Pe 18 octombrie am avut prima ședință de epilare definitvă cu laser, mai precis cu Dioda Laser Elysion Pro la Clinica Yiara. Inițial voiam să vă povestec imediat despre experiența mea, dar cum am tot fost plecată din țară nu am apucat. Însă mă bucur că lucrurile s-au întâmplat așa pentru că am câteva lucruri în plus să vă împărtășesc legate de prima ședință.
În primul rând, vreau să vă pun puțin la curent cu istoricul meu în ceea ce privește epilarea. Toată viața am evitat epilarea prin radere pentru că eram convinsă că firul de păr va deveni din ce în ce mai gros, dar și pentru că preferam un rezultat care să dureze o perioadă mai lungă de timp. Așa că epilarea cu ceară, iar mai apoi cu epilatorul electric, au fost metodele mele preferate pentru îndepărtarea părului nedorit de pe corp. Asta până mi-a fost prezentată epilarea cu lumina intens pulsată (IPL) în 2013, când am testat un astfel de aparat pentru epilarea acasă. Eu mi-am făcut un tratament pe brațe și recuosc că inițial mi-a dispărut cam 70% din părul de pe brațe dupa 6-8 ședințe. Rezultatele acestea s-au menținut în timp chiar dacă părul a început să se regenereze după o perioadă.
Ei bine, epilarea cu IPL însemnă că îndepărtezi părul pe termen lung, dar nu definitiv. În general rezultatele după un tratament de 8-12 ședințe se mențin cam 12-18 luni după care trebuie să mai faci câteva ședințe. La epilarea cu IPL firul de păr intră într-o stare latentă, iar după un timp se regenerează și începe să crească iar. Pentru că între ședințele de epilare cu IPL trebuie să îndepărtezi părul doar prin radere, nu am fost convinsă să îmi fac acest tratament și pe alte zone.
Însă, în ultimele luni am început să mă confrunt cu o problemă cu care afectează multe femei: foliculita. Nu știu dacă este din cauza faptului că fac mult sport, transpir mult și port haine strâmte, dar disconfortul era din ce în ce mai mare așa că am decis să rezolv problema.
Foliculita (sau infecția foliculului pilos) este o infecție cauzată de o bacterie sau de o ciupercă. Nu este periculoasă, dar este supărătoare și pe lângă simptomele clasice de disconfort, roșeață, mâncărime sau erupții, este și extrem de inestetică. Despre foliculită vreau să vorbim într-un articol separat, unde să avem și recomandările unui medic, așa că tot ce vă spun acum este că pentru tratarea acestei probleme se recomandă ședințele cu laser.
Așa că după câteva luni în care nu am reușit să rezolv cu exfolianți problema foliculitei, am decis să îmi fac epilare definitivă cu laser.
De ce nu m-am făcut tot cu aparatul de epilat cu IPL pe care tot îl aveam deja acasă? Primul motiv ar fi că din 2013 și până astăzi tehnologia a avansat destul de mult, iar dacă atunci epilarea cu laser nu era o opțiune, acum aceasta este cea mai eficientă și cea mai avansată tehnologie de îndepărtare a părului nedorit de pe corp.
Apoi, mi-am dorit să fie o epilare definitivă, și nu una temporară.

De ce am ales Clinia Yiara?
Clinica Yiara este localizată în Otopeni, la o distanță destul de mare față de zonele în care locuiesc sau în care îmi desfășor activitatea. Însă cu toate acestea, am ales să îmi fac acest tratament aici pentru că mi-a fost recomandată de către două prietene bune în care am mare încredere. Un alt criteriu a fost și aparatul cu care se realizează epilarea: Dioda Laser Elysion Pro.
Datorită acurateței și a impulsurilor ridicate, acest aparat are rezultate extraordinare pe orice zonă a corpului, reducând mult timpul de tratament, obținând rezultatele optime dorite.
Cu Dioda Laser Elysion Pro poate fi tratată orice parte a corpului, oricât de delicată ar fi (față, sâni, axilă, zona inghinală) și are un efect garantat asupra foliculitei împiedicând totodată creșterea firelor de păr sub piele.
Spre deosebire de alte aparate de pe piață, laserul acest laser nu doar realizaeză eficient și sigur epilarea definitivă, livrează un impuls care difuzează uniform energia la fiecare folosire. Cum acționează laserul? Pigmenții de melanină din foliculii de păr absorb radiația laserului și se transformă în căldură. Astfel, temperatura din rădăcina firului de păr ajunge la 60-70 de grade, acest procedeu distrungând definitiv foliculul pilos.
Cum te pregătești pentru o sesiune de epilare definitivă cu laser?
Cea mai importantă regulă ce trebuie respectată atunci când te-ai decis să te epilezi cu laser este că pe tot parcursul tratamentului (12 luni pentru că se recomandă să faci 6 ședințe la interval de 2 luni distanță) părul trebuie îndepărtat doar prin radere. Iar înainte de prima ședință trebuie să lași să treacă minim 3 săptămâni de la ultima epilare prin smulgere.
