Când am scris acum câteva luni ştirea despre Ida Spa, primul Garden Spa din România, pentru The One recunosc că am fost puţin intrigată de idee şi concept. Şi în ciuda faptului că aveam la dispoziţie toate înformaţiile necesare plus research-ul personal, tot simţeam că o parte din mine nu înţelege cu adevărat ce este atât de special. Iar cum eu sunt o persoană care crede cu adevărat în Legea Atracţiei, iată că invitaţia Elenei Badea, managerul şi sufletul Spa-ului, de a vizita această oază de linişte nu m-a luat prin surprindere, ci m-a bucurat şi mi-a oferit un sentiment de confort de parcă acesta era cel mai firesc lucru pe care urma să îl fac.

Am stabilit cu Elena să vizitez locul (care în mintea mea avea un uşor aer mitic) într-o după amiază de marţi, şi total contrar obiceiurilor mele, am pornit cu maşina spre Ida Spa (Strada Laguna Albastră, Nr. 77) fără prea multe indicaţii. Ştiam doar că merg pe DN1 până la indicatorul spre Corbeanca şi apoi să urmez panourile maronii care mă duceau spre frumosul loc. Nu pot să nu recunosc că eram puţin stresată până să ajung la destinaţie pentru că, deşi  sunt o persoană care stă foarte bine orientarea, de obicei îmi fac temele de acasă şi mă uit pe o hartă, bag adresa pe GPS însă acum nu am făcut niciunul dintre aceste lucruri pentru că indicaţiile Elenei mi s-au părut destul de precise. Nici măcar nu reţinusem cum se numeşte strada, dar am ajuns foarte uşor iar drumul care mi s-a părut foarte plăcut nu a durat mai mult de 30 de minute.

Întâmpinată de zâmbetul luminos al Elenei am trecut pragul spa-ului şi imediat am fost învăluită de atmosfera liniştitoare a locului. Furată de peisajul curţii interioare, un decor intim şi feeric  cum nu am mai văzut în zonă, nici nu am observat când şi-a făcut apariţia lângă mine cu două ceşcuţe cochete cu ceai. Trebuie să guşti ceaiul spa-ului, mi-a spus Elena. Şi intr-adevăr aşa este: trebuie să guşti ceaiul Ida Spa.

12 18 640 480 80

Nerăbdătoare să explorez fiecare colţişor al acestui loc total desprins de realitate şi să îi aflu povestea, încep să îî adresez multe întrebări celei a cărei privire se luminează de parcă ar vorbi despre propriul copil atunci când vorbeşte despre acest proiect. Fiind o mare amatoare a serviciilor Spa şi de înfrumuseţare, şi din dorinţa de a oferi servicii de o calitate superioară celor oferite în prezent pe piaţa din Bucureşti, mi-am făcut curaj şi am încercat să îmi materializez visul. Conceptul de Garden Spa a luat naştere odată cu călătoriile mele în Asia, în adevarata capitală Spa a lumii. Acolo am înţeles şi am învăţat să apreciez cultura Spa şi ce înseamă cu adevarat acest mod de viaţă, şi anume o contopire totală cu natura şi cu toate elementele ei. Pentru Ida, aceste elemente naturale care se regăsesc în gradina terapeutică cu plante medicinale sunt prezente în Spa prin piesele de mobilier din lemn de tec reciclat şi reprezintă adevăratul lux care reuşeşte să redea o atmosferă cu adevarat unică  care să  îndrume persoanele către meditaţie şi relaxare totală, mi-a explicat Elena.

IDA

MasajThaiIdaSpa

Într-adevăr conceptul decorativ are la bază înspiraţia din natură şi cromoterapia pe tonuri calde de bej, crem şi maro-pământiu care îţi induc o stare de calm încă de când îi treci pragul şi până la camera de relaxare de care eu personal fac abuz după fiecare terapie.

Pentru a se asigura că terapiile de care beneficiezi în cadrul Ida Spa vor fi 100% pe placul tău, în timp ce savurezi ceaiul eşti invitată să alegi dintre 6 uleiuri naturale aroma care ţi se potriveşte şi cea cu care vrei ca terapeutul tău să lucreze. Oscilam între aroma citrică de mandarină şi cea dulce de vanilie, dar într-un final vanilia a învins şi m-a însoţit în camera de terapie ca un tămăduitor ce completa în perfecta armonie mişcările teraputice.

Călătoria mea senzorială a început cu o terapie inspirată din cultura Spa Balineză – Royal Balinese Massage – masaj traditional ce eliberează absolut toată tensiunea prezentă în corp. Acesta combină uleiurile esenţiale organice cu masajul prin presiunea palmelor şi tehnici de stretching pentru a îmbunătăţi circulaţia şi pentru a reda o stare generală de echilibru.

