Mereu mi-am dorit să am aceeaşi nuanţă de păr pe care o are  Christina Hendricks. În viziunea mea ea este un exemplu de frumuseţe aparte, atemporală şi deloc forţată. Şi deşi în teorie mi s-ar fi potrivit perfect orice nuanţă de roşcat (pornind de la cea mai închisă nuanţă şi până la cea mai deschisă nuanţă de portocaliu) deoarece am pielea albă, ochii deschişi la culoare şi sprâncene fade, am observat că nu este aşa.

Îmi doream părul ca focul, dar uşor morcoviu. Am avut noroc că am dat peste colorişti care îşi cunosc foarte bine meseria şi care mi-au arătat ce considerau ei a fi nuanţa perfectă de roşcat pentru mine: roşcatul cupru. Mai întâi m-am oprit la nuanţa 7C de la CHI. Vopseaua de păr CHI este în topul preferinţelor mele. Este prima vopsea din lume fără amoniac care îţi îngrijeşte părul în timpul vopsirii. Multe luni i-am rămas fidelă.

Până când într-o zi Liza Pintileasa de la Hair Wellness ..and More a schimbat ceva. A schimbat brandul vopselei şi a făcut o nouă combinaţie de nuanţe special pentru mine. Singurul motiv pentru care nu m-am panicat a fost faptul că am încredere infinită în ea. Dar voi ştiţi că eu când fac fixaţii pentru ceva, cu greu mai îmi schimb părerile. Iar dacă nuanţa 7C de la CHI era perfectă pentru mine, oare ce plan avea Liza pentru mine?

..şi am descoperit nuanţa perfectă

Schimbarea nu a fost mare, dar era fix culoarea de păr pe care eu mi-o doream. În plus, era în armonie cu toată cromatica mea. Imaginaţi-vă că a fost ca şi cum două piese de puzzle s-au potrivit în sfârşit perfect.

Şi asta nu a fost tot. Această vopsea îmi rezista mult mai bine pe păr şi se estompa treptat şi uniform. Toată lumea îmi admira noua culoare, deşi schimbarea nu era prea mare.

Ioana Dumitrache

iColor + Liza = perfecţiune

Pe lângă brandul CHI, Liza mai are în salon şi vopseaua iColor (un brand italienesc, cu o paletă largă de nuanţe care costă mai puţin). Combinând nuanţele 7.444 şi 7.34 de la iColor mi-a creat mie nuanţa perfectă de roşcat cupru. Nu mă întrebaţi de proporţii căci nici dacă m-aş pricepe nu aş ştii să vă explic.

Dar, trebuie să vă spun că iubesc pasiunea cu care Liza îşi face meseria. Am văzut atât de puţini hair stilişti care să ştie cu adevărat să tundă orice tip de păr, să coafeze atât de rapid şi atât de frumos şi să fie şi nişte colorişti desăvârşiţi care să îţi aleagă culoare şi tipul de vopsea nu doar ţinând cont de cromatică, ci şi rezistenţa fibrei capilare. Liza iubeşte părul şi este dintre puţinii hair stilişti pentru are 2cm înseamnă 2cm, sau mai puţin dacă nu este nevoie să tundă atât. Iubeşte atât de mult părul încât trebuie să am nişte show-uri groaznice cu ea uneori pentru a mă tunde şi pe mine mai mult. Vă întrebaţi cum de mi-a crescut părul atât de mult? E simplu, refuză să mă tundă mai des decât consideră ea că este cazul, iar eu refuz să mă las pe mâinile altcuiva. Şi bineînţeles ea câştigă întotdeauna!

ioana-dumitrache-par-roscat--horz

 

[click pe poza]

Cum să îţi întreţii culoarea părului vopsit roşcat

Secretul pentru a întreţine culoarea părului vopsit uniformă şi strălucitoare, în special a părului blond şi roşcat, este să nu depăşeşti mai mult de 4-5 săptămâni între vopsirea rădăcinilor. Poate 6 săptămâni dacă îţi creşte părul mai lent. Liza mi-a explicat că dacă îl laşi prea mult să crească, zona de vopsit este prea lată şi atunci sunt şanse mari să apară diferenţe de culoare. Probabil aţi văzut şi voi fete sau doamne pe stradă cărora le puteai vedea clar ultimele vopsiri deoarece apăreau exact ca nişte straturi de îngheţată. Aceasta este cauza, chiar dacă foloseşti aceeaşi vopsea şi o laşi să acţioneze pe păr la fel mult.

În plus, pentru că Liza este total împotriva acţiunilor invazive asupra părului, a adus în salon o gamă de şampoane nuanţatoare profesionale foarte intense pe care le combină cu pricepere pentru a crea nuanţa perfectă pe care ţi-o aplică pe lungimile părului atunci când tu mergi să îţi vopseşti rădăcinile. Aceeaşi combinaţie ţi-o poate da acasă în recipiente speciale pentru ca tu să îţi poţi reîmprospăta culoare oricând doreşti. Este un produs adorat de blonde pentru că taie galbenul şi îi redă imediat strălucirea părului.

Pe Liza o găsiţi la Hair Wellness ..and More (Str. Sibiu, Nr 17), iar programările se fac la numărul de telefon: 0728.517.597

Credit foto: Miruna Minculescu @ Studio FotografulTAU

Citeşte şi:

Sfatul specialistului: îngrijirea părului blond

Comments

comments