Acest lucru este necesar deoarece firele de păr nu cresc niciodată simultan, ci se supun unui proces ciclic în care fazele în care firul de păr este active alternează cu cele de repaus. De asemenea, nu toți foliculii piloși se află concomitant în aceeași fază. Cele trei faze ale creșterii firului de păr sunt: anagenă (prima fază) – perioada de dezvoltare în care are loc formarea și migrarea firului de păr spre exterior, catagenă (a doua fază) în care începe perioada de repaus în care firele de păr se opresc din creștere , iar în ultima fază, cea telogenă, firul de păr este eliminate iar rădăcina se regenerează și se pregătește pentru formarea unui nou fir de păr.
Cum a fost la prima ședință de epilare definitivă cu laser?
Eu am ales să îmi fac epilare cu laser pe brațe, picioare și zona inghinală. Știam de la epilarea cu IPL că se simte o căldură, în zonele mai sensibile un disconfort mai puternic sau chiar o ușoară arsură/durere, așa că aveam o idee la ce să mă aștept.
Surpriza a fost ca durerea sau disconfortul să fie minime. Pe brațe cel puțin nu am simțit nimic, pe picioare am simțit mici pișcături pe tibie unde părul este mai gros și cea mai sensibilă zonă la mine fiind linia bikinilor. Epilarea definitivă cu laser este cea mai puțin dureroasă. Senzația principală pe care o simți este de răcoare pentru că aplicatorul este prevăzut cu un sistem de răcire necesar pentru a reduce temperatura generată de fascicolul laser de la nivelul pielii. Acest sistem unic menține o temperatură constantă de 6 grade Celsius în vârful aplicatorului, indiferent de durata tratamentului. Senzația la nivelul pielii este una plăcută.
Vă las mai jos câteva video-uri făcute de mine în timpul primului tratament pentru a vedea exact cum se desfășoară.
Impresii după 3 săptămâni de la prima ședință
Vă spuneam la începutul articolului că mă bucur că nu am scris acest articol imediat după prima ședință pentru că trebuie să împărtășesc cu voi faptul că am observat că părul nu mai crește pe mici porțiuni. Sunt absolut uimită și încântată că deja încep să se vadă rezultatele și abia aștept să văd cum se va prezenta situația dupa 3 ședințe, când plănuiesc să revin cu un update pe blog. Știți că eu nu sunt încântată de faptul că trebuie să îndepărtez părul prin radere, dar pe de altă parte mă bucur că se rărește de la o săptămână la alta.
Principalele diferențe între epilarea cu laser și cea cu IPL sau SPL:
- Laserul omoară firele de păr definitiv și nu vor mai crește niciodată, IPL-ul bagă firele de păr într-o stare latentă, iar ele se vor regenera dupa 12-18 luni.
- La epilarea cu laser intervalul dintre ședințe este de 2 luni, iar la epilarea cu IPL este de câteva săptămâni.
- Laserul nu doare, în cel mai rău caz simți un disconfort în zonele mai sensibile sau unde firul de păr este mai gros.
- Tratamentul cu laser durează 5-6 ședințe la interval de 2 luni, cel cu IPL necesită 10-12 ședințe la interval de câteva săptămâni.
În luna noiembrie Clinica Yiara a pregătit câteva oferte speciale de prețuri la epilarea defitnitivă cu laser pe care le puteți consulta aici, iar iar pachetele pot fi plătite în doua rate (după ședința 1 și după ședința 3).
7 comentarii
Buna Ioana. Mi-ar fi de mare folos daca cei de la YARA ti-ar da informatii despre epilatul facial cu laser pt persoane cu hirsutism. Before and after eventual. Si daca ni le poti impartasi bineinteles. Mulțumesc ?
desi nu prea se discuta public despre epilarea definitiva eu sunt o sustinatoare a ei.
Buna! Acum ca a trecut aproape un an de cand ai inceput epilarea cu laser dioda ne mai poti impartasi alte impresii? Daca esti multumita in continuare? Daca intr-adevar ai observat ca e mai eficienta decat ipl? Ma intereseaza sa imi fac epilare definitiva si oscilez intre ipl si dioda. Parerea ta m-ar ajuta foarte mult mai ales ca ai incercat ambele variante
Multumesc
Buna! Chiar zilele astea mă gandeam sa scriu un update. Îl voi posta saptamana aceasta 🙂
Ai reusit sa scrii update-ul? Nu il gasesc.
Bună! Îl găsești aici: https://ioanadumitrache.ro/2018/02/24/vlog-epilare-definitiva-cu-laser-si-vizita-la-medicul-dermatolog/
Buna Ioana! Vreau sa incep si eu sedintele de epilare definitiva si tu m-ai convins sa aleg clinica Yarra. Singurul impediment este ca in ultimii 3 ani am folosit Philips Lumea acasa si nu stiu daca pot face epilarea cu laser Dioda si daca va avea efect?