Exceptând faptul că trebuie să corectezi o problemă medicală, pot spune că nu este chiar atât de tragic faptul că trebuie să porţi ochelari. În primul rând pentru că acum poţi alege dintr-o gamă foarte largă de modele şi culori şi nu mai este o misiune imposibilă să găseşti acea pereche care să ţi se potrivească mănuşă, chiar daca ea este şi aproape invizibilă pentru că da, acum ai şi această variantă! Şi în  al doilea rând pentru că este oarecum chic şi sexy look-ul geek.

În general machiajul este un serviciu personalizat. În cazul persoanelor care poartă ochelari totul devine şi mai personalizat deoarece pe lângă reperele clasice de care trebuie să ţinem cont în alegerea machiajului (culoarea părului, subtonul pielii, culoarea irisului, forma ochilor şi contextul în care se va purta machiajul), trebuie să mai ţinem cont şi de noile repere aduse de i purtarea ochelarilor: culoarea şi forma ramei, culoarea şi forma lentilei, tipul lentilei şi efectul optic asupra ochilor purtătoarei. Ştiu că pare complicat, dar nu uita că rolul machiajului este să înfrumuseţeze şi să te facă să te simţi mai bine în pielea ta.

Şi nu uita că în machiaj totul este permis ..atât timp cât respecţi câteva reguli de bază! Recomandarea mea este să experimentezi şi să descoperi ce ţi se potriveşte ţie cel mai bine. Poţi oricând apela la sfatul unui specialist. Nu uitaţi că în perioada următoare eu voi fi în farmacia Help Net din Cora Lujerului (Bucureşti) pentru sesiuni de make-up Vichy (detalii AICI) şi voi fi mai mult decât încântată să vă ajut.

Christina Hendricks este una dintre actriţele mele preferate, iar ea chiar poartă ochelari. Vă puteţi inspira din stilul ei!

Christina-Hendricks-glasses

Sfaturi generale de machiaj pentru persoanele purtătoare de ochelari:

– Foloseşte întotdeauna un eyeliner (tuş sau creion) rezistent la transfer dacă vrei să eviţi apariţia micilor accidente. Produsele mele preferate sunt Inglot gel liner şi creioanele de ochi Xtreme Lashes şi L’Oréal Paris Silkissime.

– Foloseşte o cremă hidratantă pe nas exact în zona unde rămân acele urme inestetice. Eu aşa fac pentru când port ochelari de soare.

– Curbează-ţi genele înainte de a aplica mascara pentru a evita să se lovească de lentilele ochelarilor. Insistă la baza genelor pentru un contur mai bine definit al ochiului.

Înlocuieşte eyelinerul negru cu unul burgundy, maro sau albastru închis pentru a aduce atât profunzime, cât şi luminozitate privirii.

– Estompează întotdeauna cearcănele. Dacă le vei estompa, atunci când vei purta ochelari acestea vor fi evidenţiate de umbra lentilelor şi a ramei. Dacă eşti norocoasă şi nu ai deloc cearcăne, recomand să aplici un strat fin de corector-iluminator (vă recomand să încercaţi chiar L’Oréal Lumi Magique Touch of light highlighting pen – review AICI), niciodată nu poţi arăta prea odihnită! În cazul cearcănelor cu tentă gri sau mov recomand un anticearcăn somon, peste care aplici un bej şi o pudră galbenă. Nu ai pudră galbenă? Nu-i nimic, merge şi una bej, dar nu albă sau foarte deschisă!

– Dacă totuşi simţi că nu reuşeşti să rezolvi problema cearcănelor, nu mai contura linia genelor de jos cu nimic pentru a nu atrage şi mai tare atenţia în acea zonă.

– Iar dacă în jurul ochilor există pete sau zone roşiatice pe care nu le poţi estompa, atunci cel mai bine ar fi să eviţi fardurile cu subtonuri roşiatice sau movulii.

– Conturează sprâncenele. Iar aici trebuie sa ţii cont şi de culoarea naturală a sprâncenelor tale, dar şi de forma şi culoarea ramelor ochelarilor. Cu cât ramele sunt mai închise la culoare şi mai groase, cu atât sprâncenele trebuie să fie mai bine definite.

– Dacă ramele ochelarilor tăi sunt colorate, încearcă să nu îţi asortezi machiajul ochilor cu ramele. Buzele da. Buzele pot fi colorate în aceeaşi nuanţă şi chiar vei obţine un efect wow! Ştii cum se zice: bold frames, bold lips!

–  Dacă ramele ochelarilor tăi sunt multicolore poţi alege pentru eyeliner una dintre culorile din ramă, dar nu negru.

– Când vine vorba de culoarea fardului de pleoape, cu cât este mai luminos şi mai deschis, cu atât este mai bine. Asta nu înseamnă că nu poţi purta un machiaj smoky, dar nu cu negru. Chiar dacă negrul dă întotdeauna impresia că înfrumuseţează, după ce te vei acomoda cu schimbarea şi îţi va trece entuziamul vei observa că de fapt înăspreşte trăsăturile, iar în combinaţia cu efectul lentilei poate chiar să micşoreze într-un mod urât ochiul.

– Dacă deja părul, ramele şi nuanţa irisului reprezintă puncte de culoare pe chipul tău, cel mai bine ar fi să pătrezi machiajul ochilor în nuanţe neutre de bej, grej, maro, sau variantele lor satinate.

– Mai există o regulă simplă de care să ţii cont: ramele ochelarilor sunt groase şi colorate, atunci machiajul trebuie să fie cât mai simplu, în culori neutre; dacă ramele ochelarilor tăi sunt simple sau incolore, atunci machiajul ochilor poate fi mai colorat şi mai intens.

Sper că v-am oferit informaţii utile în acest articol, iar dacă aveţi întrebări vă invit să le lăsaţi în căsuţa de comentarii.

Nu uitaţi să apăsaţi butonul de LIKE sau de SHARE dacă v-a plăcut acest articol!

Comments

comments