport?
  3. În același comentariu lăsați și link-ul share-ului pe Facebook și adresa voastră de mail la care să vă contactez în caz că ați câștigat.

Perioadă înscrieri: 15 – 29 noiembrie 2017.

Anunțare câștigători: 30 noiembrie 2017.

Premii: Vor fi 3 câștigători care vor primi câte un set complet de echipamente de sport format din 3 piese (de exemplu: tricou, hanorac și pantaloni/colanți). Voi trebuie să ne spuneți ce măsură doriți, iar premiile vor fi expediate către voi.

*Pentru a participa la concurs trebuie să locuiți în România, indiferent de orașul în care locuiți.

Mult succes!


În primul rând vă mulțumesc pentru toate înscrierile voastre. Am citit toate comentariile și am avut cel puțin 20 favorite. Din păcate de data aceasta a trebuit să aleg doar 3 persoane. Sper să mai organizez un astfel de concurs curând.

Cele 3 câștigătoare sunt:

Comments

comments