Terapia a început cu un ritual de relaxare al picioarelor care combină îmbăierea cu masajul fin al tălpilor şi al gambelor şi puterea de detensionare al sărurilor naturale. Yuni, terapeuta care mi-a oferit cea mai deosebită experienţă senzorială trăită de mine până acum, este originară din Bali şi este trainer calificat cu o experienta vastă  acumulată în timpul petrecut în Indonesia, Malaesia şi Turcia, pe care Elena personal a selectat-o şi a adus-o în România  special pentru a oferi clienţilor Ida Spa servicii de o calitate la standarde internaţionale.

SpălatPicioare

Recunosc că imediat am simţit că am o conexiune cu Yuni, încă dinainte să aflu că îmi va oferi o experienţă aşa cum nu am mai trait. Imediat ce m-am aşezat pe masa de terapie am observat că privirea îmi este încântată şi relaxată de un aranjament floral deosebit într-un bol cu apă. Ida Spa într-adevăr acordă o atenţie specială detaliilor care îţi fac momentele petrecute acolo şi mai plăcute.

Yuni cunoaşte  toate tehnicile de vindecare şi relaxare tradiţionale de origine orientale şi tehnicile de echilibrare folosind energia. Recunosc, ca jurnalist mi-a intrat în reflex să fiu atentă la toate detaliile şi să mă concentrez pentru a reţine cât mai multă informaţie, însă după primele 5 minute m-am hotărât să fac un lucru pe care nu îl fac niciodată: să mă relaxez total şi să mă las în voia senzaţiilor oferite de această terapie unică. Yuni are mâini magice şi toţi cei care au întâlnit-o sunt de aceeaşi părere. Îmbinarea dintre masajul prin presiune şi mişcările de stretching a fost perfectă şi extrem de relaxantă. Aş fi vrut ca cele 60 de minute să nu se termine niciodată, dar gândind retrospectiv îmi dau seama că au fost suficiente pentru ca starea de relaxare fizică şi mentală să fie desăvârşită.

CameraMasaj

Îmbrăcându-mă din nou cu halatul fin din bambus 100% natural părcă am plutit spre camera de terapie facială unde mă aştepta Monica, specialistul în cosmetica specializat la Londra, pentru înca o oră de răsfăţ. Pe drum nu m-am putut abţine să nu gândesc trebuie să fii o cosmeticiană a ‘naibii de bună ca să poţi egala perfomanţa lui Yuni.  Insa imediat mi-a părut rău pentru găndurile de mai sus deoarece Monica este o persoană caldă şi o profesionistă desăvârşită care îşi cunoaşte foarte bine meseria. Tratamentul de care m-am bucurat a fost unul personalizat şi realizat cu produse Elemis. Curăţare,hidratare, colagen şi acid hialuronic, mască pentru zona delicată a ochilor şi multe informaţii foarte utile pe care le-am primit de la Monica este tot ce îmi mai amintesc deoarece relaxarea a fost profundă şi în cadrul acestei terapii.

Singura amintire clară a tratamentului facial cu produsele Elemis a fost un ten mai luminos si mai curat pe care l-am purtat cu mândrie şi cu minim de make-up timp de câteva zile.

Sfatul meu este să călcaţi pragul Ida Spa şi să vă dăruiţi în întregime terapiilor care vă vor “scutura” de toate tensiunile şi grijile cotidiene, vă vor umple de energie care vă vor ajuta să aveţi perspective noi şi creative asupra lucrurilor. Eu asta am simţit.

Strada Laguna Albastra, Nr. 77, Corbeanca, Ilfov

contact@idaspa.ro

+40 21 369 93 13

+40 728 927 032

http://idaspa.ro

Comentariile la 11 despre “Frumuseţe în armonie cu natura

 1. Maria M spune:

  Te invidiez maxim! Ce pacat ca nu avem si noi un astfel de loc in Craiova, chiar am nevoie de putin relaxare din cand in cand. Te pup Ioana!

  1. Ida Spa te asteapta oricand la Bucuresti, este un loc foarte intim si linistit, exact ce ai nevoie. Te pup si eu 🙂

 2. Andreea Musat spune:

  Suna minunat! Nici nu stiam ca este un spa in Corbeanca. Parintii mei au casa in zona, asa ca as putea face un drum pana acolo 🙂

  1. Andreea TREBUIE sa vizitezi Ida Spa! Eu m-am indragostit de acest loc si de abia astept sa revin 😀

 3. lavinia spune:

  Si eu iubesc masajul, ar trebui sa incerc si eu serviciile Ida Spa, insa pacat ca se poate ajunge numai cu masina 🙁

  1. Da, intr-adevar masina este singurul mijloc de transport cu care poti ajunge, insa poti merge impreuna cu cineva drag 🙂

 4. Tatiana Osov spune:

  Multumesc pentru articol, nu stiam de acest loc! Sunt o mare amatoare de spa-uri

  1. Atunci trebuie sa vizitezi macar o data Ida Spa 😀

 5. Rauta Mihaela spune:

  Uneori imi doresc sa fiu Ioana Dumitrache, de exemplu in aceste momente. Vreau si eu la spa 😀

  1. Nu pot sa cred ca ai spus asa ceva! 😀 Ma simt magulita..

 6. Adyna_Radu spune:

  Si eu imi doresc sa ajung la un spa. Frumos acel loc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *